Pagarsėjęs meilužis M. McConaughey per plauką išvengė kalėjimo

Niekas nenustebo, kad aktorius Matthew McConaughey (42 m.) filme “Magiškasis Maikas” įkūnijo naktinio klubo savininką ir buvusį striptizo šokėją. Visus kur kas labiau pribloškė žinia, kad didžiausias Holivudo plevėsa nutarė vesti.

Holivudo plevėsa vadinamas gražuolis aktorius M. McConaughey šių metų birželį vedė savo dviejų vaikų motiną brazilų manekenę C. Alves.<br>AP
Holivudo plevėsa vadinamas gražuolis aktorius M. McConaughey šių metų birželį vedė savo dviejų vaikų motiną brazilų manekenę C. Alves.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

"TV antena"

2012-07-08 17:34, atnaujinta 2018-03-18 08:25

Holivudo plevėsa vadinamas gražuolis aktorius M. McConaughey šių metų birželį vedė savo dviejų vaikų motiną brazilų manekenę C. Alves.

Režisieriaus Steveno Soderbergho komedija “Magiškasis Maikas”, kuri rodoma ir Lietuvos kino teatruose, pasakoja apie striptizo šokėją Maiką (Channingas Tatumas). Vyras imasi globoti jauną atlikėją ir pasišauna jį išmokyti pašėlusiai linksmintis, rinktis moteris ir uždirbti krūvą pinigų.

Filmas sukurtas pagal tikrą aktoriaus Ch. Tatumo gyvenimo istoriją.

Pagarsėjęs meilužis

Longvju (Teksaso valstija, JAV) miesto bažnyčios, į kurią tėvai vedžiojo mažąjį Matthew, dvasininkas per pamokslus nuolat kalbėdavo apie ištikimybę moterims.

Būsimoji Holivudo žvaigždė, dar mokykloje pelnęs gražiausio vaikino titulą, tvirtina, kad jam labiausiai įsiminė būtent šie dvasininko žodžiai.

Vis dėlto tai netrukdė M. McConaughey keisti draugių kaip pirštinių. Kiekvieną kartą filmuojantis naujoje juostoje tarp jo ir kurios nors aktorės įsiplieksdavo aistringas romanas.

Todėl visi gerokai nustebo, kai didžiausias Holivudo mergišius pagaliau tapo šeimos vyru.

Namuose — skandalai

Matthew Davidas McConaughey gimė 1969 metų lapkričio 4-ąją Juvaldyje (Teksaso valstija). Jis buvo trečias sūnus mokytojos Mary Kathleen ir nedidelės degalinės savininko Jameso Donaldo šeimoje.

Sutuoktinių McConaughey gyvenimą vargu ar galėtum pavadinti ramiu. Mary Kathleen ir Jamesas Donaldas mylėjo vienas kitą, bet buvo labai skirtingų charakterių. Skandalus keisdavo ne mažiau audringi poros susitaikymai. Po skyrybų — eilinės vestuvės. Ir taip keletą kartų!

Tėvų skyrybos ir susitaikymai padarė įtaką ir jauniausio sūnaus Matthew asmenybei — suaugęs jis daug kartų yra sprukęs nuo draugių, vos pajusdavo, kad šios trokšta rimtesnių santykių.

Įkaitinta atmosfera tėvų namuose slėgė Matthew, tad jis metams išvyko į Australiją pamąstyti apie savo ateitį. Iš ten vaikinas grįžo su australišku akcentu — jo negalėjo atsikratyti daugelį metų — ir pasiryžęs siekti advokato karjeros.

Tėvai pritarė sūnaus pasirinkimui, juolab kad jis neišreiškė nė mažiausio noro tapti “degalinės karaliumi”. “Tokiu atveju tegul geriau įgyja pelningą profesiją”, — nutarė tėvas.

Teko laimingas bilietas

Baigęs mokyklą Matthew įstojo į koledžą. Dabar jis tikriausiai būtų vienas garsiausių Amerikos advokatų, bet prieš baigiamąjį egzaminą į rankas pateko Ogo Mandino knyga “Didžiausias pasaulio prekeivis” — apie sėkmę ir tikėjimą savimi.

Matthew ilgai nesvarstęs metė koledžą ir leidosi ieškoti aktoriaus laimės.

