Tragiško likimo bankininko Genadijaus Konopliovo sūnus: „Ši žiema bus kritinė – arba išgyvensiu, arba ne“

„Dirbkite namie tiek, kiek Anglijos fabrike, ir gausite tą patį!“ – LNK pokalbių laidoje „Valanda su Rūta“ sakė garsus žurnalistas, buvęs portalo lrytas.lt redaktorius Liudas Dapkus. Mesti gerai mokamą darbą išdrįsęs žurnalistas padarė taip, kad dabar gyvenimu nesiskundžia.

 Genadijaus Konapliovo sūnus Genadijus po 12-os metų Airijoje sugrįžo namo ir atidarė savo restoraną.
 Genadijaus Konapliovo sūnus Genadijus po 12-os metų Airijoje sugrįžo namo ir atidarė savo restoraną.
 L.Dapkus.
 L.Dapkus.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 26, 2017, 4:20 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 5:04 PM

O prieš kelis dešimtmečius vienu turtingiausių Lietuvos žmonių vadinto bankininko Genadijaus Konapliovo sūnus Genadijus po 12 metų Airijoje grįžo namo ir atidarė savo restoraną. Genadijaus tėvas pasitraukė iš gyvenimo, kai žlugo bankas, kurį buvo įkūręs. Sūnus tuo metu buvo paauglys. Dabar Genadijus – bistro „Riekė“ savininkas ir šefas. Iš tėvo turto Genadijui liko tik butas Žvėryne. Įkurti bistro reikėjo ne mažiau nei 15 tūkst. eurų. Ši žiema, sako Genadijus, bus kritinė – arba išgyvens arba… Kol kas jis gyvena iš santaupų ir sako sau mokantis tik 100 eurų atlyginimą.

Londone gyvenanti Viktorija vadinama viena geriausių tortų kepėjų Didžiojoje Britanijoje. Jos tortai primena skulptūras, o jų kaina siekia nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių eurų. Tačiau Viktorija puikiai pažįsta emigracijos skonį: Vokietijoje ji iš vaiko auklės virto juodus darbus dirbančia tarnaite, Italijoje darbdavys sukčiavo mokėdamas per mažą atlyginimą ir melavo, kad įdarbino legaliai.

„Esi trečiarūšis, su kuriuo niekas nesiskaito, o jei dar paprieštarauji – būsi išmestas, nes į tavo vietą laukia tūkstančiai tokių pačių“, – apie tai, ką nutyli emigrantai, papasakos Anglijoje tortų kepimo verslą įkūrusi Viktorija Žalgevičiūtė.

Emigrantų istorijos – LNK laidoje „Valanda su Rūta“ šį ketvirtadienio vakarą, 20 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.