Christianas Bale’as dėl vaidmens ryžosi kardinaliems pokyčiams: priaugo 20 kilogramų

Dėl vieno vaidmens tenka priaugti keliasdešimt kilogramų, dėl kito – dar daugiau svorio atsikratyti. Tokių pastangų yra prireikę „Oskaro“ ir dviejų Auksinių gaublių laureatui Christianui Bale’ui (45 m.)

Ch.Bale'as filme „Valdžia“.
Ch.Bale'as filme „Valdžia“.
Ch.Bale’as: „Vidinis žmogaus nusiteikimas visada priklauso ir nuo jo fizinių duomenų.“<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Ch.Bale’as: „Vidinis žmogaus nusiteikimas visada priklauso ir nuo jo fizinių duomenų.“<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Ch.Bale'as filme „Mašinistas“.
Ch.Bale'as filme „Mašinistas“.
Charlize Theron dėl vaidmens komedijoje „Auklė Tulė“ (Tully) buvo priaugusi 23 kilogramus. 
Charlize Theron dėl vaidmens komedijoje „Auklė Tulė“ (Tully) buvo priaugusi 23 kilogramus. 
Rengdamasis filmui „Skyrius 27“ J.Leto priaugo 28 kilogramus. 
Rengdamasis filmui „Skyrius 27“ J.Leto priaugo 28 kilogramus. 
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 4, 2019, 2:09 PM

Rengdamasis buvusio JAV viceprezidento Dicko Cheney vaidmeniui biografinėje dramoje „Valdžia“ (Vice) Ch.Bale’as kirto spurgas ir tortus. Tai jam padėjo priaugti 20 kilogramų. 183 cm ūgio aktorius į filmavimo aikštelę žengė sverdamas apie 100 kilogramų.

Saldumynai nėra mėgstamiausias Ch.Bale’o maistas, tačiau priverstinis smaližiavimas atsipirko – už vaidmenį šiame filme aktorius šiemet pelnė Auksinį gaublį ir buvo nominuotas „Oskarui“.

Vis dėlto Ch.Bale’as pareiškė, kad tai paskutinis kartas, kai jis dėl vaidmens taip drastiškai keičia savo kūno formas.

„Kiekvieną kartą auginant ar metant svorį man į akis žvelgia mirtis“, – aiškino Ch.Bale’as.

– Daug kas ir šiemet pranašavo jums „Oskarą“. Ar esate garbėtroška? – žurnalistai paklausė Ch.Bale’o.

– Žinoma, nes tai būtina. Esu dalyvavęs motociklų lenktynėse ir, žinoma, norėjau būti greičiausias. Bet filmo kūrimas – tai bendras kūrybinės komandos, o ne konkurentų darbas.

Pastebėjęs, kad partneris visaip stengiasi mane užgožti, stabdau filmavimą.

Tokios kategorijos kaip „geriausias aktorius“ nėra, bet visi stengiasi atskleisti geriausias savo savybes.

– Ką manote apie apdovanojimus?

– Tai – nominuotų filmų ir išskirtinių talentų šventė. Visiškai neaišku, kokie tikrieji vertinimo kriterijai. Juk visada lemia tik nuomonė.

– Argi nesijaučiate esantis geriausias, kai per apdovanojimų ceremoniją nuskamba jūsų pavardė?

– Reikia išmokti mėgautis akimirka, bet ji neturėtų užvaldyti. Aktorius turi patirti malonumą, kad buvo pastebėtas, išskirtas, būti dėkingas ir džiaugtis įvertinimu.

– Ar vaidindamas D.Cheney stengėtės perprasti jo vidinį pasaulį? O gal bent iš pradžių jums rūpėjo būti išoriškai panašiam į jį?

– Vidinis žmogaus nusiteikimas visada priklauso ir nuo jo fizinių duomenų. Tai aiškiai suvokiau vaidindamas dramoje „Mašinistas“.

Tuomet niekas negalėdavo išvesti manęs iš pusiausvyros, nes netekęs 31 kilogramo viską vertinau pamažu. (Rengdamasis šiame filme vaidinti nemigos kankinamą mechaniką Ch.Bale’as laikėsi specialios dietos ir sulyso iki 54 kilogramų. – Red.).

Priaugęs svorio esu kitoks – labiau susijaudinęs, energingesnis.

– O kaip dėl D.Cheney?

– Jo išvaizda atspindi ir jo vidines savybes. Man buvo svarbu pabrėžti, kad jis storasprandis.

Tai, mano nuomone, išorinis jo stiprybės ženklas. Žvelgiant į kai kurias nuotraukas atrodo, kad D.Cheney pečiai siekia ausis.

– Tai ką nors reiškia?

– Jis stiprus, tvirtas, nepasiduodantis sunkumams. D.Cheney yra sakęs: „Dėl nieko neapgailestauju, man nerūpi, kad esu vadinamas karo nusikaltėliu.“

Jo stipriame kūne yra nepalaužiama dvasia.

– Savo mobiliajame telefone turite daug D.Cheney nuotraukų ir vaizdo įrašų, lyg jis būtų jūsų šeimos narys.

