Režisierius Rolandas Emmerichas rengiasi atsisveikinti su kinu

„Tai bus paskutinis filmas, kurį noriu sukurti“, – sakė iš Štutgarto (Vokietija) kilęs Holivudo režisierius Rolandas Emmerichas (67 m.), besirengiantis filmuoti naują juostą.

R.Emmerichas ketina skaityti knygas, piešti ir tiesiog mėgautis gyvenimu.<br>„imago images“ / „Scanpix“ nuotr.
R.Emmerichas ketina skaityti knygas, piešti ir tiesiog mėgautis gyvenimu.<br>„imago images“ / „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2023, 6:01 PM

Režisierius R.Emmerichas išgarsėjo filmais „Nepriklausomybės diena“ („Independence Day“), „Patriotas“ („The Patriot“), „Diena po rytojaus“ („The Day After Tomorrow“). Naujausias jo darbas – fantastinio miuziklo „Užburtoji fleita“ („The Magic Flute“) pagal to paties pavadinimo austrų kompozitoriaus Wolfgango Amadeaus Mozarto operą prodiusavimas.

„Esu sukūręs daug filmų apie katastrofas, todėl realiame gyvenime jaučiu nemažą baimę, – sakė režisierius. – Manau, kad mūsų pasaulis anksčiau ar vėliau pasieks tašką, kai viskas bus prarasta.“

Dabar R.Emmerichas ruošiasi kitam savo filmui. Apie ką jis?

„Apie tai, kad pasaulis apsiverčia aukštyn kojomis, – sakė režisierius. – Mano požiūriu, tai pirmiausia susiję su ekologinėmis katastrofomis.

Man ramybės neduoda klausimas, ar kada nors ateis laikas, kai žmonės nebegalės gyventi šalyje, kurioje jie gimė, – dėl karščio, vandens stygiaus, bado. Tuomet tautos ims migruoti ir ši migracija bus žiauri.“

Iki filmavimo pradžios liko dar pora metų. Ką režisierius veiks baigęs šį filmą? Jis ketina skaityti knygas, piešti ir tiesiog mėgautis gyvenimu Los Andžele su savo sutuoktiniu Omaru de Soto (34 m.). Los Andželas – laisvės miestas. Vis dėlto režisierių sujaudino pasaulio futbolo čempionato Katare oficialaus ambasadoriaus žodžiai apie homoseksualumą.

Prieš čempionatą kalbėdamas su Vokietijos televizijos ZDF žurnalistais jis pareiškė, kad homoseksualumas žalingas protui.

„Žmonės kartais praranda teisingą požiūrį“, – šį pareiškimą komentavo režisierius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.