Rokas Yan pristato pirmąjį albumą „Melodramos“: ryškūs kontrastai ir viršeliui panaudoti 120 kilogramų obuolių

Vienas ryškiausių ir sparčiai į šalies garsiausių dainininkų sąrašą bekopiantis kūrėjas ir atlikėjas Rokas Yan pristato debiutinį albumą. Šiek tiek daugiau nei prieš savaitę pristatęs klausytojų spėtą pamėgti kūrinį „Melodramos“, įrašytą kartu su dainininke Evgenya Redko ir atskleidęs albumo pavadinimą, šiandien dainininkas atverčia visas kortas. „Melodramos“ – tai ryškių kontrastų, įvairialypių jausmų, subtilios ironijos ir jautrių, iš širdies sklindančių dainų rinkinys. Pasak kūrėjo, albume įamžino įvairias patirtis, su kuriomis teko susidurti ne tik pačiam, bet ir, tikėtina, daugeliui klausysiančių albumą.

 Rokas Yan pristato pirmąjį albumą „Melodramos“: ryškūs kontrastai ir viršeliui panaudoti 120 kilogramų obuolių.<br> A.Kaikario nuotr.
 Rokas Yan pristato pirmąjį albumą „Melodramos“: ryškūs kontrastai ir viršeliui panaudoti 120 kilogramų obuolių.<br> A.Kaikario nuotr.
 Rokas Yan pristato pirmąjį albumą „Melodramos“: ryškūs kontrastai ir viršeliui panaudoti 120 kilogramų obuolių.<br> A.Kaikario nuotr.
 Rokas Yan pristato pirmąjį albumą „Melodramos“: ryškūs kontrastai ir viršeliui panaudoti 120 kilogramų obuolių.<br> A.Kaikario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 18, 2023, 10:48 AM

„Paskutinius keletą mėnesių tiek kartų pavartojau žodį „albumas“, kad, rodos, ėmiau ir patikėjau. Kad tikslas, su kuriuo gyvenau, kiek tik save atsimenu – jau virsta kūnu. Tiems, kas klausosi – ačiū iš visos širdies, kad leidote man patikėti, jog tas laikas yra jau dabar. Kad gera dalintis, kad nebaisu“, – džiaugsmo ir dėkingumo klausytojams neslepia Rokas Yan.

Atlikėjas ne vieną kartą koncertų metu yra pripažinęs, kad mėgsta būti dramatiškas, tad ir pirmasis albumas atskleidžia šią Roko Yan savybę – kūrinys apie įsivaizduojamą pasaulio pabaigą „Ar Būsi Su Manim?“ ar paleisti kadaise įsimylėtą žmogų žadinantis kūrinys „Viso gero“ tai tik patvirtina.

Debiutiniame albume netrūksta ir besąlygiško atvirumo ar ryškių kontrastų. Tuo klausytojai įsitikins klausydamiesi tokių dainų kaip „Mes kvailiai“, „Oras“ ar „Norėjau taip“.

Tarp 8 albumo kūrinių – trys spėję užkariauti radijo stočių ir pasiklausymo platformų grojaraščių viršūnes. Tai pavasarį pristatyta daina „Aidai“, kurios vaizdo klipą dainininkas įamžino Italijoje, vasaros viduryje išleistas romantikos kupinas kūrinys „Palydėk namo“ ir prieš šiek tiek daugiau nei savaitę kartu su žinoma atlikėja Evgenya Redko pristatyta daina „,Melodramos“, įkvėpta meksikietiškų telenovelių.

Albumo „Melodramos“ viršelį dainininkas su komanda sukūrė išties įspūdingą – galutiniam rezultatui prireikė net 120 kilogramų obuolių. Pasak vaikino, obuoliai pasirinkti neatsitiktinai – tai stiprus simbolis, nusakantis viso ko pradžią. Būtent tai ir lėmė sprendimą Rokui įsiamžinti jų fone.

25 – erių metų atlikėjas neslepia, kad muzikiniame kelyje spėjo pamatyti ne tik gražiausią šios industrijos pusę, bet būtent tai ir suformavo jį. Pasak Roko Yan, tai, ką pavyko patirti per gyvenimą – nesinori kažkaip užmiršti ar ištrinti iš atminties, o priešingai – įamžinti šiandien pristatomame pirmajame pilnametražiame albume „Melodramos“.

„Šiame albume bandžiau įamžinti tai, ką norėsiu visada prisiminti iš dabartinio gyvenimo etapo – žmones, patirtis, pamokas, juoko ar liūdesio ašaras bei akimirkas, vis nostalgiškai sugrįžtančias įvairiais skoniais ir kvapais. Melodramos yra tarsi priminimas mums jausti. Giliau, labiau. Šias dainas skiriu visiems, kurie, gal net patys nepastebėdami, yra ištroškę kontrastų, ryškių emocijų, svaiginančių sentimentų bei spalvų pasaulyje, kuriame taip lengva atbukti ir plaukti paviršiumi. Vienas man brangus žmogus mano muziką apibūdino taip: „graži liūdna šventė“. Tai šiandien ta šventė didelė kaip niekad. Visi esat pakviesti – švęskim“, – pasakoja kūrėjas.

Neabejotina, kad talentingas kūrėjas ir dainininkas Rokas Yan į šalies muzikos padangę žengė užtikrintai ir įrodė, kad sunkus darbas bei kūrybinė drąsa leidžia tapti vienu iš geriausiųjų. Dainininkas jau spėjo surengti ir ne vieną didelį koncertą, kuriuose skambėjo ne tik prieš metu išleisto EP „Iš tų akių“ kūriniai ar kaip singlai pristatyti didelio populiarumo sulaukusios dainos „Vakar vakare“, „Surask mane“ ar „Praeiviai“, bet ir keletas darbinių šiandien pristatomo albumo dainų versijų.

Jau lapkričio mėnesį kūrėjas pradės pirmąjį koncertinį turą, kurio metu aplankys šešis šalies miestus. Lapkričio 3 d. surengs pasirodymą Marijampolėje, lapkričio 13 d. Panevėžyje, lapkričio 25 d. Klaipėdoje, lapkričio 30 d. Vilniuje, gruodžio 1 d. Kaune bei gruodžio 5 d. Anykščiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.