Apie atsinaujinusią laidą prabilęs Edmundas Jakilaitis: „Laukia įdomi kelionė“

Visi esame unikalūs ir tikime skirtingomis tiesomis. Tai, kas vienam atrodo teisinga, kitam skambės kaip didžiausias melas, ir net tais atvejais, kai savo nepatogią poziciją mums į akis kartos masės, vis tiek sieksime išlikti prie to, kas artimiausia mums.

Edmundas Jakilaitis.<br>TV3 nuotr.
Edmundas Jakilaitis.<br>TV3 nuotr.
Edmundas Jakilaitis.<br>TV3 nuotr.
Edmundas Jakilaitis.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 1, 2023, 1:49 PM

Tačiau nepaisant kylančių nesutarimų ar prieštaravimų, kiekvienas galime būti priimtas ir išgirstas – būtent tokią idėją jau ne vienerius metus skelbia TV3 televizija. O naujajame sezone tą įrodys atsinaujinusi laida „Dėmesio centre su Edmundu Jakilaičiu“, pakviesianti ne tik atvirai diskusijai, bet ir suteiksianti progą švęsti visų mūsų įvairovę.

„Manau, kad mūsų laukia įdomi kelionė – smalsu, kur ji nuves“, – būtent tokiais žodžiais naująjį televizijos sezoną pasitinka E. Jakilaitis. Vienas žinomiausių ir įtakingiausių šalies žurnalistų nuo šiol su žiūrovais sveikinsis kiekvieną pirmadienį, tačiau tai – ne vienintelė naujiena. Žiūrovų laukia ir daugiau pokyčių.

Rugsėjo 4-ąją startuosiančios laidos E. Jakilaitis pripažįsta laukiantis su nekantrumu, o artėjančiam pirmadieniui ir pirmajam laidos startui jau turi apgalvojęs net kelis pašnekovus.

„Tačiau kol kas viskas užrašyta tik šakėmis ant vandens (šypsosi). Kaip bebūtų, mūsų gyvenimą diktuoja pats gyvenimas, o ne išankstiniai susitarimai“, – sako jis ir kviečia nuo šiol kiekvieną pirmadienio vakarą praleisti kartu.

Naujas laidos formatas į tą pačią problemą leis pasižiūrėti iš skirtingų kampų

Tam, kad pamatytume visą paveikslą – suvoktume tam tikrą procesą, fenomeną ar pažintume asmenybę – reikia laiko.

„Todėl laidą „Dėmesio centre“ nuo šiol išvysite pirmadieniais ir ji truks dvigubai ilgiau – sveikinsimės tiesiogiai iš naujosios TV3 studijos. O ir laidos formatas bus toks, kokio ne tik aš, bet ir niekas kitas dar nėra daręs“, – sezono naujienas pristato E. Jakilaitis.

Laidos žiūrovai nuo šiol išvys ne tik pagrindinio pašnekovo interviu su E. Jakilaičiu, bet ir turės išskirtinę galimybę į nagrinėjamą temą pažvelgti iš daugybės skirtingų rakursų.

„Kiekvieną pirmadienį studijoje turėsime savotišką mažą Lietuvą. Tai – skirtingo išsilavinimo, amžiaus, profesijų bei skirtingų regionų atstovai. Tarp šių žmonių tikrai išvysite mokytoją, policininką, verslininką, valstybės tarnautoją, pensininką, studentą, savanorį ir kitus šalies gyventojus, kurie į tą pačią aktualiją bandys pasižiūrėti iš savo perspektyvos“, – pasakoja E. Jakilaitis.

Laida, kaip įprasta, bus tiesioginė, o studijos svečiai – įvairiausių visuomenės grupių atstovai – turės progą įsitraukti, balsuoti ir kitaip išsakyti savo nuomonę. Taip pat kiekvieną pirmadienį bus aptariamas ir svarbiausias dienos klausimas naujienų portale tv3.lt.

„Dažnai įsivaizduojame, kad labiausiai žmonėms rūpintys klausimai yra susiję su elektra ar sveikata. Tačiau iš tiesų, visiems labiausiai rūpi kitų žmonių vertinimas – žmonės mėgsta vertinti kitus žmones“, – pastebi E. Jakilaitis.

Laidos svečiams nekeliami jokie reikalavimai

Svečiai, kuriuos išvysime laidoje, laikui bėgant keisis nežymiai – anot E. Jakilaičio, tai bus tarsi savotiška laidos „Dėmesio centre“ taryba.

„Manau, kad ilgainiui prie jų įprasti ims ir žiūrovai – kai kurių profesijų atstovai nuolatos bus pikti, kiti – patenkinti. Jie apie tai tikriausiai dar negalvoja, bet ilgainiui, tikėtina, ir patys taps pačiais tikriausiais televizijos personažais“, – šypteli laidos vedėjas.

Šiems studijos svečiams nekeliami jokie reikalavimai – tikimasi, kad į kiekvieną laidą jie ateis specialiai temai nesiruošę.

„Jų nuomonė reikalinga tam, kad suvoktume, kaip kažkokį įvykį, sprendimą, fenomeną ar tiesiog asmens veiklą vertina tie, kurie papildomai į įvykį nėra įsigilinę. Jie tiesiog turėtų būti tokie, kokie yra savo kasdieniame gyvenime. Juk ir žiūrovai, kitaip nei laidos vedėjas, kiekvienai laidai specialiai nesiruošia. Tačiau tuo pat metu laidos svečiai pagrindiniam pašnekovui galės užduoti klausimus, replikuoti, švilpti, trypti kojomis, įsiterpti kada tik norisi ar tiesiog sėdėti ir klausyti. Man atrodo, kad tai bus labai demokratiška aplinka, o laikui bėgant, su kiekviena laida, žaidimo taisyklės nusistovės vis aiškiau“, – idėją aiškina E. Jakilaitis.

Žurnalistas neabejoja, kad toks laidos formatas turėtų paveikti ir pokalbį su pagrindiniu pašnekovu: „Manau, kad bus labai įdomu. Viena yra kalbėti dviese, o visai kas kita, kai aplink matai šio pokalbio besiklausančius žmones. Galbūt pasikeis net pašnekovų kalbėjimo maniera – juk dalį energijos natūraliai teks nukreipti į svečius, sudaryti jiems įspūdį“, – įsitikinęs E. Jakilaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.