50-metį atšventusi Cameron Diaz turi gerų žinių savo gerbėjams

Holivudo žvaigždė, banglenčių mėgėja ir teismo procesų su fotografais dalyvė Cameron Michelle Diaz atšventė 50-metį. Aktorė vaikystėje nesvajojo apie kino karjerą – ji norėjo būti zoologė, bet likimo valia tapo modeliu, o ši veikla ją atvedė į ekraną. Dabar ji tapo dar ir grožio bei sveikos gyvensenos eksperte.

Jau 7,5 metų C.Diaz laimingai gyvena susituokusi su B.Maddenu.<br>AFP/„Scanpix“ nuor.
Jau 7,5 metų C.Diaz laimingai gyvena susituokusi su B.Maddenu.<br>AFP/„Scanpix“ nuor.
C.Diaz ketina grįžti į ekranus.<br>AFP/„Scanpix“ nuor.
C.Diaz ketina grįžti į ekranus.<br>AFP/„Scanpix“ nuor.
C.Diaz ketina grįžti į ekranus.<br>AP / „Scanpix“ nuotr.
C.Diaz ketina grįžti į ekranus.<br>AP / „Scanpix“ nuotr.
Tarp C.Diaz mylėtų vyrų buvo aktorius M.Dillonas.<br>SIPA/„Scanpix“ nuor.
Tarp C.Diaz mylėtų vyrų buvo aktorius M.Dillonas.<br>SIPA/„Scanpix“ nuor.
Aktorė draugavo su beisbolininku A.Rodriguezu.<br>„Future Image“/„Scanpix“ nuor.
Aktorė draugavo su beisbolininku A.Rodriguezu.<br>„Future Image“/„Scanpix“ nuor.
C.Diaz turėjo romaną su aktoriumi J.Leto.<br>„Imago“/„Scanpix“ nuor.
C.Diaz turėjo romaną su aktoriumi J.Leto.<br>„Imago“/„Scanpix“ nuor.
C.Diaz draugavo su dainininku J.Timberlake'u.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuor.
C.Diaz draugavo su dainininku J.Timberlake'u.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuor.
Su Leonardo DiCaprio filme „Niujorko gaujos“.
Su Leonardo DiCaprio filme „Niujorko gaujos“.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Sep 13, 2022, 11:56 AM

Ant populiarumo bangos C.Diaz atsidūrė praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje suvaidinusi filmuose „Kaukė“ („The Mask“) su Jimu Carrey ir „Čarlio angelai“ („Charlie’s Angels“) su Drew Barrymore ir Lucy Liu. 

Šio amžiaus pirmajame dešimtmetyje ji nusifilmavo Martino Scorsese „Niujorko gaujose“ („Gangs of New York“) ir įgarsino Princesę Fioną keturiose „Šreko“ („Shrek“) serijose.

Vėliau jos populiarumas ėmė blėsti ir 2017-aisiais C.Diaz paskelbė baigianti kino karjerą. Vis dėlto 2022-aisiais ji penktą kartą įgarsino Šreko palydovę.

Šio amžiaus pirmojo dešimtmečio viduryje C.Diaz teisėsi su fotografu Johnu Rutteru, šantažavusiu aktorę nuotraukomis, kuriose ji užfiksuota iki pusės apsinuoginusi.

Nuotraukos buvo padarytos 1992-aisiais itališkų odinių apatinių drabužių reklamai.

Po fotosesijos nuotraukos niekur nebuvo paviešintos, bet aktorei išpopuliarėjus J.Rutteras nutarė pasinaudoti proga ir pasiūlė C.Diaz išpirkti nuotraukas bei vaizdo įrašus už 3,5 mln. dolerių.

2005-ųjų rugsėjo 16-ąją J.Rutteras buvo nuteistas kalėti daugiau kaip trejus su puse metų.

