Pristatomi 10 įspūdingiausių Valentino dienos filmų

Vasario 14-oji – meilės diena. Todėl, šios dienos vakaras turi būti leidžiamas ypatingai. Ir kalba sukasi ne tik apie vakarienes žvakių šviesoje namuose ar prabangiame restorane. Romantišką nuotaiką gali padėti sukurti ir puikus filmas.

Kadrai iš filmų.<br>Scanpix nuotr.
Kadrai iš filmų.<br>Scanpix nuotr.
Kadrai iš filmų.<br>Scanpix nuotr.
Kadrai iš filmų.<br>Scanpix nuotr.
Kadrai iš filmų.<br>Scanpix nuotr.
Kadrai iš filmų.<br>Scanpix nuotr.
Kadrai iš filmų.<br>Scanpix nuotr.
Kadrai iš filmų.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-02-14 17:37

Pristatome 10 įspūdingiausių filmų, skirtų Valentino dienai:

1. „Kasablanka“ (1942 m.)

Karo metu sukurta kino juosta nuneš į laikus, kai vyrai puošėsi kostiumais, o Coco Chanel įkvėptos moterys įkūnijo minimalizmo persmelktą eleganciją. Klasikinių filmų gerbėjai tikrai bus girdėję kino juostoje nuskambėjusius žodžius: „Gyliai viduje mes abu žinome, kad tu priklausai Viktorui. Jeigu šitas lėktuvas pakils be tavęs, tu to gailėsiesi. Galbūt, ne šiandien. Galbūt, ne rytoj. Bet jau greitai. Iki savo gyvenimo pabaigos“.

2. „Kalifornijos svajos“ (2016 m.)

Neįpareigojantis filmas apie dviejų žmonių svajones – taip būtų galima apibūdinti prieš keletą metų sukurtą kino juostą. Komedijos, dramos ir muzikinio žanro filmas patiks visiems tiems, kurie tiki, kad labai norint galima pasiekti viską.

3. „Absolventas“ (1967 m.)

Filmas „Absolventas“ – dar vienas perlas klasikos mėgėjams. Septintojo dešimtmečio kino juosta pasakoja apie koledžo absolventą, kuris išgyvena tikrą jausmų dramą. Vaikinas blaškosi tarp jausmų savo verslo partnerio žmonai ir jo paauglei dukrai.

4. „Vandens forma“ (2017 m.)

Apie šį filmą daug pasako jo režisierius – filmų „Pano labirintas“ ir „Purpurinė kalva“ kūrėjas Guillermo del Toro. Kino juostos siužetas taip pat nukelia į septintąjį dešimtmetį. Šiuo laikotarpiu Jungtinėse Amerikos Valstijose dirbanti nebylė Elisa įsidarbina paslaptingoje organizacijoje. Ilgainiui paaiškėja, kad valytoja dirbančios merginos darbo vietoje vyksta išties keisti dalykai.

5. „Meilės nuotaikoje“ (2000 m.)

Veiksmas vyksta Honkonge. Kaimynystėje apsigyvenę vyras ir moteris staiga suvokia, kad abiejų jų antrosios pusės yra neištikimos. Gana neįprastas scenarijus, tiesa?

6. „Purvini šokiai“ (1987 m.)

Jeigu dar nematėte šio filmo – būtinai pažiūrėkite. Legendinė kino juosta pasakoja apie į viešbutį atvykusią mielą paauglę, kuri staiga tampa seksualiojo šokėjo partnere. Tiesa – iš pradžių – tik ant parketo.

7. „Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos“ (2014 m.)

Jeigu Valentino dieną norite meiliai prisiglausti prie mylimojo krūtinės ir išspausti vieną kitą ašarą – šis filmas – kaip tik jums. Romantiška drama pasakoja apie du jaunuolius. Rodos, kad jų meilei nėra jokių ribų.  Tačiau įsimylėjėlius išskiria klastinga liga.

8. „Apgirtę nuo meilės“ (2002 m.)

Filmo veikėjas Baris vadovauja firmai. Tačiau jo gyvenimą diriguoja jo septynios seserys. Patyčias patiriantis ir jau viltį beprarandantis vyras staiga sutinka keistuolę Leną, slapta svajojančią pabėgti į Havajus. Ir tada jo gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis.

9. „Visados kaip pirmą kartą“ (2003 m.)

Egzotiškieji Havajai nepamirštami ir šioje kino juostoje. Jūrų zoologas – Henris (Adamas Sandleris) yra nepataisomas lovelasas. Moteris it kojines jis keičia iki tol, kol sutinka Liusę (Drew Barrymore). Įdomu tai, jog mergina kenčia nuo trumpalaikio atminties praradimo. Todėl, įsimylėjęs vaikinas savo meilę merginai privalo įrodinėti kiekvieną dieną.

10. „Titanikas“ (1997 m.)

Jeigu Valentino dieną norite neprašauti – rinkitės „Titaniką“. Meilės kupina kino juosta, pasakojanti apie uždraustus ir, deja, tragiškai pasibaigusius santykius suvirpins visų širdis. Ką ir bekalbėti apie garsųjį filmo muzikos takelį – kino juostoje jis ne ką prastesnis už senovinius vaizdus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.