– Taip. Gal tai kelia juoką, bet iki šiol jų neištryniau. Telefone turiu jo ir artimiausių man žmonių nuotraukų.

– Grimo specialistas Gregas Cannomas, šešis mėnesius modeliavęs D.Cheney veidą, pelnė „Oskarą“. Ar dėl jo darbo jums kilo abejonių?

– Jų būta. Jau pradėjus „Valdžios“ filmavimą Gregui pasakiau: „Pabandyk mane nugrimuoti kitaip.“ Esu jam pagadinęs nervų, tačiau pusė mano sėkmės priklauso jam.

– Prieš įkūnydamas vyresnio amžiaus D.Cheney keturias valandas buvote su kauke.

Po to antrą valandą nakties vykote į filmavimo aikštelę, kad septintą ryto galėtumėte dirbti.

– Tai – išskirtinės situacijos. Iš filmavimo aikštelės visada grįždavau namo, nors vaikai jau miegodavo arba dar miegodavo.

Juk bučinys į saldžiai miegančio mylimo žmogaus kaktą irgi padeda atlaikyti beprotišką tempą.

– Nejau 20 kilogramų prisiauginote tik valgydamas pyragus?

– Taip. Suvalgiau jų kalnus. Pajutau, kad toks kilogramų auginimo būdas neigiamai veikia sveikatą, todėl mane prižiūrėjo gydytojai ir mitybos specialistai.

– Filme „Tamsiausia valanda“ britų politiką Winstoną Churchillį įkūnijęs Gary Oldmanas taip pat turėjo atrodyti stambesnis, nei yra iš tiesų. Už šį vaidmenį jis pelnė „Oskarą“. Žinau, kad jis patarė jums pasinaudoti storinančiu kostiumu. Nejau apie tokį nebuvote girdėjęs?

– Žinoma, kad žinojau. Bet nebuvau įsitikinęs, kad jis veiksmingas. Ateityje pasinaudosiu G.Oldmano patarimu, nes dėl W.Churchillio vaidmens jis nepriaugo nė kilogramo. Supratau, kad ir aš turiu keisti savo nuostatas ir patausoti sveikatą.

Aktoriai rizikuoja sveikata

* Viena gražiausių Holivudo aktorių Charlize Theron (43 m.) dėl vaidmens pernai pasirodžiusioje komedijoje „Auklė Tulė“ (Tully) buvo priaugusi 23 kilogramus.

Jos herojė – nuosavą verslą su trijų vaikų auklėjimu ir sergančio brolio slaugymu derinanti moteris.

„Storėti buvo nelengva, – prisiminė „Oskaro“ laureatė. – Anksčiau niekada tiek daug nevalgydavau greitojo maisto ir saldumynų.“

* Ruošdamasis vaidmeniui filme „Amerikiečių snaiperis“ (American Sniper) aktorius Bradley Cooperis (44 m.) laikėsi 8 tūkst. kalorijų per dieną „dietos“. Treniruodamasis ir valgydamas daugybę maisto per 10 savaičių jis priaugo 18 kilogramų.

* Jessica Chastain (41 m.) ruošdamasi filmui „Tarnaitė“ (The Help) turėjo priaugti 7 kilogramus. Veganei aktorei tai nebuvo lengva užduotis. Ji dėžėmis kirto sojų ledus.

* Ashtonui Kutcheriui (41 m.) pastangos įsijausti į personažą vos nesibaigė tragiškai.

Rengdamasis kompanijos „Apple“ įkūrėjo Steve’o Jobso vaidmeniui biografinėje dramoje „Džobsas“ (Jobs) jis nutarė laikytis dietos, kurią mėgdavo ir jo herojus – mėnesį maitinosi vien vaisiais, kartais suvalgydavo šiek tiek riešutų.

Aktorius taip sulyso ir nusilpo, kad dėl išsekimo ir sutrikus kasos veiklai pateko į ligoninę.

* Svaigi aktoriaus karjera nualino „Oskaro“ ir Auksinio gaublio laureato Jaredo Leto (47 m.) organizmą.

Rengdamasis nuo narkotikų priklausomo vyro vaidmeniui dramoje „Requiem svajonei“ (Requiem for a Dream) aktorius apsigyveno gatvėje ir numetė 13 kilogramų. Gydytojai perspėjo, kad jis rizikuoja nualpti filmavimo aikštelėje.

Norėdamas supanašėti su Johno Lennono žudiku Marku Chapmanu, kurį įkūnijo biografinėje dramoje „Skyrius 27“ (Chapter 27), J.Leto turėjo priaugti 28 kilogramus.

O po kelerių metų J.Leto buvo priverstas ryžtis naujam eksperimentui. Kad dramoje „Dalaso klubas“ (Dallas Buyers Club) įtikinamai suvaidintų AIDS sergantį translytį, jis turėjo vėl atsikratyti 13 kilogramų. Į filmavimo aikštelę aktorius ėjo sverdamas vos 52 kilogramus.

Parengė Ona Kacėnaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.