Holivudo pasaka baigėsi nelaimingai

Tomo Cruise’o (50 m.) ir Katie Holmes (33 m.) meilės istorija, prieš septynerius metus prasidėjusi romantiškais pasivažinėjimais paplūdimiu ir viešais jausmų prisipažinimais, baigėsi. Holivudo gražuolės noro skirtis niekas nė neįtarė, o jos sutuoktinis nuolat pasakojo apie neblėstančią meilę žmonai.

2005-ųjų birželis. Romantiška draugystės pradžia – T.Cruise’as į filmo premjerą Los Andžele Katie atsivežė motociklu.<br>AP
2005-ųjų birželis. Romantiška draugystės pradžia – T.Cruise’as į filmo premjerą Los Andžele Katie atsivežė motociklu.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

"Gyvenimo būdas"

Jul 8, 2012, 9:00 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 8:16 AM

Viskas prasidėjo nuo to, kad dar paauglystėje Katie savo miegamajame pasikabino filmo „Asai” („Top Gun”) žvaigždės T. Cruise’o plakatą.

2004-aisiais K.Holmes žurnalui „Seventeen” papasakojo apie savo seną troškimą ištekėti už 16 metų vyresnio T.Cruise’o. Ir visai netrukus jos svajonė išsipildė.

Pirmojo pasimatymo metu Tomas pasisodino aktorę ant motociklo ir vežiojo ją Santa Monikos paplūdimiu.

„Tai buvo pirmas mano pasivažinėjimas motociklu. Ir dar paplūdimyje. Tai buvo įspūdinga. Tomą įsimylėjau tą akimirką, kai pirmą kartą jam paspaudžiau ranką”, – įspūdžiais tuomet dalijosi K.Holmes.

Po romantiško pasimatymo vandenyno pakrantėje aktorius pasiuntė į Katie namus limuziną. Automobilio salonas buvo pripildytas gėlių ir šokoladinių saldainių.

Visai netrukus „Neįmanomos misijos” žvaigždė T.Cruise’as pasirodė populiariausioje Amerikos pokalbių laidoje „The Oprah Winfrey Show” ir ėmė pikantiškai kalbėti apie savo naująją širdies draugę.

Laidoje jis maniakiškai juokėsi ir netikėtai televizijos studijoje užšokęs ant sofos suriko: „Aš įsimylėjau! Aš įsimylėjau!”

Nors šie išsišokimai pakenkė T.Cruise’o karjerai, jis nė nemanė sustoti: „Mano jausmus galima prilyginti sprogimui? Katie yra magiška. Ar manau, kad visi vyrai turėtų užšokti ant sofos dėl moterų? Kai randi tą vienintelę, neprivalai drovėtis.”

Kai aktoriai pradėjo susitikinėti, nuo K.Holmes skyrybų su sužadėtiniu Chrisu Kleinu buvo praėjusios vos šešios savaitės.

Katie šeima ir draugai naująją jos meilę stebėjo su siaubu – jų akyse linksma mergina pavirto tylia, neryžtinga, klusnia.

T.Cruise’as esą ėmė Katie net nurodinėti, kokiuose projektuose ji gali dalyvauti. Vis dėlto abu aktoriai rodė pasauliui, kokie jie laimingi būdami kartu. Sužadėtuvės įvyko vos po dviejų mėnesių draugystės kelionės į Prancūziją metu.

Eiffelio bokšte T.Cruise’as įteikė K.Holmes platinos žiedą, inkrustuotą penkių karatų deimantu. Praėjus lygiai metams po pirmojo pasimatymo gimė vienintelė poros duktė Suri.

Laukdama vestuvių K.Holmes skrajojo padebesiais ir savo džiaugsmu dalijosi su žiniasklaida: „Nuo tos akimirkos, kai susitikome, pasijutau lyg būtume pažįstami visą amžinybę.

Tomas toks dosnus ir švelnus, jis padeda daugybei žmonių. Jis mane priverčia juoktis taip, tarytum niekada nebūčiau juokusis. Mūsų gyvenimas visuomet bus tarsi medaus mėnuo.”

Vien XV amžiaus pilies Italijoje nuoma vestuvėms tuomet kainavo 50 tūkst. JAV dolerių. Nemažai turėjo kainuoti ir jaunųjų apranga – abu puošė „Giorgio Armani” mados namai. K.Holmes išleido daugiau nei 3 tūkstančius JAV dolerių nėriniuotiems apatiniams.

Vestuvių ceremonijoje dalyvavo per 150 svečių. Tradicinėse Scientologijos bažnyčios vestuvių apeigose nuotakai pasakoma, kad vyras yra laisvas ir nieko baisaus, jei pamirš savo duotus pažadus.

