„Žiedų valdovo“ prodiuseris Harvey Weinsteinas dėl sekso skandalo neteko ir darbo, ir žmonos

Pastarosiomis dienomis Holivudas ūžia: paviešinti faktai apie vieno garsiausių prodiuserių Harvey Weinsteino (65 m.) elgesį su moterimis padarė sprogusios bombos įspūdį. Lytiniu priekabiavimu, be kitų, jį apkaltino Angelina Jolie (42 m.) ir Gwyneth Paltrow (45 m.).

Kilus skandalui dėl lytinio priekabiavimo ir prievartos H.Weinsteino žmona G.Chapman pareiškė jį paliekanti.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Kilus skandalui dėl lytinio priekabiavimo ir prievartos H.Weinsteino žmona G.Chapman pareiškė jį paliekanti.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-18 16:56

Aukų liudijimai gali kainuoti karjerą ne tik jų skriaudikui – kino magnatas jau atleistas iš „The Weinstein Company“, kurią įkūrė kartu su broliu Bobu, bet ir jo žmonai dizainerei Georginai Chapman (41 m.), kurios kuriamus drabužius pamėgusios kino žvaigždės. Moteris jau pareiškė vyrą paliekanti, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Laikraštis „The New York Times“ po nuodugnaus žurnalistinio tyrimo išspausdino straipsnį, iš kurio paaiškėjo, kad H.Weinsteinas daug metų priekabiavo prie kompanijos darbuotojų, taip pat siekė intymių ryšių su aktorėmis Ashley Judd (49 m.) ir Rose McGowan (44 m.).

Esą prodiuseris graibstydavo moteris už krūtų, pasikvietęs į viešbučio kambarį prašydavo padaryti masažą arba stebėti, kaip pats maudosi duše, atkakliai siūlydavo lytinius santykius mainais už karjerą kine.

Pasak A.Judd, „moterys jau seniai tarpusavyje kalbėjosi apie nederamą H.Weinsteino elgesį ir pagaliau atėjo laikas pasakyti tai viešai“.

„The New York Times“ žiniomis, prodiuseris priekabiauja jau 30 metų ir bent devynis kartus jo advokatams pavyko susitarti su aukomis išvengiant teismo.

Manoma, kad išmokos siekė nuo 80 iki 150 tūkst. dolerių.

Pasirodžius publikacijai H.Weinsteinas pripažino atsakomybę už praeities klaidas ir pareiškė esąs pasirengęs už jas atsakyti, tačiau „The New York Times“ straipsnį pavadino šmeižtu, nepatikrintų duomenų skleidimu ir pramanų platinimu.

„Pripažįstu, kad mano elgesys su kolegėmis sukėlė joms daug skausmo. Nuoširdžiai prašau atleisti.

Esu sunkaus charakterio, todėl žmonės manęs baiminasi. Nežinau, kada pakeisiu šį bruožą. Anksčiau girdavau žmones, o kai kas tai palaikydavo lytiniu priekabiavimu“, – paaiškino H.Weinsteinas, kuris šiuo metu lankosi pas psichoterapeutą ir jo padedamas bando kontroliuoti emocijas.

Prodiuserio atsiprašymai nepadėjo. Šios savaitės pradžioje skandalas ėmė didėti kaip riedanti sniego gniūžtė: įkandin „The Weinstein Company“ darbuotojų ir vidutinio talento aktorių prabilo tikros žvaigždės: bendravimo su H.Weinsteinu patirtimi pasidalijo „Oskaro“ laureatės A.Jolie ir G.Paltrow.

G.Paltrow prisiminė, kaip būdama 22 metų gavo pagrindinį vaidmenį H.Weinsteino prodiusuojamame filme „Ema“ ir kaip jis siūlė jai lytinius santykius. Apie incidentą ji pranešė Bradui Pittui, su kuriuo draugavo. Aktorius išsiaiškino santykius su prodiuseriu, o H.Weinsteinas paprašė G.Paltrow niekam daugiau nepasakoti šios istorijos.

Panašios patirties filmuojant „Meilės klystkelius“ turėjo ir A.Jolie: per vieną dalykinių susitikimų, kuris buvo paskirtas viešbučio numeryje, prodiuseris pasiūlė eiti į miegamąjį.

Holivudo veteranė Meryl Streep, vaidinusi ne viename H.Weinsteino kompanijos prodiusuotame filme, pelniusiame žiūrovų ir kritikos pripažinimą, pavadino jo elgesį „baisiu, gėdingu, neatleistinu“.

Smerkiamų žodžių H.Weinsteinui negailėjo ir kiti kolegos, kuriems kadaise jis nutiesė kelią į šlovę: Kate Winslet (H.Weinsteino kompanijos prodiusuota drama „Skaitovas“ 2009-aisiais aktorei pelnė „Oskarą“), George’as Clooney, Glenn Close, Julianne Moore, Michaelas Keatonas, Judi Dench.

Šią savaitę skandalas įgavo pagreitį: H.Weinsteinas apkaltintas ne tik lytiniu priekabiavimu, bet ir prievartavimu.

Leidinio „The New Yorker“ žurnalistui Ronanui Farrow, aktorės Mios Farrow ir režisieriaus Woody Alleno sūnui, trys moterys patvirtino patyrusios kino magnato lytinę prievartą.

Viena jų – italų aktorė Asia Argento (42 m.), legendinio siaubo filmų režisieriaus Dario Argento duktė. Ji sakė, kad H.Weinsteinas prieš 20 metų privertė ją atlikti oralinį ir vaginalinį aktus. Moteris minėtam leidiniui teigė iki šiol tylėjusi iš baimės, kad H.Weinsteinas ją sužlugdys, ir pridūrė: „Žinau, kad jis yra sutrypęs daug žmonių.“

A.Argento pripažino, jog tikėjimą ja gali pakirsti faktas, kad galiausiai ji nusileido H.Weinsteino bandymams suartėti ir vėliau per penkerius metus savo noru daug kartų su juo mylėjosi.

„Po to išžaginimo jis laimėjo“, – sakė moteris „The New Yorker“.

Įvertintas ir „Oskaru“

* H.Weinsteinas – vienas įtakingiausių amerikiečių prodiuserių, kompanijos „Miramax Films“ įkūrėjas, „The Weinstein Company“ bendraturtis, daugelio prestižinių premijų, tarp jų – „Oskaro“ laimėtojas (kartu su kitais prodiuseriais už filmą „Įsimylėjęs Šekspyras“).

* Tarp H.Weinsteino prodiusuotų filmų – „Bulvarinis skaitalas“, „Nužudyti Bilą“, „Ištrūkęs Džangas“, „Čikaga“, „Anglas ligonis“, „Klyksmas“, „Karaliaus kalba“, trilogija „Žiedų valdovas“, „Skaitovas“, „Aviatorius“, „7 dienos ir naktys su Merilyn Monroe“.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.