Už daugybę aferų įkalinta apgavikė įkvėpė „Netflix“ serialo kūrėjus

Iš Rusijos kilusi Ana Sorokin (31 m.) Amerikoje buvo įkalinta už daugybę aferų ir daugiau kaip 200 tūkst. dolerių skolą bankams bei prabangiems viešbučiams. Neatlikusi visos bausmės ji buvo išleista iš kalėjimo, o „Netflix“ apie aferistę sukūrė serialą „Išradinėti Aną“ („Inventing Anna“).

Už sukčiavimą nuteistą A.Sorokin (kairėje) seriale „Išradinėti Aną“ įkūnijo J.Garner.<br>AP/“Scanpix“ nuotr. ir kadras iš serialo
Už sukčiavimą nuteistą A.Sorokin (kairėje) seriale „Išradinėti Aną“ įkūnijo J.Garner.<br>AP/“Scanpix“ nuotr. ir kadras iš serialo
A.Sorokin buvo įkalinta už daugybę aferų ir daugiau kaip 200 tūkst. dolerių skolą bankams bei prabangiems viešbučiams.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
A.Sorokin buvo įkalinta už daugybę aferų ir daugiau kaip 200 tūkst. dolerių skolą bankams bei prabangiems viešbučiams.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
Seriale „Išradinėti Aną“ J.Garner įkūnijo A.Sorokin.
Seriale „Išradinėti Aną“ J.Garner įkūnijo A.Sorokin.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 6, 2022, 9:15 AM

Prieš trejus metus A.Sorokin buvo nuteista nuo ketverių iki dvylikos metų kalėjimo (po 4 metų ji galėjo pretenduoti į lygtinę bausmę vietoj realios), tačiau pernai teismas patenkino malonės prašymą ir įkalinimo bausmę pakeitė namų areštu.

„Ją apakino Niujorko spindesys. Jos nedomino rimtas darbas, bet traukė garsių dizainerių drabužiai, brangus šampanas, privatūs lėktuvai ir egzotiškos kelionės“, – skelbdama nuosprendį pabrėžė bylą nagrinėjusi teisėja.

Kuo gi nusikalto A.Sorokin? Mergina, kuri vaikystėje su šeima persikėlė į Vokietiją, o vėliau – į JAV, nuo 2016-ųjų iki 2017-ųjų pasisavino pinigų ir gavo įvairių paslaugų, kurių vertė daugiau kaip 200 tūkst. dolerių.

A.Sorokin prisistatinėjo išgalvota Delvey pavarde ir apsimetinėjo turtinga paveldėtoja iš Vokietijos, kurios turto vertė – 60 mln. dolerių. Mergina tikino, kad jos tėvas – šildymo įrenginių bendrovės savininkas, nors iš tiesų jis buvo sunkvežimio vairuotojas.

Ji padirbinėjo čekius, pagal kuriuos gaudavo kreditus iš bankų, taip pat skolinosi pinigus iš savo draugų, priklausančių Niujorko elitui.

Už tuos pinigus A.Sorokin gyveno geriausiuose viešbučiuose, keliavo po pasaulį privačiais lėktuvais, pirko vardinius drabužius, lankėsi aukštuomenės vakarėliuose ir dosniai dalijo arbatpinigius.

Ana viliojo investuotojus žadėdama atidaryti elitinį meno klubą, kuris turėjo vadintis „The Anna Delvey Foundation“.

2017 metais A.Sorokin aferos buvo demaskuotos.

Ji sėdo į kalėjimą. 2021-ųjų pavasarį dėl gero elgesio bausmė jai buvo pakeista namų areštu.

Laisvę atgavusi A.Sorokin iš karto sugrįžo į socialinius tinklus. Mergina susikūrė naują paskyrą tviteryje, kur pasišaipė iš Manhatano apygardos prokuroro, pasodinusio ją už grotų, taip pat paprašė savo sekėjų paaukoti jai pinigų.

Tiesa, gana greitai Ana šiuos pranešimus ištrynė.

