Iš tėvo sėkmingą verslą perėmęs J. Trainaitis: „Į naujoves atsisuka net ir konservatyviausi ūkininkai“

Lietuvoje netrūksta ne tik ūkininkų, bet ir žemės ūkio produkcija prekiaujančių įmonių. O šį šeštadienio rytą TV3 laidos „Sėkmės istorijos“ žiūrovai išgirs apie vieną iš seniausių tokių bendrovių, įkurtą dar nepriklausomybės pradžioje. Ją valdantis Jonas Trainaitis žiūrovams atskleis, kaip prasidėjo šios įmonės kelias į sėkmę, išduos paslaptį, su kokiais sunkumais teko ir vis dar tenka susidurti bei papasakos, kaip bėgant metams kinta klientų poreikiai.

Laidos filmavimo akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 24, 2023, 12:28 PM

Bendrovės „Rovaltra“ valdymą Jonas pasakos perėmęs iš savo tėvo, jos įkūrėjo Romualdo Trainaičio. Pats J. Trainaitis technika susidomėjo dar vaikystėje. Vis dėlto tėvo pėdomis Jonas sekti norėjo ne visuomet.

Vilniaus universitete baigęs tarptautinio verslo magistro studijas, jis vėliau porai metų buvo išvykęs į JAV. „Sėkmės istorijų“ metu vyras prisipažins, kad tąkart jis ne tik norėjo pasisemti savarankiško gyvenimo patirties, bet ir greičiausiai stengėsi pabėgti nuo tėčio.

„Tuo metu įmonė dar nebuvo tiek išsiplėtusi, kad reikėtų papildomos darbo jėgos. Apie verslą tada dar tikrai negalvojau. Visgi po poros metų tėtis paprašė sugrįžti“, – laidoje prisiminė J. Trainaitis.

Įmonės direktoriumi vyras tapo toli gražu ne iš karto. Kaip atrodė jo kelias iki dabartinių pareigų? Kokie buvo didžiausi sunkumai ir iššūkiai? Visa tai pamatysite jau artimiausioje laidoje. Šeštadienio rytą taip pat išgirsite, kaip kartais J. Trainaičiui tenka save motyvuoti bei kodėl jis sykiais pavydi tiems, kurie dirba samdomą darbą.

Daugiausiai suomiškais traktoriais ir kitais žemės ūkio padargais prekiaujančios bendrovės direktorius taip pat papasakojo, kodėl būtent su Suomija palaiko itin glaudžius ryšius bei atskleis suomiškos technikos privalumus.

Laidos žiūrovai išvys daugybę naujausių traktorių, purkštuvų bei kitų žemės ūkio padargų, be kurių savo kasdienybės jau neįsivaizduoja nė vienas šalies ūkininkas.

Kai kurias iš šių transporto priemonių išbandys ir laidos vedėjas Audrius Bružas. Dar daugiau – pasėdėjus moderniuose traktoriuose, jam net pačiam kils noras tapti ūkininku! Kaip į šį spontaniškai kilusį troškimą sureagavo J. Trainaitis?

Tarp pačios moderniausios technikos UAB „Rovaltra“ patalpose stovi ir vis dar važiuojantis 1953 m. gamybos traktorius. Jis tarsi simbolizuoja besikeičiančias tendencijas.

„Dabartiniai traktoriai – sudėtingesni. Juose įdiegtos navigacijos, sekimo sistemos, juose daugiau technologinių sprendinių. Pažįstu ne vieną ūkininką, kuris sakė, kad navigacija tikrai niekada nesinaudos, tačiau dabar be jos neįsivaizduoja savo kasdienybės“, – pasakojo J. Trainaitis.

Įmonės direktorius televizijos žiūrovams taip pat atskleis, kaip modernėjanti technika keičia kitus ūkininkavimo įpročius, papasakos apie konkurencinę kovą ir prisimins keletą linksmų bei kuriozinių situacijų, su kuriomis susidūrė bendrovės klientai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.