Mėnesį gyvenantis ir dirbantis Airijoje operos solistas M. Vitulskis: „Tvirtai žinau, kad negalėčiau gyventi užsienyje“

„Kai vaikai maži ir tau skambina vakarais klausdami: tėti, o kada tu grįši, o kiek dienų liko būti Airijoje, ir kalendoriuje braukia dienas, kada ateis pabaiga, ir tėtis grįš namo, tai tie momentai ypatingai veikia, tikrai nėra lengva. Atrodo, kad tu toks lyg ir savanaudis tampi, kai išvažiuoji kažkur, ir vaikai lieka be tavęs. Todėl tvirtai žinau, kad negalėčiau užsienyje gyventi metus, ar dvejus, ir atsisakyti savo šalies, savo aplinkos, tos šilumos namie. Nes čia vis vien liksi atvykėlis...“, – jau šį pirmadienio vakarą LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ pasakos operos solistas Merūnas Vitulskis.

Merūnas Vitulskis.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Merūnas Vitulskis.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Merūnas Vitulskis.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Merūnas Vitulskis.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 27, 2023, 2:10 PM, atnaujinta Nov 27, 2023, 2:11 PM

Pastarąjį mėnesį operos solistas gyvena ir dirba Airijos sostinėje Dubline, kuriame intensyviai dirba tarptautinėje komandoje, suburtoje Nacionalinio Airijos operos teatro, statančio Giacomo Puccini operą „Bohema“. Joje Merūnui teko vienas pagrindinių poeto Rudolfo vaidmuo.

Prieš mėnesį Didžiosios Britanijos žiniasklaidos lyderio BBC kultūros skiltyje, kurioje aptariami pasaulinio lygio muzikiniai , buvo įvertintas ir Merūnas.

Vienas įtakingiausių operos žurnalistų parašė recenziją apie dar pandemijos metu Merūno kartu su Airijos nacionaliniu operos teatru ir orkestru įrašytą Pucinio operą „Bohema“. Lietuvio balso skambesys palygintas su dabar jau mirusio operos genijaus Luciano Pavarotti balsu.

Dainininkas aprodys ne tik repeticijos salę, kurioje kasdien ruošiasi pasirodymams su didžiule komanda, tačiau ir teatro užkulisius, į kuriuos patekti beveik neįmanoma.

Operos tenorą Merūną Vitulskį drąsiai galima vadinti scenos senbuviu. Lietuvos publika dainininką, išgarsėjusį muzikiniame televizijos projekte „Kelias į žvaigždes“ pažįsta beveik du dešimtmečius.

Spalį dainininkas gerbėjams pristatė naujausią dainą „Mylėk širdim“ ir jausmingą vaizdo klipą. O artėjant didžiausioms metų šventėms iš Dublino grįžęs Merūnas su grupe naujojo albumo „Nepaliesta muzika“ proga gerbėjams surengs net 15 koncertų Lietuvos miestuose.

Gyvenimo būdo laida „Nuo... Iki...“ jau šį pirmadienio vakarą, 20 val., tik per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: narystės ES 20-mečio proga sveikinimai iš U. von der Leyen