„Žvaigždžių karų“ tęsinyje – žiūrovų numylėtiniai ir sulaužytas pažadas

Rugpjūčio 1-ąją Londone prasidėjo naujosios „Žvaigždžių karų“ sagos dalies filmavimo darbai, o „Lucasfilms“ paskelbė joje vaidinsiančių aktorių sąrašą. Turbūt mažai kas nustebs jame pamatęs jaunųjų aktorių, vaidinusių tęsinio trilogijoje, vardus. Tačiau su jais grįš ir tokie sagos senbuviai, kaip Carrie Fisher, Markas Hamillas, taip pat Billy Dee Williamsas, vėl įkūnysiantis Lando Calrissianą. Be to, kol kas pavadinimo neturinčiame sagos tęsinyje taip pat matysime Daisy Ridley (Rey), Adamą Driverį (Kylo Ren), Johną Boyegą (Finn), Oscarą Isaacą (Poe), Lupitą Nyong’o (Maz), Domhnallą Gleesoną (Hux), Kelly Marie Tran (Rose), Jooną Suotamo (Chewbacca), Billie Lourdą (Ko Connix), ir Anthony Danielsą (C-3PO). Prie jų prisijungs ir keli nauji veidai, tokie kaip Naomi Ackie („Yardie“) ir Richardas E. Grantas („Gosfordo parkas“, „Ernis 3“). Taip pat „Lucasfilms“ oficialiai patvirtino, kad filme vaidins Keri Russell („Amerikiečiai“), kuri, kaip pranešama, dalyvaus daugybėje veiksmo kupinų scenų. Tačiau netikėčiausia žinia – trijų originalioje trilogijoje vaidinusių aktorių sugrįžimas. Juk Marko Hamillą veikėjas Luke'as Skywalkeris po dvikovos su Kylo Renu susiliejo su Jėga „Paskutiniojo džedajaus“ pabaigoje, o Carrie Fisher mirė 2016 m.

Prasidėjo naujosios „Žvaigždžių karų“ sagos dalies filmavimo darbai.
Prasidėjo naujosios „Žvaigždžių karų“ sagos dalies filmavimo darbai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 8, 2018, 2:46 PM

Anuomet aktorės mirtis pastūmėjo pirmąjį „Žvaigždžių karų 9“ režisierių, Coliną Trevorrową iš pagrindų perrašyti filmo scenarijų prieš paliekant filmavimo aikštelę, o „Lucasfilms“ viešai pasižadėjo nenaudosiantys kompiuterinės grafikos tam, kad sukurtų skaitmeninę aktorės versiją taip, kaip kadaise padarė filme „Šelmis-1“ su skaitmeniniais Peteriu Cushingu ir jaunesne Carrie Fisher.

Neseniai „Lucasfilms“ teigė, jog C.Fisher filme iš viso nebus. Tačiau anot paskutiniojo kompanijos pranešimo spaudai, ją matysime „anksčiau nematytų kadrų, filmuotų „Žvaigždžių karai : galia nubunda“ kūrimo metu, pagalba“. Kol kas nėra žinoma, ar Gwendoline Christie naujajame filme vėl atliks kapitonės Phasma vaidmenį po (numanomos) veikėjos mirties „Paskutiniajame džedajuje“.

Trevorrow palikus filmavimo aikštelę, „Lucasfilms“ iš naujo pasamdė „Galia nubunda“ režisierių J. J. Abramsą, kuris kartu su Chrisu Terrio („Operacija „Argo“, „Teisingumo lyga“, „Betmenas prieš Supermeną: teisingumo aušra“) perrašė filmo scenarijų. „Be jos (Carrie) neįstengėme išties tinkamai užbaigti Skywalker sagos. Tikrai nesiruošėme rengti dar vienų perklausų ar naudoti kompiuterinės grafikos veikėjos. Tačiau sulaukę jos dukters, Billie, paramos ir palaikymo, radome būdą pagerbti Carrie palikimą ir jos „Žvaigždžių karai 9“ atliktą Leia vaidmenį – tam panaudosime „Galia nubunda“ kūrimo metu kartu nufilmuotus, bet niekada anksčiau nematytus, kadrus“, – teigia J.J.Abramsas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.