“Nuo 14 metų svajojau apie advokato karjerą, bet kai ši galimybė tapo reali, susimąsčiau: ketverius metus teks trintis universiteto auditorijose. Kai man stuktelės 28-eri, dar tik pradėsiu siekti advokato karjeros. Nenorėjau jaunystės paaukoti knygų graužimui”, — prisimena Holivudo žvaigždė.

Aktoriaus karjerą Matthew pradėjo 1991-aisiais, kai nusifilmavo reklaminiame alaus (jį mėgsta iki šiol) klipe.

Laimingą bilietą ištraukė po poros metų — pradedantis aktorius viename bare sutiko prodiuserį Doną Philipsą. Jis charakteringos išvaizdos vaikiną supažindino su režisieriumi Richardu Linklateriu, kuris tuo metu ieškojo jaunų aktorių filmui “Išmuštieji iš vėžių” (1993 m.).

Iš pradžių M.McConaughey režisieriui pasirodė pernelyg išvaizdus, bet jam taip patiko aktoriaus improvizacija, kad atsižvelgdamas į tai net sutiko perrašyti scenarijų. Tiesa, su viena sąlyga — Matthew turėjo užsiauginti plaukus ir ūsus.

“Išmuštieji iš vėžių”, pasakojantis apie maištaujančius paauglius, kur M.McConaughey partneriai buvo dabar jau Holivudo superžvaigždės Benas Affleckas ir Milla Jovovich, žiūrimiausiu filmu netapo.

Tiesa, po kelerių metų filmas jau buvo laikomas kultiniu ir statomas į vieną gretą su George’o Lucaso “Amerikietiškais grafičiais” bei Johno Hugheso “Pusryčių klubu”.

Per plauką išvengė kalėjimo

“Išmuštųjų iš vėžių” filmavimo aikštelėje Matthew taip įniko į marihuaną, kad šio potraukio nepajėgė atsikratyti daugelį metų ir vos išvengė teisiamųjų suolo.

1999-aisiais, kai policija M.McConaughey sulaikė už greičio viršijimą, buvo nustatyta, kad jis vairavo apsvaigęs. Aktorius kalėjimo išvengė tik todėl, kad įstatymą pažeidė pirmą kartą.

Po poros mėnesių Matthew kaimynai pasiskundė iš jo namo sklindančiu triukšmu.

Atskubėję policijos pareigūnai M.McConaughey rado visiškai nuogą, apsvaigusį nuo narkotikų ir garsiai mušantį afrikietiškus tamtamus. Ir tąkart aktorius atsipirko bauda. Už grotų pateko jo narkotikų tiekėjas.

Svaiginama karjera

Įdomiausia, kad polinkis į lengvuosius narkotikus nė kiek neatsiliepė Matthew karjerai. Po metų į kino teatrus atkeliavo “Kruvinos skerdynės Teksase. Kitą kartą”, kur jis įsijautė į kraujo ištroškusio maniako vaidmenį.

1995-aisiais aktorius paragavo romantiško herojaus duonos melodramoje “Kam tie vyrai?”. Populiarumas M.McConaughey užklupo pasirodžius juostai “Metas žudyti”, kurioje jis sukūrė perspektyvaus advokato vaidmenį. Aktorius pelnė MTV “Metų proveržio” apdovanojimą.

“Jeigu “Meto žudyti” premjeros išvakarėse mano nuotrauka būtų parodyta šimtui žmonių, 99 jų būtų pasakę, kad nežino, kas joje. Per naktį viskas apsivertė aukštyn kojomis. Vaikštinėjau Los Andželo gatvėmis ir visi atsigręždavo atpažinę mane”, — su ironiška šypsena pasakojo aktorius.

Netrukus į kino teatrus atkeliavo Roberto Zemeckio “Kontaktas”, paskui — Steveno Spielbergo “Amistadas”, kur Holivudo gražuolis vėl vaidino advokatą ir gavo savo pirmą septynženklį honorarą — milijoną JAV dolerių.

Atrodo — mėgaukis gyvenimu. Bet Matthew nuo pernelyg įdėmių gerbėjų žvilgsnių pabėgo į Peru: su kuprine ant pečių laipiojo po kalnus, plaukiojo Amazonės upe, mąstė apie ateitį ir moteris.

Sėslus gyvenimas įkyrėjo

Per “Meto žudyti” filmavimus prasidėjo Matthew meilės istorijos, kurios vėliau apaugo įvairiais gandais.

