„Salsamanų“ projekte sunegalavo aktorius Tadas Gryn: „Nežinau, ar šoksiu“

Šis sekmadienis TV3 šokių ir pažinimo projekte „Salsamanai“ taps lemtingu – Kubą paliks net dvi mažiausiai balų surinkusios poros.

„Salsamanų“ projekte sunegalavo aktorius Tadas Gryn: „Nežinau, ar šoksiu“.<br>Lrytas.lt koliažas.
„Salsamanų“ projekte sunegalavo aktorius Tadas Gryn: „Nežinau, ar šoksiu“.<br>Lrytas.lt koliažas.
Projekto akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Projekto akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Projekto akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Projekto akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Projekto akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Projekto akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Projekto akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Projekto akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 19, 2024, 9:47 AM

Atsisveikinti su projektu nenori niekas, o ypač tuomet, kai pusfinalis ir finalas jau pasiekiami ranka. Deja, toliau tęsti kovą bus lemta tik 5 poroms.

Projekto dalyvių pasirodymai šįkart ir vėl įvyks paprastoje, be galo skurdžioje, tačiau nuoširdžiausių vietinių žmonių kupinoje Havanos gatvėje.

Dieną čia gali jaustis pakankamai laisvai, tačiau naktį sunku pasijusti jaukiai, o ypač – saugiai. Tačiau būtent tokiose Kubos gatvėse pasirodymai yra patys įsimintiniausi.

Visi dalyviai išmoksta vis daugiau ir daugiau – ne tik iš choreografų ar savo partnerių, bet ir iš vietinių Kubos žmonių. Tų, kurie nuolatos laukia dalyvių šokių, palaiko kiekvieną be išimties ir žino, kad aukščiausių balų verta yra pati salsa.

Tačiau dalyviams tai įtampos sumažinti nepadeda, nes šį sekmadienį laukia ne tik dvigubai daugiau džiaugsmo, bet ir dvigubai daugiau liūdesio. Pusfinalis – čia pat, bet į jį pateks ne visi.

Šio sekmadienio šokių tema – kelionė po Karibų jūrą, todėl išvysime ne tik salsos ritmus. Visas poras vertins nauja komisija: šokių mokytoja, taksi vairuotojas, teatro studijų studentė ir verslininkė.

Kiti projekto dalyviai aktorių Tadą Gryn ir jo partnerę Cher patyliukais jau ims vadinti vienais iš lyderių.

„Jų pora labai graži ir profesionali. Tikriausiai tą žodį „profesionalai“ labiausiai pritaikyčiau jiems“, – apie juos kalbėjo Ugnė Zavistauskaitė, o Simas Buterlevičius pridėjo, kad iš šios poros visuomet yra ko pasimokyti.

Tačiau paties Tado mintys prieš didžiąją dieną buvo visai kitur. Sunku galvoti apie šokį, kai visas kūnas neleidžia savęs pamiršti.

„Kai pabudau, atrodė, kad visas kūnas yra sulaužytas. O dar prieš kelias dienas galvojau, kad viskas gerai – nėra kažkokio raumenų nuovargio. Tačiau šiandien aš jaučiu absoliučiai viską, visą savo kūną“, – pasakojo Tadas.

Vis dėlto ilsėtis lemiamą akimirką negalima – Tadui teko stotis ant kojų ir eiti dirbti.

Jo ir Cher šokis buvo ypatingas ne tik dėl to, kad laukia iškritimo vakaras, bet ir todėl, kad jis atspindėjo dar gilesnę Kubos kultūros dalį.

Jų šokis susidėjo tiek iš salsos, tiek iš vienos afrikietiškos genties šokio.

„Choreografija yra tokia sudėtinga, kad man tikriausiai teks nemiegoti pusę nakties“, – sakė Tadas.

Tačiau net ir po nakties niekas nepasikeitė – Tado sveikata nebuvo pagerėjusi, o Cher ėmė sunkiai valdyti emocijas.

„Apskritai nežinau, ar aš šoksiu. Nežinau, kas yra, bet man tiesiog silpna: muša karštis, pykina. Mes buvome sutarę, kad jei pajusiu, jog tikrai nėra galimybių ir aš neturiu jėgų, mes toliau nešoksime“, – sakė Tadas.

Ar Tadui pavyks perlipti save, pasirodyti šokių aikštelėje ir dar kartą pasimėgauti salsos nuotykiu? Ar pora pratęs savo kelionę projekte? Visa tai išvysite jau šį sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.