O štai į instagramą mergina įkėlė nespalvotą asmenukę, padarytą lovoje, ir palydėjo ją ironišku prierašu: „Kalėjimas taip vargina. Jūs net neįsivaizduojate.“

Kitame įraše Ana sulygino save su įkalintu už lytinį priekabiavimą Harvey Weinsteinu bei kitais garsiais nusikaltėliais ir pajuokavo, kad tokiems kaip jie nepažįstamieji paprastai siunčia „kilogramus ikrų“.

Apie A.Sorokin gyvenimą sukurtas ne vienas dokumentinis filmas. Žinoma žurnalistė Jessica Pressler (45 m.) apie ją parašė straipsnį „New York Magazine“.

Pagal jį ir pagal pačios A.Sorokin memuarus „Netflix“ ir sukūrė serialą „Išradinėti Aną“. Jame A.Sorokin įkūnijo trijų „Emmy“ laureatė Julia Garner (28 m.).

Serialą prodiusavo Shonda Rhimes (52 m.), geriausiai žinoma kaip juostų „Grėj anatomija“ („Grey’s Anatomy“), „Privati praktika“ („Private Practice“), „Skandalas“ („Scandal“) kūrėja.

„Išradinėti Aną“ tapo viena populiariausių „Netflix“ juostų.

Bendrovė už teisę kurti šį serialą A.Sorokin atseikėjo 320 tūkst. dolerių. Didžiąją dalį šių pinigų mergina turėjo skirti skoloms padengti ir baudoms mokėti. Vien užstatas, kad būtų paleista iš kalėjimo, siekė 10 tūkst. dolerių, buto nuoma – 5 tūkst. dolerių kas mėnesį.

Ar pati Ana matė šį serialą? „Žiūrėjau jį gal tik 30 minučių, – abejingai sakė ji. – Tai viso labo šou.

Jo siužetas yra bent dviem žingsniais nutolęs nuo realybės.“

Kaip dabar verčiasi skandalingoji Ana? „Gyvenu iš savo meno, – nė nemirktelėjusi atsakė ji. – Parduodu savo piešinius spaudų ir skaitmeninių nepakeičiamų žetonų (NFT) pavidalu. Tikrai negaliu skųstis.“

Kad mergina neskursta, lengva įsitikinti vos žvilgtelėjus į ją.

Anos drabužiai – garsių prekės ženklų: „Calzedonia“, „Travis Taddeo“ ir „Azzedine Alaia“. Ant jos riešo – masyvi sidabrinė garsiosios juvelyrės Patricios Von Musulin apyrankė.

Nėra abejonių, kad visa tai kainuoja daugiau nei vidutinės klasės automobilis.Ant A.Sorokin kojų – ne tik „Balenciaga“ batai, bet ir elektroninė apykojė, kurią ji privalo nešioti teismo sprendimu. Ji inkrustuota inicialais A.D. (Anna Delvey).

Jeigu ne namų areštas, mergina su draugais tikrai leistų laiką kokiame nors prabangiame restorane.

Dabar Ana planuoja rengti tinklalaidę darbiniu pavadinimu „The Delvey Show“.

Ji ketina kalbinti meno, politikos, pramogų pasaulio atstovus. Be to, A.Sorokin trokšta būti aukštos kokybės megztinių ir sportinių marškinėlių mados linijos dizainere.

„Nežinau, kiek realios jos verslo idėjos, bet esu įsitikinęs, kad apie Aną dar ne kartą išgirsime. Ji daug ką gali“, – „The New York Times“ citavo A.Sorokin advokatą.

Vis dėlto savo planus ji turės derinti su lygtinio paleidimo pareigūnu. Be to, neaišku, ar mergina galės toliau gyventi JAV, nes jai gresia išsiuntimas iš šalies.

Pasitelkusi būrį gerai apmokamų advokatų ji ketina teisme kovoti dėl teisės gyventi JAV. Beje, A.Sorokin niekada nepripažino savo kaltės. Ji teigia, kad niekuomet neketino iš žmonių išvilioti pinigų.

„Žinoma, praeityje esu priėmusi kvailų sprendimų, bet visuomet turėjau planą, kaip padengti skolas savo investuotojams, – sakė ji. – Manau, kad statyti mane į vieną gretą su kredito kortelių apgavikais nesąžininga.

Bandau mokytis iš klaidų, o ne dėl jų apgailestauti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.