Anksčiau jis buvo užmezgęs romaną su pora metų už save vyresne aktore Ashley Judd, bet greitai ją pakeitė filmo “Metas žudyti” partnerė penkeriais metais už jį vyresnė Sandra Bullock.

Kitaip nei M.McConaughey, Sandra buvo jau garsi aktorė ir neblogo namo Kalifornijoje savininkė.

Jų partnerystė truko daugiau nei metus, nes neramaus charakterio Matthew įkyrėjo tvarkingas gyvenimo būdas. Gražus namas, aukštuomenės vakarėliai, pasirodymai ant raudonojo kilimo — visa tai ne jam.

Aktorius susirinko savo daiktus, išsikraustė iš S.Bullock namo Kalifornijoje ir įsikūrė namelyje ant ratų.

“Kam reikia didžiausio namo, jei puikiausiai galima gyventi automobilio priekaboje? Žmonės sako, kad tai neatitinka Holivudo stiliaus, bet toks gyvenimo būdas man patinka labiau.

Esu gyvenęs milžiniškuose namuose, didžiulė erdvė suteikdavo man pernelyg didelę pasirinkimo laisvę.

Turėjau mėgstamą krėslą, bet mėnesių mėnesius į jį nesėsdavau. Sienos buvo nukabinėtos gražiais paveikslais, bet į juos net nepažvelgdavau. Suvokiau, kad viso to man nereikia, ir tapau minimalistu. Mano namelyje ant ratų yra viskas, ko reikia: televizorius ir belaidis internetas.

Kai ten esi vienas, neturi sukti galvos dėl to, kaip atrodai, kasdien keisti drabužių, naudoti dezodoranto”, — taip klajokliško gyvenimo pranašumus apibūdino M.McConaughey.

Sudaužė ne vieną širdį

Daug moterų aktorių, dirbusių su Matthew filmavimo aikštelėje, atsisakydavo su juo bučiuotis. Dėl to kaltas teksasietiškas aktoriaus įprotis kramtyti tabaką.

Nepaisant prasčiokiškų manierų, Matthew pavyko sudaužyti širdį ne vienai Holivudo aktorei.

M.McConaughey dėmesį buvo patraukusi Kate Hudson. Jų meilė suliepsnojo juostos “Kaip atsikratyti vaikino per 10 dienų” (2003 m.) filmavimo aikštelėje.

Vėliau jis užmezgė romaną su Penelope Cruz — filmo “Sachara” (2005 m.) partnere. Amerikiečio ir gražiosios ispanės meilė truko dvejus metus. Matthew teigimu, skyrybas lėmė atstumas — jie nuolat dirbo toli vienas nuo kito.

Paskui M.McConaughey sutiko modelį Camilą Alves, kurią dabar vadina didžiausia savo gyvenimo meile.

Vyksta ten, kur veda akys

Iki pažinties su gražuole brazile Matthew mėgo kartoti esąs katinas, kuris vaikšto vienas ir tuo didžiuojasi.

“Mane sunku būtų pavadinti mieliausiai bendraujančiu žmogumi pasaulyje, — prisipažino aktorius. — Yra dalykų, kurie man patinka labiau, nei su draugais ant žarijų kepti mėsą.

Kai esu vienas, man nieko nereiškia pakilti ir išvykti ten, kur akys veda. Galiu važiuoti, kol pavargstu vairuoti automobilį.”

2002-aisiais M.McConaughey vienas blaškėsi po Afriką. 2005-aisiais po nuotykių komedijos “Sachara” (už kurią gavo didžiausią savo honorarą — 8 mln. JAV dolerių) premjeros jis išsiruošė į šešių savaičių reklaminę kelionę po JAV.

Savo namelį ant ratų M.McConaughey apklijavo vaizdais iš šio filmo.

Tais pačiais metais Seksualiausio žmogaus titulą pelnęs M.McConaughey netikėtai pareiškė: “Kada nors būtinai vesiu.”

Pavyzdinga benamė šeima

Kalbama, kad C.Alves ir M.McConaughey susipažino restorane. Ji vilkėjo gražią vakarinę suknelę, o jis — kaip visuomet — kuo pakliuvo.

