Buvęs Ingos Norkutės vyras Aurimas Žvinys pirmą kartą prakalbo apie skyrybas

Lygiai prieš metus žiniasklaidą apskriejo žinia – aktorės Inga Norkutė (45 m.) ir Valstybinio Šiaulių dramos teatro vadovas Aurimas Žvinys (35 m.) pasuko skirtingais keliais.

 Inga Norkutė ir Aurimas Žvinys.<br> LR archyvo nuotr.
 Inga Norkutė ir Aurimas Žvinys.<br> LR archyvo nuotr.
 Inga Norkutė ir Aurimas Žvinys.<br> LR archyvo nuotr.
 Inga Norkutė ir Aurimas Žvinys.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 29, 2018, 11:13 AM, atnaujinta Mar 29, 2018, 3:05 PM

Po skyrybų Inga nevengė viešumos ir drąsiai kalbėjo apie penkerius santuokos metus. Tuo tarpu Aurimas buvo atsivėręs tylos siena.

Prireikė beveik dvejų metų, kad Aurimas prabiltų apie išgyventas skyrybas ir pasikeitusius santykius su mylėta moterimi, draugais ir gerbėjais.

Visas jo pasakojimas – LRT Edvardo Žičkaus laidoje „Gyvenimas“.

„2016-2017 metų pradžia buvo etapas, kai pradėjau daug ko mokytis. Ir ligi šiol vis dar mokausi“, – LRT laidai sakė jis.

Vilniuje gimęs ir augęs A.Žvinys dabar Saulės miestą vadina savo namais. Prieš dvylika metų jis atsikraustė į Šiaulius ir pradėjo vaidinti teatre.

Privalumų Šiauliai prieš sostinę, anot Aurimo, turi daugybę. Mažesnis tempas, nėra spūsčių, nuoširdesnis bendravimas tarp žmonių. Tačiau didžiausias privalumas – teatras. Čia jis susirado draugų, pradėjo naują gyvenimą. Teatre sutiko ir savo būsimą žmoną – Ingą.

Jos buvo pilna visur – serialuose, teatruose, spaudoje. Pati I.Norkutė neslėpė jausmų dešimtmečiu jaunesniam Aurimui ar noro susilaukti vaikų.

Tiesa, pats Aurimas dalyvauti tuose interviu vengdavo. O net ir prabilęs mieliau kalbėdavo apie vaidmenis nei apie asmeninį gyvenimą.

Visgi iš šalies jie atrodė tobula pora.

Nenuostabu, kad žinia apie Ingos ir Aurimo skyrybas buvo netikėta visiems.

„Sprendimus mes priėmėme, ko gero, labai individualiai. Mano sprendimas buvo su niekuo nekalbėti: mylėti ir tausoti savo asmeninį gyvenimą.

Nemačiau prasmės... Nemaniau, kad esu kažkokia įdomi asmenybė, kad visai Lietuvai reikėtų apie tai pasakotis.

Tikrai sulaukiau daug skambučių, žurnalistų kvietimų pasiaiškinti, pakomentuoti, kokia yra ta tikroji tiesa. Nė vienam nesutikau apie tai kalbėti ir kartą buvo trūkusi kantrybė. Pasiunčiau velniop – sakiau: atstokit nuo manęs“, – kalbėjo vyras.

Tikrąsias poros skyrybų priežastis žino tik patys artimiausi žmonės. Anot Aurimo, posakis, kad niekada nebūna kalta tik viena pusė, galioja ir jų santykiems.

„Taip, nevertėtų kaltinti tik vienos pusės. Aš niekada nieko ir nekaltinau. Ir nebuvo nė vieno tokio pareiškimo, kad aš žinau, kas yra kaltas, o kas ne. Nebuvo išvis jokio pareiškimo“, – sakė jis.

Kalbas apie tai, kad vyrams išgyventi skyrybas lengviau, aktorius vadina mitu.

„Aš negaliu kalbėti už visą vyrų giminę, bet aš manau, kad vyrai irgi yra žmonės su jausmais ir su kažkokiomis savo emocijomis... Tai tikrai, ko gero, yra vienodai šioje vietoje.

Dedu lygybės ženklą visiems. Kad ir kokios poros būtų ar kiek jos būtų kartu pragyvenusios. Tai visiems palieka kažkokį ženklą...