O štai C.Diaz kūrybinė pauzė trunka jau daugiau kaip aštuonerius metus. Viena garsiausių Holivudo blondinių, romantinių komedijų žvaigždė (kartu ir gera draminė aktorė, puikiai suvaidinusi „Vaniliniame danguje“ („Vanilla Sky“) ir „Patarėjuje“ („The Counselor“) pasitraukė iš profesijos pačiame jėgų žydėjime – 42-ejų metų: pastarasis filmas, kuriame ji vaidino, – miuziklas „Annie“ – ekranuose pasirodė 2014-aisiais.

Bet visiškai neseniai C.Diaz nutarė sugrįžti: 2023-iaisiais „Netflix“ platformoje turi pasirodyti naujas filmas taikliu pavadinimu „Back in Action“.

Cameron tarsi patvirtina teoriją, kad gražiausi vaikai gimsta mišriose šeimose. Jos tėvas pagal kilmę ispanas (jo protėviai kadaise atvyko į JAV, pakeliui užtrukę Kuboje), motinos gyslomis teka vokiečių ir britų kraujas su nedidele indėnų priemaiša.

Vaikystėje Cameron mėgo visus juokinti ir tą metą prisimena kaip visiškai laimingą: „Mano tėvai labai linksmi, mama juokiasi iš visko, taigi turėjau puikią auditoriją.“

Kai Cameron sukako šešiolika, į ją atkreipė dėmesį modelių agentūros agentai ir netrukus ji jau reklamavo tokių firmų kaip „Calvin Klein“ ir „Levi’s“ gaminius.

Merginos karjera ėjo kaip per sviestą: agentūra nutarė, kad 21 metų sulaukęs modelis gali būti aktorė, ir rekomendavo ją filmo „Kaukė“ prodiuseriams.

Netikėtai filmas tapo superhitu ir apie C.Diaz sužinojo visas pasaulis.

Po to ji sukūrė keletą vaidmenų nepriklausomų kūrėjų filmuose, o įkandin jų – dviejose komercinės sėkmės sulaukusiose komedijose: 1997-aisiais pasirodė „Mano geriausio draugo vestuvės“ („My Best Friend’s Wedding“), kurioje C.Diaz nenublanko Julios Roberts fone, 1998-aisiais – „Pakvaišę dėl Merės“ („There’s Something About Mary“).

Nuo to laiko net nevykusios komedijos, kuriose ji vaidino, stabiliai uždirbdavo po 200 mln. dolerių.

Prie C.Diaz sėkmės Holivude prisidėjo ir tai, kad ji – labai paprastas žmogus. Su ja dirbę prodiuseriai ir režisieriai vienu balsu vadina ją „optimistiška ir nepretenzinga“.

Vienas „Pakvaišę dėl Merės“ režisierių Peteris Farrelly stebėjosi, kokia ji puiki boulingo žaidėja. O kitas, Bobby Farrelly, aikčiojo: „Ji geria kaip bocmanas. Ir apskritai nuo kompanijos niekuo neatsilieka. Ar žaidžiame biliardą iš pinigų, ar maukiame alų, ji lygi su vaikinais!“

Be to, C.Diaz yra iš tų retų žmonių, kurių puiki medžiagų apykaita: gali valgyti daug ir nenutukti.

Dešimtojo dešimtmečio pabaigoje apie ją kalbėta: „Ji valgo už tris. Verčia į lėkštę viską, kas papuola po ranka: bulves, pyragus, saldumynus. O po to eina papildyti!“

Bet XXI amžiuje C.Diaz ėmė labiau prisižiūrėti ir išleido net du bestselerius: „Knygą apie kūną“ („The Body Book“) ir „Knygą apie ilgaamžiškumą“ („The Longevity Book“). Jose ji pasakoja, kaip išlikti aktyviam, žvaliam ir gyvybingam.

