„Sekso ir miesto“ tęsinyje neišvysime vienos aktorės – buvo nepatenkinta honoraru

Į televizijos ekranus grįžta kultinis amžių sandūros serialas „Seksas ir miestas“ („Sex And The City“). Tęsinį, pavadintą „Ir tiesiog taip“ („And Just Like That“), sudarys 10 serijų, kurių pirmosios dvi per „HBO Max“parodytos gruodžio 9-ąją. Kas žinoma apie būsimąjį filmą?

„Sekso ir miesto“ tęsinyje „Ir tiesiog taip“ žiūrovai susitiks su trimis pažįstamomis herojėmis (iš kairės): Miranda, Šarlote ir Kere.<br>Kadras iš serialo
„Sekso ir miesto“ tęsinyje „Ir tiesiog taip“ žiūrovai susitiks su trimis pažįstamomis herojėmis (iš kairės): Miranda, Šarlote ir Kere.<br>Kadras iš serialo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2021, 3:46 PM

Žurnalistės Kerės Bredšou (akt. Sarah Jessica Parker), laikraštyje rašančios skiltį apie žmonių santykius šiuolaikiniame megapolyje, istoriją sugalvojo „The New York Observer“ skiltininkė Candace Bushnell. Pagrindinę heroję ji faktiškai nukopijavo nuo savęs.

Pagal siužetą Kerė gyveno ryškų Niujorko grietinėlės atstovės gyvenimą – vaikščiojo į pasimatymus, vakarėlius ir svingerių klubus, o ją lydėdavo ištikimos draugės Šarlotė, Miranda ir Samanta. Pagrindinės „Sekso ir miesto“ herojės buvo trisdešimtmetės.

Naujojo HBO filmo „Ir tiesiog taip“ autoriai išsaugojo pagrindinę mintį, tik dabar įvykių sūkuryje atsiduria 50+ moterys, o veiksmas perkeltas į pokarantininę epochą.

Pasak S.J.Parker, jos herojė didžiąją dalį laiko praleis virtuvėje. Be to, Bredšou taps tinklaraštininke ir rengs tinklalaidę apie santuokos problemas.

„Įdomu stebėti, kaip ji dorojasi su karantinu. Pavyzdžiui, nusprendžia, kieno eilė eiti į parduotuvę, su kuo matytis. Ponui Šauniajam ir Kerei tai bus rimtas iššūkis. Ar būtų ji su tuo susidorojusi viena? Kas žino“, – pasakojo S.J.Parker.

Prie serialo senbuvių prisidės tamsiaodės aktorės Nicole Ari Parker ir Karen Pittman, meksikietė Sara Ramirez ir britiškų, indiškų bei bengališkų šaknų aktorė Sarita Choudhury.

Be to, S.Ramirez vaidins Kerės Bredšou tinklalaidės bendraautorę, priklausančią LGBT bendruomenei.

Naujajame seriale bus nagrinėjama ir moterų per penkiasdešimt lytinio gyvenimo tema. Pati S.J.Parker prisipažino, kad nelengva priimti save tokio amžiaus, kokio yra.

„Mūsų adresu buvo pažerta tiek mizogininių frazių (mizoginija – liguista neapykanta moterims. – Red.), kokios niekada nenuskambėtų apie vyrus. „Jos žili plaukai?“ Nežinau, ką atsakyti žmonėms, ypač socialiniuose tinkluose.

Tai raukšlių per daug, tai per mažai. Ar mes pagal savo amžių atrodome natūraliai, ar griebiamės gudrybių – mus visada bandoma užgauti. Tai ką dabar daryti? Liautis senėti? Išnykti?“ – guodėsi S.J.Parker.

Nepaisant gerbėjų lūkesčių, legendinis ketvertukas nebus visas. Kaip ir manyta, Kim Cattrall, vaidinusi Samantą, atsisakė dalyvauti tęsinyje. Apie tai sužinota jau po to, kai buvo išleistas oficialus serialo plakatas, kuriame pristatytos S.J.Parker, Kristin Davis ir Cynthia Nixon.

K.Cattrall sakė, kad jai neįdomu vaidinti „Sekso ir miesto“ tęsinyje, tačiau žiniasklaida tikrąja atsisakymo priežastimi vadino S.J.Parker ir K.Cattrall nesutarimus. Iš pradžių pretekstu tapo honoraro skirtumas: pasirodė, kad S.J.Parker gavo didesnį honorarą negu kitos aktorės.

Tačiau tikrieji serialo „draugių“ santykiai iškilo į paviršių 2018-aisiais, kai K.Cattrall, socialiniame tinkle pranešusi apie brolio mirtį, itin piktai sureagavo į S.J.Parker užuojautą: „Man nereikia tavo meilės šiuo tragišku metu. Mama šiandien manęs paklausė: „Kada ta S.J.Parker, šita veidmainė, paliks tave ramybėje?“

Tavo įkyrūs bandymai tiesti ranką – skausmingas priminimas, kokia žiauri buvai ir likai. Leisk man paaiškinti, jeigu iki šiol nesupratai: tu – ne mano šeima, tu – ne mano draugė.“

S.J.Parker, atvirkščiai, ne kartą viešai sakė, kad nelaiko akmens užantyje prieš serialo kolegę: „Mes ilgėsimės jos. Mes ją mylėjome. Niekada nesakiau, kad jos nemyliu. Samantos nebus šiame seriale, bet ji visada bus su mumis. Nesvarbu, kur esame ir ką veikiame.“

Serialo tęsinio kūrėjai nutarė neieškoti, kuo pakeisti K.Cattrall. Greičiausiai jos heroję paprasčiausiai „numarins“, juolab kad ankstesnėse serijose ją kamavo krūties vėžys.

Tiesa, serialo gerbėjai nelinkę susitaikyti su tuo, kad tęsinyje nebus Samantos. Viename internetiniame meme jos nuotrauka iš filmo „Manekenas“ („Mannequin“), kuriame K.Cattrall vaidino atgijusią lėlę, buvo sumontuota su oficialiu plakatu tikintis taip „reinkarnuoti“ pamėgtą heroję.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.