Gal kiekvienas skirtingai tai išgyvena. Kai kurie galbūt būna labai emocianalūs, kiti ramiai tai priima, kiti suserga depresija – nežinau. Tų pavyzdžių yra milijonai“, – sakė jis.

O koks Aurimo pavyzdys?

„Oi, net nežinau... Nežinau, koks mano pavyzdys“, – LRT laidai tarstelėjo vyras.

Žinomas aktorius dar kartą pakartojo, kad skyrybos buvo didelė pamoka.

„Aš ją labai gerai išmokau ir įsisavinau, kad savo asmeninį gyvenimą reikia labai branginti ir saugoti.

Pamoka išmokta. Taip, buvo tas laikas, kai norėjau, jog daug kas užsičiauptų, nieko nesakytų, bet negali to pakeisti.

Belieka tik prisitaikyti prie to ir išmokti gyventi. Nemalonu, bet reikia“, – sakė jis.

Eiti į priekį Aurimui padėjo darbas. Po dešimties aktorystės metų vyras nusprendė išmėginti naują vaidmenį. Parašė programą, dalyvavo konkurse ir laimėjo Šiaulių dramos teatro vadovo postą.

„Vadovu tapau vasarą. Konkursas buvo skelbtas birželį, o liepą pradėjau dirbti. su kolegomis atsisveikinau išeidamas atostogauti kaip aktorius – vieni kitiems palinkėjome geros vasaros, pašmaikštavom ir išsiskirstėme.

Ir staiga po mėnesio įėjau į teatrą. Tie žmonės,  kurie į mane kreipėsi „tu“, pradėjo sakyti „jūs“. Viskas virto aukštyn kojom. O aš nesupratau ir sakiau: „Chebra, baikit, juk čia aš, tas pats Aurimas.“ 

Bet, aišku, to daryti negali – keičiasi pozicijos. Nebūtų gerai, jei pasiliktų toks pats bendravimas.

Nuoširdumas išliko, bet pareigos irgi įpareigoja. Čia gal man daugiau asmeniškai, bet negaliu daug ko sau leisti, ką leidau anksčiau“, – sakė A.Žvinys.

Šiuo metu vyras dirba ir Šiaulių miesto taryboje. Kiekviena jo diena suskaičiuota minutėmis.

Pasikeitus statusui pasikeitė ir santykiai su kai kuriais bičiuliais. Juk nemažai dirba tame pačiame teatre. Atsirado ir naujų pažįstamų. Be to, tame pačiame teatre dirba ir I.Norkutė.

„Dar viena pamoka, kurią reikia išmokti. Išlaikyti diplomatiją, darbinę atmosferą ir darbinius santykius. Taip, mes dirbam kartu, čia pradėjome ir dabar čia esame. Bet manau, kad man pavyksta tai daryti“, – sakė jis.

Aistroms rimstant, žibalo į ugnį šliūkštelį Ingos interviu žiniasklaidoje. Tačiau Aurimas sako į viską išmokęs reaguoti ramiai.

„Galiu prisipažinti, kad tikrai, ko gero, ne viską esu matęs ir girdėjęs. Ne visus pasisakymus išklausęs. Natūralu, kad kolegos vis paklausdavo, ar mačiau. Atvirai pasakius, nesidomėjau jokiais interviu. Galima pasakyti taip – uždėjau brūkšnį. Tai yra praėjęs etapas, žvelgiu į priekį ir atgal atsisukinėti nenoriu“, – sakė vyras.

Dabar Aurimas nėrė į naują gyvenimą. Jau kurį laiką vyras viešuose renginiuose pasirodo lydimas žavios moters. Tai – jo kolegė, taip pat Šiaulių dramos teatro aktorė Eglė Stanišauskaitė. Tačiau kitaip, nei ankstesniuose santykiuose su buvusia žmona, šįkart vyras gali rinktis – viešinti asmeninį gyvenimą ar ne.

„Tai yra mano asmeninis gyvenimas. Atvirai pasakysiu – ne dėl to, kad aš kažką slėpčiau ar man būtų gėdinga. Tie, kas bendrauja su manimi, jie viską mato. Bet pradėti aiškintis tikrai nenoriu“, – tarstelėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.