Gražuolė iškart patraukė aktoriaus dėmesį, bet jis ilgai nedrįso jos užkalbinti. Kai sukaupęs drąsą tai padarė, aplinkiniai ėmė šnabždėtis: “Tokia graži mergina bendrauja su benamiu.” Be to, Matthew už Camilą yra 13 metų vyresnis.

Apkalbos M.McConaughey nė kiek nejaudino. Svarbiausia, kad nuo tos dienos C.Alves yra su juo. Iš pirmo žvilgsnio brazilė atrodo trapi. Bet jos ištvermė, kaip vėliau paaiškėjo, — beribė.

Draugai negalėdavo atsistebėti, kad Camila leidžiasi su Matthew į žygį, kuriame 10 dienų tenka iškęsti be švarių drabužių ir maudynių po dušu.

O gyvenimą dviese mažame namelyje ant ratų vargu ar galima pavadinti lengvu.

Camilos kantrybė privertė pasikeisti ir Matthew. Vyras žengė netikėtą žingsnį — nupirko erdvų namą Malibu.

Tiesa, aktorius vis tiek glaudėsi namelyje ant ratų, teisindamasis tuo, kad naujasis būstas remontuojamas.

Tik prieš ketverius metus gimus sūnui Levi Matthew nuvežė savo namelį į automobilių aikštelę ir pradėjo gyventi kaip visi normalūs žmonės.

Beje, jis dalyvavo beveik aštuonias valandas trukusiame gimdyme ir drąsino Camilą braziliška muzika. 2010 metais pora susilaukė dukters Vidos.

Buvusios draugės netrikdo

M.McConaughey ir toliau stengiasi bendrauti su buvusiomis mylimosiomis. Aktorius teigia, kad kai kurios net tapo Camilos draugėmis. Brazilė dievagojasi, kad buvusios Matthew draugės jos visiškai netrikdo. Vis dėlto kartais Camila pratrūksta.

C.Alves priklauso kelios moteriškų rankinių bendrovės. Jos ryšių su visuomene tarnyba, reklaminiais tikslais siunčianti rankines garsenybėms, tokią dovaną kartą išsiuntė P.Cruz. Kalbama, kad C.Alves dėl to labai įniršo.

Tačiau dabar ji jau neturi priežasčių pavydėti: po šešerius metus trukusios draugystės šį birželį C.Alves ir M.McConaughey sumainė žiedus per privačią ceremoniją.

Mėgaujasi šlove

■ Malibu stovintis 11 milijonų JAV dolerių kainavęs Matthew McConaughey namas — 370 kv. metrų. Jame — 7 miegamieji ir didžiulis baseinas po atviru dangumi.

■ Aktorius turi prodiusavimo bendrovę “Just Keep Living”, išvertus į lietuvių kalbą — “Tiesiog gyvenk”. Tai M.McConaughey šūkis po filmo “Išmuštieji iš vėžių”. Kai aktorius dirbo šios juostos filmavimo aikštelėje, netikėtai mirė jo tėvas. Tuomet Matthew suvokė esąs nebe vaikas.

■ Priešingai nei daugelis kolegų, M.McConaughey neapsimeta, kad šlovė ir žvaigždės statusas jį slegia.

■ “Būti garsenybe dažnai yra naudinga. Nereikia stovėti eilėje registruojantis skrydžiui. Muzikantai, į kurių koncertus ateinu, pavaišina vienu kitu stiklu viskio. Turtingi gerbėjai ir gerbėjos skolina savo asmeninius lėktuvus, — džiaugiasi aktorius. — Svarbiausia — gerai atlikti savo vaidmenis, o ne vaizduoti žvaigždę ant raudonojo kilimo.”

■ 2008 metais M.McConaughey įsteigė pagalbos vaikams fondą “J.k.livin”, kuris padeda jiems priimti sprendimus, gyventi sveikai ir aktyviai.

■ M.McConaughey dievina gyvūnus. Jis yra įsteigęs pagalbos jiems fondą, be to, priglaudęs keletą šunų, netekusių šeimininkų per uraganą “Katrina”.

■ M.McConaughey — vienas sportiškiausių Holivudo aktorių. Jis žaidžia golfą, važinėja riedlente, dviračiu, užsiima joga ir puikiai laikosi ant banglentės. Beje, filme “Banglentininkas” (2008 m.) M.McConaughey visus triukus atliko pats.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.