Kino teatruose – pasaulinio bestselerio „Kol laukiau tavęs“ ekranizacija

Šį penktadienį, spalio 21 dieną, Lietuvos kino teatruose debiutuos liūdnai juokinga romantinė juosta „Kol laukiau tavęs“. Šis filmas pastatytas pagal Ann Leary pasaulinį bestselerį „The Good House“. Pagrindinius vaidmenis atlieka gerai žinomi Holivudo profesionalai: „Oskarui“ nominuota Sigourney Weaver ir „Oskaro“ laimėtojas Kevinas Kline'as.

Akimirkos iš filmo.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Akimirkos iš filmo.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Akimirkos iš filmo.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Akimirkos iš filmo.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Akimirkos iš filmo.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Akimirkos iš filmo.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Akimirkos iš filmo.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Akimirkos iš filmo.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 20, 2022, 3:02 PM

Gyvenimišką istoriją apie meilę virš šešiasdešimties režisavo Maya Forbes ir Wally Wolodarsky. Įkvėptos įtraukiančio pasakojimo apie jausmus, išdavystę, priklausomybę ir jos neigimą režisierės istoriją perteikė didelei daliai žmonių itin artimu rakursu, nepaisant, kad pagrindiniai personažai yra vyresni.

„Šis pasakojimas galėtų būti parašytas taip pat, net jei pagrindiniams istorijos dalyviams būtų septyniolika. Tikiu, kad žiūrint filmą daugelį apims jausmas, kad tai galbūt apie tave“, – mintimis apie scenarijų dalinasi W.Wolodarsky.

„Vienas dalykas nutikęs filmų scenarijams yra tai, kad jie tarsi turi atitikti tam tikrą formulę. Tuomet žiūrovas jau žino, ko tikėtis ir tai tampa banalu. Šiame filme stengėmės to vengti ir palikti vietos netikėtumams“, – apie neįprastus filmo vingius dalinasi režisierė.

Pagrindinį vaidmenį atlikusi Holivudo žvaigždė Sigourney Weaver neslepia simpatijos, o kartu ir tam tikro gailesčio pagrindinei filmo herojei. „Hilda labai protinga ir žavi, su ja be galo smagu. Paraleliai siaubinga stebėti, kaip toks žmogus skandina save“, – apie personažą pasakoja ją įkūnijusi mylima Holivudo aktorė.

S.Weaver taip pat pasidalino, kad tam jog suvaidintų priklausomybę alkoholiui turinčią Hildą, jai nereikėjo ilgų apžvalgų ar tyrimų, tiesiog pakako pagalvoti apie tas akimirkas, kai su šia problema teko susidurti savo artimųjų aplinkoje. Tikėtina, kad neretas žiūrovas tam tikruose epizoduose taip pat ras dalelę savo gyvenimo istorijos.

Hilda Gud (aktorė Sigourney Weaver) gyvenimu tikrai negali skųstis: sėkminga nekilnojamojo turto agentė, laimingoje santuokoje išauginusi tris dukras. Žinoma, priklauso, iš kurios pusės pažvelgsi: sutuoktinis ją paliko dėl kito vyro, dukros patiria finansinių sunkumų, o verslas stringa. Žodžiu, painiava.

Aiškumo ir tvarkos gyvenimui tikrai neprideda ir atsitiktinumas, kuomet vienas darbo užsakymas ją suveda su mokyklos laikų simpatija Frenku (aktorius Kevinas Kline'as). Žmogus, kurio gyvenimas – visiškai palaida bala, yra absoliuti Hildos priešingybė. Tačiau kaip sakoma, sena meilė nerūdija ir moters širdyje pamažu atgimsta seni jausmai.

Bėda tik, kad su meile iš praeities į paviršių ima kilti ir kitos seniai užmirštos bei palaidotos paslaptys. Dalykai, kurie priverčia Hildą iš naujo pergalvoti savo sprendimus, atsakyti į svarbius klausimus ir stoti į akistatą su pačia savimi.

Hildos akistatą su savimi ir kokius atsakymus į klausimus ji ras, kino teatruose bus galima pamatyti jau nuo šio penktadienio, spalio 21 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.