Nomeda Kazlaus prisiminė jaudinantį susitikimą su garsia operos žvaigžde: apsipylė ašaromis

„Norėjau išvažiuoti – išeiti ir pasakyti: na, ir gerai, nenorit, ir nereikia“, – taip operos solistė Nomeda Kazlaus, tapusi nauja LNK projekto „Lietuvos balsas. Kartos“ mokytoja, prisimena vieną svarbiausių savo karjeroje konkursų.

 Nomeda Kazlaus.<br> LNK nuotr.
 Nomeda Kazlaus.<br> LNK nuotr.
 Nomeda Kazlaus.<br> LNK nuotr.
 Nomeda Kazlaus.<br> LNK nuotr.
 Nomeda Kazlaus.<br> LNK nuotr.
 Nomeda Kazlaus.<br> LNK nuotr.
 Nomeda Kazlaus.<br> LNK nuotr.
 Nomeda Kazlaus.<br> LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2024-02-26 18:12, atnaujinta 2024-02-26 18:13

Tuomet, būdama jau ne vieno tarptautinio konkurso laureate, ji labai pasitikėjo savo jėgomis ir atskrido į Andorą dalyvauti ispanų operos žvaigždės Montserrat Caballé konkurse, tačiau Nomedos nepraleido į finalą. Dainininkę, tuo metu dar studentę, jos šeima įkalbėjo sugrįžti ir bent pažiūrėti į operos legendą.

„Salėje sėdėjo labai daug rusių, kurios turėjo daugybę deimantų, briliantų, jos buvo tiesiog labai turtingos, nežinau, žmonos, meilužės, kažkieno protežė. Aš, kukli, išėjau dainuoti ir uždainavau G. Verdžio ariją „Eboli“, vieną iš sudėtingiausių muzikinėje literatūroje, ryškią, galingą, su aukštom natom, su pilnu diapazonu, kai gali parodyti savo temperamentą, muzikalumą.

Ir aš matau, kad Caballé stojasi, su ašarom eina link manęs ir sako: mes čia turime divą nuostabiu balsu. Ji mane apkabina, pabučiuoja“, – išskirtinį susitikimą prisiminė Nomeda Kazlaus.

Šį savo gyvenimo įvykį, dovanojusį artimą pažintį su Montserrat Caballé , Nomeda mini ne veltui. Sutikusi tapti viena iš muzikinio televizijos projekto „Lietuvos balsas. Kartos“ mokytojų, ji sako puikiai suprantanti jausmus tų, kurie dabar ruošiasi užkariauti sceną.

„Esu daugelio tarptautinių konkursų laureatė ir, patikėkite, yra tiek daug buvę nusivylimų dėl to, kad kartais žinai, kad dainuoji labai gerai, bet komisijoje nėra pažįstamų, draugų, profesorių, o tu iš mažos šalies ir esi neįvertintas ne dėl profesinių dalykų. Žmonės, kurie ateina į „Lietuvos balsą“ ar į kokį kitą muzikinį projektą, turi su savimi pasikalbėti, kaip tai paveiks jų savivertę, jų gyvenimą, nes sėdint prie ekrano, atrodo viskas labai gražu“.

Jau ne vienerius metus turinti savo vokalo akademiją Nomeda tvirtina, kad taisyklingai kvėpuoti, valdyti savo balsą ar dainavimui paruošti kūną galima išmokti, tačiau vieno dalyko, jei jo neturi, deja, neįgysi niekaip.

„Vidaus tau niekas neįdės, jeigu nėra vidinio motoro, variklio, charizmos, jos negalima išmokti, ji arba yra arba jos nėra. Viska kitką galima sutvarkyti, reikia daugiau gilintis į savo vidų, nes išorę mes padarysim, ja galima sukurti“, – savo patirtimi Nomeda nuo šiol dalysis projekte „Lietuvos balsas. Kartos“.

Jaudinantis susitikimas su Nomeda Kazlaus – šį pirmadienio vakarą, 20 val., laidoje „Nuo... Iki...“ per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.