Jau septynerius su puse metų C.Diaz laimingai gyvena susituokusi su Benji Maddenu (43 m.), grupių „Good Charlotte“ ir „The Madden Brothers“ gitaristu bei vokalistu.

2019-aisiais jie susilaukė dukters (ji pasaulį išvydo padedama pakaitinės motinos).

Bet iki santuokos Cameron gyveno audringą asmeninį gyvenimą. Pavyzdžiui, tarp jos draugų buvo Carlosas De La Torre, vaizdo klipų prodiuseris. Su juo C.Diaz palaikė santykius nuo 1990 iki 1995 metų.

„Aš ištisas dienas bandydavau priversti jį pasikalbėti su manimi“, – vėliau prisiminė aktorė.

Tačiau panašu, kad tai nebuvo tokie jau baisūs santykiai: C.De La Torre ją visapusiškai rėmė, net pats nuvežė ją pirmąją dieną į „Kaukės“ filmavimo aikštelę. Nepatyrusiai aktorei filmavimas tapo pragaru, o Carlosas vėliau ją guodė.

Su aktoriumi Mattu Dillonu (58 m.) C.Diaz susitiko Minesotoje, kur ji filmavosi juostoje „Jausmingoji Minesota“ („Feeling Minnesota“), o jis – filme „Nuostabios merginos“ („Beautiful Girls“).

„Beprotiškai jį myliu“, – prisipažino aktorė 1997-aisiais. 1998-aisiais ekranuose pasirodė garsiausias filmas, kuriame jiedu vaidino, – „Pakvaišę dėl Merės“. Netrukus po šios sėkmės jie išsiskyrė.

Po daugelio metų Mattas teigė, kad norėjo su ja susituokti, bet C.Diaz nebuvo pasirengusi tekėti ir gimdyti vaikų. O M.Dillono supratimu, natūralus romano tęsinys – giminės pratęsimas.

C.Diaz romanas su grupės „30 Second to Mars“ lyderiu Jaredu Leto (50 m.) prasidėjo 1999-aisiais ir baigėsi 2003-iaisiais.

Mažai kas iš gandonešių gali nuspėti, kodėl J.Leto ir C.Diaz vengė garsių pareiškimų ir paskalų, slėpė savo asmeninį gyvenimą. Atsargiai svarstoma, kad J.Leto pradėjo truputį pavydėti C.Diaz: jos aktorinė karjera klostėsi puikiai, o jis taip ir liko antraplanis (kas, išskyrus aistringiausius „Kovos klubo“ („Fight Club“) gerbėjus, galėtų nė nemirktelėjęs atsakyti, ką jis vaidino šiame filme? O ir „Rekviem svajonei“ („Requiem for a Dream“), kad ir koks geras buvo, uždirbo centus, palyginti su C.Diaz filmais).

Be to, J.Leto pasinėrė į muziką, o C.Diaz vis lakstė po filmavimo aikšteles.

Beje, J.Leto vis dėlto gavo „Oskarą“ už „Dalaso pirkėjų klubą“ („Dallas Buyers Club“), o C.Diaz Holivudo prestižiškiausiam apdovanojimui nė karto taip ir nebuvo nominuota.

Garsiausias C.Diaz romanas – su dainininku Justinu Timberlake’u (41 m.), trukęs nuo 2003-iųjų iki 2007-ųjų.

Ji sutiko J.Timberlake’ą tuo metu, kai jo „Cry Me a River“ skambėjo iš kiekvieno kampo. Cameron aštuoneriais metais vyresnė už Justiną (tuo metu jai buvo 30, jam – 22 metai), juos nukamavo klausimu, o kaip ten būna, kai mergina vyresnė už savo vaikiną aštuoneriais metais. Beje, jų tai labai netrikdė.

Jie išsiskyrė draugiškai, vėliau bendradarbiavo – kartu įgarsino trečiąjį „Šreką“, abu vaidino „Afigenoje mokytojoje“ („Bad Teacher“).