Jaunikiui tik primenama, kad jo žmonai reikia drabužių, maisto, švelnumo, keptuvės, plaukų šepečio ir galbūt katės.

Aktorių pora vestuvių nesureikšmino. T.Cruise’as sakė, kad jie ir taip jaučiasi lyg susituokę, nes yra kartu su tuo, su kuriuo nori praleisti visą likusį savo gyvenimą. Beje, T.Cruise’as ir K.Holmes iš tiesų slapta susituokė Los Andžele likus dviem savaitėms iki vestuvių ceremonijos Italijoje.

Dukros Suri gimimas apvertė aktorių pasaulį aukštyn kojomis. Nenuspėjamas K.Holmes ir T.Cruise’o gyvenimas tapo sėslus.

Tėvai Suri lepino ir leido jai viską. Suri turi netgi atskirą auklę savo lėlei. Labiausiai tėvų išlepintų vaikų penketuke Suri užima antrąją vietą. Ji atsilieka tik nuo Davido ir Victorios Beckhamų dukters Harper.

Tad nėra ko stebėtis, kad mergaitė pasikeičia paltą, jei iš vienos parduotuvės eina į kitą. K.Holmes pripažįsta, kad Suri yra labiausiai išlepinta šešiametė pasaulyje, tačiau ir toliau ketina paisyti visų jos norų.

Vos sulaukusi trejų metų Suri jau avėjo aukštakulnius batus ir lakavosi nagus. Kalbama, kad aktorių duktė turi kone daugiausia apdarų visame Holivude.

Suri užgaidos vien drabužiais nesibaigia. Pernai žiemą mergaitė Kalėdų Senelio paprašė 100 tūkst. JAV dolerių vertų dovanų.

Ji prašė ponio, auskarų su deimantais ir puošnių suknelių.

Sutuoktiniai pirko viską, išskyrus ponį. Tėvai Suri pasakė, kad Kalėdų Seneliui leidžiantis kaminu ponis tiesiog netilps. Bet ši šeimos pasaka jau baigėsi.

Dabar K.Holmes siekia visų dukters globos teisių. Skyrybų prašymą ji padavė Niujorke – būtent šiame mieste įprastai priimamas sprendimas suteikti išskirtinę vaiko globą vienam iš tėvų.

Kalbama, jog kovoti dėl išskirtinių globos teisių K.Holmes paskatino baimė, kad T.Cruise’as įtrauks Suri į Scientologijos bažnyčią. Pati Katie, auginta kaip katalikė, atsivertė į scientologiją prieš pat vestuves.

Teigiama, kad pagal vedybų sutartį K.Holmes skyrybų atveju turėtų gauti po 3 mln. JAV dolerių (per 8 mln. litų) už kiekvienus santuokoje nugyventus metus ir taptų didelės vilos Kalifornijoje savininke.

Poros aplinkoje besisukiojantys žmonės tvirtina, kad K.Holmes pasirašė penkerių metų vedybų sutartį. Tuomet skyrybų dokumentų užpildymas galėtų tapti paprasčiausia legalaus sandorio pabaiga.

Suvedė ir išskyrė scientologija

Scientologija yra amerikiečių fantastikos rašytojo Lafayette’o Ronaldo Hubbardo mokymo ir su tuo susijusių organizacijų visuma. Scientologijos deklaruojamas tikslas yra reabilituoti tetaną (žmogaus „aš”) ir taip atgauti pirminę „visiškos laisvės” būklę.

K.Holmes ir T.Cruise’o draugai teigia, kad Katie, priešingai nei jos vyras, niekada nebuvo visiškai atsivertusi į scientologiją.

Bet scientologija jau seniai vaidina svarbų vaidmenį T.Cruise’o gyvenime. Į ją atversti aktorius norėjo visas širdies drauges. Filmuojant „Vanilinį dangų” („Vanilla Sky”) T.Cruise’as susipažino su ispanų aktore Penelope Cruz ir ją nuvedė į Scientologijos centrą Holivude.

Santykiams su P.Cruz žlugus, Scientologijos bažnyčia pati pradėjo ieškoti T.Cruse’ui širdies draugės. Religinės bendruomenės nariai skambino potencialioms nuotakoms, sakydami, kad netrukus pasirodys naujas filmas su T.Cruise’u ir jos gali gauti vaidmenį jame.

Galiausiai scientologų komanda perskaitė interviu, kuriame K.Holmes teigė norinti tekėti už T.Cruise’o. Kitą žingsnį žengė pats T.Cruise’as ir pakvietė K.Holmes į pasimatymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.