Apie karjerą už Atlanto prakalbusi aktorė G. Mockeliūnaitė papasakojo apie darbą su Holivudo žvaigždėmis

Šį sekmadienį TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ svečiuosis aktorė Giedrė Mockeliūnaitė. Moteris ne tik pasidalino prisiminimais apie aktorystės mokslus Jungtinėse Amerikos Valstijose bei įspūdžiais dirbant Holivudo kino industrijoje, bet prabilo ir apie naujai atrastą meilę tapybai.

Apie karjerą už Atlanto prakalbusi aktorė Giedrė Mockeliūnaitė papasakojo apie darbą su Holivudo žvaigždėmis.<br>Lrytas.lt koliažas.
Apie karjerą už Atlanto prakalbusi aktorė Giedrė Mockeliūnaitė papasakojo apie darbą su Holivudo žvaigždėmis.<br>Lrytas.lt koliažas.
Laidos akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Giedrė Mockeliūnaitė.<br>E. Sabaitės nuotr.
Giedrė Mockeliūnaitė.<br>E. Sabaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Apr 13, 2024, 12:46 PM

Giedrė – vienoje vietoje nenustygstanti menininkė. Šokiai, aktorystė, tapyba – visos šios širdžiai mielos sritys papildė kūrybingos moters gyvenimą. O laidoje pašnekovė pasakojo, kaip tapo vokiečių muzikos grupės šokėja, ir kas paskatino ją pradėti aktorystės kelią ne bet kur kitur, o JAV.

„Menas ir scena visada buvo didelė dalis manęs“, – neslėpė ji.

Studijos ir darbas už Atlanto dovanojo Giedrei nepamirštamų įspūdžių bei nepaprastų pažinčių. Laidos pašnekovei ne kartą teko vaidinti Holivudo filmuose – moteris laidoje atskleidė, su kokiomis garsenybėmis teko kartu dirbti, bendrauti bei kokios jų savybės nustebino labiausiai.

Pradėjusi savo, kaip aktorės, karjerą, Giedrė dalyvavo ne vienoje filmų atrankoje – vienos buvę sėkmingos, kitos ne.

O žiūrovams Giedrė atskleidė, su kokiais iššūkiais jai teko susidurti kaip iš svečios šalies kilusiai aktorei bei kokie apribojimai varžė vaidmenų diapazoną ir pasirinkimą.

Filmo kūryba – sudėtingas procesas. Menininkė laidoje papasakojo, kokie niuansai daro įtakos tiek aktorių, tiek režisierių, tiek prodiuserių darbui ir kaip nufilmuotos scenos montavimo metu gali įgyti visai kitą prasmę.

O taip pat ji paaiškino, ką turi omenyje sakydama, jog „būti tikras, jog esi filme, gali tik tada, kai pamatai savo pavardę titruose“.

Moteris dalijosi įspūdžiais ir iš Kanų kino festivalio. Išskirtinis renginys nepalieka abejingų – Giedrė taip pat nėra išimtis.

Pašnekovė papasakojo, kokią savitą festivalio ypatybę jai pačiai teko pastebėti, ir kokias svajones ji sieja su šiuo garsiu renginiu.

„O kas man neleis svajoti?“ – šypsojosi moteris.

Tačiau aktorystė – ne vien pagrindiniai vaidmenys, rampos šviesos ir raudonas kilimas. Kaip ir kitų karjerų atstovai, aktoriai susiduria su įvairiais iššūkiais, kliūtimis ir abejonėmis.

Apie vieną tokį epizodą Giedrė prabilo ir laidoje – kas sunkią akimirką jai padėjo ir ištarė drąsinančius, susimąstyti privertusius žodžius? Kaip dabar moteris suvokia gero aktoriaus sampratą?

Dar viena meno rūšis, kuria dabar užsiima Giedrė – tapyba. Laidoje moteris papasakojo, kaip ši veikla atsirado jos gyvenime ir kokių pasikeitimų savo asmenybėje pastebėjo nuo tada, kai pradėjo tapyti.

„Man patinka spalvos, jų harmonija. Galbūt tai atspindi ir mano asmenybę – gan chaotišką, bet spalvotą“, – kalbėjo pašnekovė.

Giedrė jau spėjo pristatyti ir savo pirmąją autorinę parodą „Kind of Blue“, o laidos žiūrovai galės užmesti akį į naujausią, vis dar kūrybos procese esantį menininkės projektą.

„Floristiniame deserte“ – vestuvių šventės nuotaika

Antrą laidos dalį, kaip įprasta, praleisime su „Floristiniu desertu“. Laidos vedėja ir floristikos dizainerė Kristina Rimienė dar kartą įrodė, kad vestuvinė puokštė neprivalo būti rištinė – ji taip pat gali įgyti neįprastą, tačiau nepaprastą ir akį traukiančią formą.

Tokiai puokštei sukurti dizainerė pasitelkė vielinės tvoros segmentą, švelnios tekstūros balto audinio pluoštą, dekoratyvią floristinę vielutę, baltus perlų karoliukus, sužydėjusius irisus bei jų pumpurus ir dviejų atspalvių dažytas beržo šakeles.

Segmentą išlanksčiusi į norimą formą, Kristina konstrukciją sutvirtino dažymo juosta. O karštais klijais bei konstrukcine vielute prie jo pritvirtins pasirinktą audinį, taip sukurs įmautę, kuri taps pagrindu nuotakos puokštei.

Atsižvelgdama į puokštės pagrindo plotį, floristikos dizainerė naudojo atitinkamo dydžio dažytas beržo šakeles bei irisų stiebus.

Dekoratyvia floristine vielute šakeles ji pritvirtino vieną prie kitos, protarpiais įterpdama irisų žiedus bei pumpurus. Tai sukūrė savotišką tvorelę.

O tam, kad žaluma atrodytų natūralesnė ir margesnė, Kristina naudojo beržo šakeles, kurios buvo dažytos skirtingais žalios atspalviais.

Puokštės žalumos kaskada turi atrodyti tvarkingai, tad floristikos dizainerė nukirpo kotelius ir šakeles, suformuodama griežtą liniją. Kad vestuvinė puokštė atrodytų šventiškesnė, dizainerė įterpė vestuvinių akcentų – baltų karoliukų girliandą.

Galutinį žalumos kaskados variantą Kristina floristine vielute pritvirtino prie pasiruošto karkaso.

O laidos pabaigoje laidos vedėja pranešė apie konkursą, kuriame sudalyvauti galės kiekviena būsima nuotaka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.