2010–2011 m. C.Diaz turėjo romaną su beisbolininku Alexu Rodriguezu (47 m.), kuris prieš tai buvo išsiskyręs su kita aktore – Kate Hudson. Ir vėl liko draugai – A.Rodriguezas iki šiol tikina švelniai mylįs savo buvusiąją.

C.Diaz sveikatos patarimai

* „Negalima nuvertinti sveikos mitybos. Žmonės kemša maistą nesusimąstydami. Jie neprisiima atsakomybės – tiesiog ėda ir ėda. Jaučiasi baisiai, storėja, o dėl visko kaltina valgį. Patekti į šiuos spąstus vienas juokas. Būkite atsakingi ir susiimkite.“

* „Nežiūrėkite iš aukšto į šaldytas daržoves: kartais jos turi net daugiau maistingųjų medžiagų negu šviežios, nes nuskinamos visiškai prinokusios ir iškart užšaldomos, todėl išsaugo maistinę vertę. O štai švieži vaisiai ir daržovės dažnai nuskinami iki galo neprinokę, juk jų laukia ilgas kelias iki prekystalio. Maža to, kad jie nesukaupia visų maistingųjų medžiagų, bet transportavimo metu dar ir veikiami šilumos bei šviesos, todėl greičiau genda.“

* „Reikia vartoti kuo mažiau cukraus. Saldintus gėrimus iš prekybos centrų keisti šalta arbata be cukraus ir grynu gazuotu vandeniu, pagardintu mėtomis, citrinomis arba žaliosiomis citrinomis. Vietoj vaisių skonio jogurto valgyti natūralų, kurį patys galime pagardinti šviežiomis uogomis arba vaisiais. Beje, uogas reikia valgyti vietoj ledinukų ir saldainių. Atsisakyti kečupo (jame pilna cukraus), pakeisti jį garstyčiomis, actu arba pesto padažu.“

* „Valgyti reikia išalkus. Ir valgyti lėtai, patiriant malonumą. Pasitikėkite savo kūnu. Jeigu maistas sveikas, vėl pajusti alkį galite po trijų valandų.

Nelaukite, kol prabus alkanas vilkas. Pamažu pradėjo mausti po krūtine? Užkąskite ir vėl pasijusite normaliai. Ne alkana ir ne persivalgiusi, o kupina jėgų ir energijos. Ko užkąsti? Jeigu esu namuose, tai gali būti gabalėlis vištienos arba šiek tiek ryžių su lęšiais (jų galiu pasiimti ir kur nors eidama). Kartais suvalgau skiltelę obuolio su migdolų sviestu, kartais – saujelę riešutų.“

* „Kuo daugiau judėkite. Štai kaip prasideda mano diena: atsikeliu, išgeriu vandens, sušylu ir judu.

Išsivaliusi dantis išgeriu litrą vandens, kad pažadinčiau organizmą. Po to užkandu – tai gali būti vakarykštės vakarienės likučiai arba truputis bolivinių balandų ir lęšių, tiesiog kad „įsipilčiau degalų“, kol ruošiu pusryčius. (...) Jeigu nėra laiko visavertei treniruotei, nukelkite ją į antrąją dienos pusę, o rytą apsiribokite lengva mankšta: pašokinėkite, padarykite keletą pritūpimų, pilvo preso pratimų.

Arba apibėkite aplink namą – nėra nieko geriau, kaip rytą gerai išprakaituoti, net jei dėl to tenka anksčiau atsikelti... Net jei turiu laiko tik ketvirtį valandos, spėju apibėgti kvartalą. Arba užsidedu ausines, įsispiriu į sportbačius ir šoku svetainėje. Sveiki pusryčiai ir rytinė mankšta man suteikia energijos visai dienai – sutikite, kad tai geriau, negu žiovaujant slankioti iš vieno susitikimo į kitą!“

Parengė Matilda Aleksandravičė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.