Besiskiriančio K. Costnerio ir jo žmonos pykčiai nesibaigia: koją kiša turtai

Nesantaika tarp Holivudo žvaigždės Kevino Costnerio (68 m.) ir jo žmonos Christine Baumgartner (49 m.) pasiekė aukščiausią laipsnį. Besiskirianti pora vis dar gyvena po vienu stogu ir nuolat pykstasi.

 K.Costneris su žmona.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 K.Costneris su žmona.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2024, 4:33 PM

Dviejų „Oskarų“ ir trijų Auksinių gaublių laureato K.Costnerio bei modelio ir rankinių dizainerės Ch.Baumgartner vaidai verti Holivudo filmo.

Jie kartu gyveno 18 metų. Tai buvo antroji Holivudo žvaigždės santuoka. Pirmoji su aktore Cindy Silva (66 m.) nutrūko po šešiolikos metų – 1994-aisiais.

Pora susilaukė trijų vaikų – dviejų dukterų ir sūnaus.

Dar vienas sūnus įžymiajam aktoriui gimė po trumpo meilės romano. Dokumentus skyryboms įteikė Ch.Baumgartner. Porai pasukus skirtingais keliais, tarp jų įsiplieskė aršūs ginčai.

Nesutarimai kilo dėl šeimos nekilnojamojo turto Karpinterijoje – nedideliame pajūrio mieste centrinėje Kalifornijos pakrantėje ir jų trijų bendrų vaikų – sūnų Caydeno Wayatto (16 m.), Hayeso Logano (14 m.) ir dukters Grace Avery (13 m.) išlaikymo.

Pastarąjį ginčą teismas jau išsprendė. Jis nustatė, kad K.Costneris savo žmonai kas mėnesį privalo mokėti 117 tūkst. eurų vaikams išlaikyti.

Tokiu sprendimu Ch.Baumgartner liko nepatenkinta. Ji reikalavo 228 tūkst. eurų per mėnesį. Be to, teismo sprendimu moteris turėjo iki liepos 31-osios išsikraustyti iš šeimos vilos Karpinterijoje, tačiau to nepadarė.

Kadaise vienas kitą karštai mylėję sutuoktiniai dabar stengiasi vienas kitam kuo skaudžiau įgelti ir įskaudinti.

Milijonus uždirbanti pora vaidijasi net dėl indų ir virtuvės reikmenų.

Teismas, nurodęs Ch.Baumgartner išsikraustyti iš vilos, taip pat nutarė, kad ji gali pasiimti tik asmeninius daiktus – drabužius, papuošalus ir kosmetiką. Visiems kitiems daiktams reikalingas K.Costnerio leidimas.

JAV žurnalas „People“ neseniai rašė, kad Holivudo žvaigždė savo advokatų komandai skundėsi, jog kol kas kartu gyvenanti žmona be jo leidimo naudojosi puodais, keptuvėmis, lėkštėmis ir sidabriniais stalo įrankiais. Kadangi šiuos daiktus pirko K.Costneris, jie Ch.Baumgartner esą nepriklauso.

Kursto ir advokatai

Kaip galėjo tarp sutuoktinių, kartu praleidusių 18 metų, kilti tokia arši priešprieša?

„Didelė meilė dažniausiai virsta didele neapykanta, kuri sukelia audringas emocijų bangas, – aiškino žinoma Vokietijos psichologė ir porų santykių terapeutė Cordula Leddin. – Abu nebegali racionaliai elgtis.“

Jos teigimu, besiskiriančių porų konfliktą dažnai pakursto ir advokatai.

„Atrodo, kad šios šeimos atveju neapykanta kilo laipsniškai. K.Costnerio elgesys būdingas save įsimylėjusiam žmogui. Pareiškimą skyryboms įteikė žmona, dėl to jis jaučiasi labai įžeistas.

O ji tikriausiai mano, kad jei jam nesmogs iš visų jėgų, neturės jokios galimybės prieš jį atsilaikyti“, – teigė C.Leddin.

Ar ilgai tokia padėtis gali tęstis?

Psichologė įvardijo keturias nutrūkstančių santykių fazes.

Per pirmąją sutuoktiniai dar nesuvokia, kad suka skirtingais keliais. Po to ateina antroji fazė – liūdesio. Per trečiąją abu užlieja įniršis, o per ketvirtąją – atsiranda naujo gyvenimo pradžios ženklai. Paprastai visam tam prireikia metų.

„Įsiplieskus tokiai aršiai nesantaikai kaip ši reikia trečio – neutralaus asmens, kuris atliktų tarpininko funkciją, – sakė C.Leddin. – Porų santykių terapeutas gali pamėginti abu sutaikyti.“

Ar po tokių nesantaikos pliūpsnių dar galima bendrauti su buvusiu partneriu?

„Reikia būti kilnios dvasios ir turėti tvirtą savivertę, kad galėtum užversti šį gyvenimo puslapį ir žvelgti į ateitį“, – įsitikinusi C.Leddin.

Iki to K.Costneriui ir Ch.Baumgartner tikriausiai dar toli.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.