Dainininkė Neringa Šiaudikytė Kaune įsuko nuosavą verslą

Viena iš nedaugelio Lietuvos atlikėjų, gavusi galimybę muzikuoti ir gyventi Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), Neringa Šiaudikytė (30 m.) po pusantrų metų sugrįžo į gimtąjį Kauną. Jos viešnagė nebus ilga, nes dainininkės laukia koncertai už Atlanto. Tačiau kol išvyks, mergina pasirengusi čia įsukti nuosavą verslą.

 Neringa Šiaudikytė.<br>Lrytas.lt koliažas
 Neringa Šiaudikytė.<br>Lrytas.lt koliažas
 Neringa Šiaudikytė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Neringa Šiaudikytė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Neringa Šiaudikytė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Neringa Šiaudikytė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Neringa Šiaudikytė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Neringa Šiaudikytė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Neringa Šiaudikytė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Neringa Šiaudikytė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-09-23 06:55, atnaujinta 2021-09-28 16:08

Dainininkės ir įvairių televizijos projektų dalyvės N.Šiaudikytės kūrybinis kelias Los Andžele, kur įsikūrė pernai pavasarį, prasidėjo gerokai anksčiau.

„Nemažai mano giminaičių gyvena Amerikoje. Labai norėjosi su visais pabendrauti, pabūti, apžiūrėti šalį.

Prieš kelionę mano vokalo mokytoja Onutė Žukienė patarė susipažinti su Los Andžele gyvenančiu prodiuseriu. Jis padėjo susipažinti su daugybe muziką kuriančių žmonių. Su jais bendradarbiauju iki šiol“, – pasakojo N.Šiaudikytė.

Vėliau į Los Andželą ji vyko ne kartą. Ten įkurtoje studijoje įrašinėjo muziką, kūrė vaizdo klipą.

Vadybininkas N.Šiaudikytei vis kartodavo, kad norėdama pradėti muzikinę karjerą Amerikoje ji privalo gauti vizą ir kuo daugiau laiko praleisti už Atlanto.

Dokumentų tvarkymas užtruko kone pusantrų metų. Bet stengtis vertėjo. Mergina sulaukė galimybės muzikuoti Amerikoje trejus metus. Toliau N.Šiaudikytės gyvenime vyko daugybė netikėtų dalykų.

„Į Los Andželą pernai pavasarį nuskristi planavau keliems mėnesiams, bet viskas užtruko gerokai ilgiau. Dėl pandemijos užsiveriant valstybių sienoms turėjau suskubti.

Iš Lietuvos išskridau kovo 13-ąją. Nespėjau net pasiimti būtinų daiktų, kurių vėliau labai prireikė.

Be to, studijoje Lietuvoje liko ne viena naujos dainos ir vaizdo klipo idėja“, – pasakojo N.Šiaudikytė.

Atlikėjai atvykus į tolimą šalį įsigaliojo palyginti griežtas karantinas. Merginai teko prisitaikyti prie visiškai neįprastų gyvenimo sąlygų.

Kone visos paslaugos ar pramogos, kurios vyko uždarose patalpose, buvo atšauktos. Koncertus, dalyvavimą projektuose ar bet kokią muzikinę karjerą, N.Šiaudikytės teigimu, kuriam laikui teko pamiršti.

„Per karantiną, kaip ir visi, daug laiko leidau namuose. Teko daug galvoti, kaip pragyventi, kuo užsiimti, kilo minčių, kad turbūt apskritai reikia keisti profesiją. Tačiau padėjo išradingumas ir kūrybiškumas. Ėmiausi verslo, reklamos virtualioje erdvėje“, – pasakojo mergina.

Ji tikino atradusi ir gerų karantino pusių. Kaip ir nemažai žmonių, ji galėjo daugiau laiko pabūti su savimi, nurimti, suvokti gyvenimo vertybes, užsiimti mėgstama veikla, kuriai vis neskirdavo deramo dėmesio.

Atlikėja daugiau skaitė, sportavo, pradėjo pati vis dažniau gaminti maistą. Kai karantinas kiek atlaisvėjo, N.Šiaudikytė pasinėrė į muzikavimą, koncertus, bendravimą su kūrybingais žmonėmis, ėmė kurti vaizdo klipus.

Rugsėjo viduryje turėtų pasirodyti Los Andžele sukurtas jos dainos vaizdo klipas. Maža to, ji atrado ir naujų malonių veiklų.

„Los Andžele saulė per metus šviečia maždaug 95 proc. laiko, todėl ten labai populiarios lauko pramogos ir aktyvus gyvenimas.

Pradėjau žaisti tenisą, jis vis labiau mane įtraukia. Patinka ir golfas“, – kalbėjo atlikėja.

Į Lietuvą vasaros viduryje N.Šiaudikytė grįžo pasiilgusi savo šeimos, su kuria palaiko glaudų ryšį.

Mergina džiaugėsi, kad vos tik parskridusi sulaukė kvietimų koncertuoti. Ji taip pat pakeliavo po Europą.

Mergina įgyvendino dar vieną Amerikoje atsiradusią svajonę – pradėjo kurti naują verslą.

„Esu veikli, todėl man norisi naujų iššūkių. Daugybę metų man labai artima grožio sritis. Todėl nutariau tapti vienos bendrovės kuriamų grožio prietaisų, skirtų kasdieniam naudojimui, atstove. Įkūriau įmonę“, – pasakojo dainininkė.

Lietuvoje reikalus aptvarkiusi N.Šiaudikytė artimiausiu metu skris į Los Andželą, kur spalio 2 dieną numatytas jos koncertas. Kada grįš į Lietuvą ir kaip klostysis jos gyvenimas, kai pasaulį vis dar kausto pandemija, dainininkė nesiėmė pranašauti.

Bandė patekti ir į „Euroviziją“

* N.Šiaudikytė jau vaikystėje pradėjo dalyvauti pirmuose tarptautiniuose konkursuose. Būdama 14-os įstojo į Aleksandro Kačanausko muzikos mokyklą, mokėsi estradinio dainavimo.

* Neringa buvo daugelio konkursų laureatė bei prizininkė.

* 2010 m. ji dalyvavo muzikiniame projekte „Chorų karai“, 2012 m. – projekte „Lietuvos balsas“.

* Nuo 2012 m. vasaros prisijungė prie popgrupės „Naujos pupytės“, tačiau 2016 m. grupę paliko ir pradėjo solinę karjerą.

* 2017 m. N.Šiaudikytė dalyvavo atrankoje į „Eurovizijos“ dainų konkursą.

* 2017 m. atlikėja išvyko į Jungtines Amerikos Valstijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.