Aktoriai pareikalavo pinigų už esą erotinį epizodą, nufilmuotą prieš pusę amžiaus

Britų aktoriai Olivia Hussey (72 m.) ir jos partneris Leonardas Whitingas (72 m.), per vieną naktį tapę žvaigždėmis po 1968 m. pasirodžiusio Franco Zeffirelli filmo „Romeo ir Džuljeta“, pralaimėjo bylą prieš režisierių ir kino studiją „Paramount Pictures“, kuriuos kaltino privertus juos filmuotis nuogiems.

O.Hussey buvo 15, L.Whitingui – 16 metų, kai jie vaidino filme „Romeo ir Džuljeta“.<br>Kadras iš filmo 
O.Hussey buvo 15, L.Whitingui – 16 metų, kai jie vaidino filme „Romeo ir Džuljeta“.<br>Kadras iš filmo 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2023, 12:24 PM

Filmavimo metu Oliviai buvo 15 metų, o jos partneriui Leonardui – 16. Visą gyvenimą aktoriai entuziastingai kalbėjo apie dalyvavimą filme, o sulaukę garbaus amžiaus staiga nusprendė, kad kino klasika tapęs filmas gali būti ne tik malonus prisiminimas, bet ir užtikrinti patogią senatvę.

Los Andželo apygardoje pateiktame ieškinyje britų aktoriai tvirtino, jog kino klasikas privertė juos dalyvauti apsinuoginimo scenoje, nors prieš tai tikino, kad jiems to daryti nereikės.

Pasak aktorių, F.Zeffirelli, kuris mirė 2019-aisiais sulaukę 96 metų, iš pradžių žadėjo, kad miegamojo scenoje jie vilkės kūno spalvos apatinius. Tačiau prieš filmavimą režisierius pasakė, kad juos saugos tik kūno spalvos grimas, ir užtikrino, jog kamera bus pastatyta taip, kad neparodytų nuogybių. Tačiau filme yra trumpa scena miegamajame, kurioje matyti nuogi L.Whitingo sėdmenys ir nuogos O.Hussey krūtys.

Vis dėlto bylą nagrinėjusi Los Andželo teisėja Alison Mackenzie nusprendė, jog miegamojo scena „nebuvo pakankamai seksuali“, kad vertėtų kreiptis į teismą, ir paskelbė ketinanti ieškinį atmesti.

„Scena, apie kurią kalbėjo aktoriai, nėra vaikų pornografija ir yra saugoma Konstitucijos pirmosios pataisos, užtikrinančios žodžio ir spaudos laisvę. Mums nepavyko rasti jokių įrodymų, kad filmas yra pakankamai seksualiai įtaigus, kad būtų pažeistas įstatymas“, – sakė ji.

Savo ruožtu pagyvenę Romeo ir Džuljeta sakė, kad teisingumo laukė daugiau nei pusę amžiaus ir ketina tęsti kovą.

Beje, ieškinio suma siekia net pusę milijardo dolerių už „dvasines kančias“, kurias aktoriai patyrė nuo filmo pasirodymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.