Penkiasdešimt faktų apie penkiasdešimtmetį T. Cruise’ą

Banke — šešiaženklė suma. Kontraktai su kino kompanijomis — keleriems metams į priekį. Minios gerbėjų. Visu tuo besidžiaugiantis aktorius Tomas Cruise’as iki šiol galėjo teigti, kad jo gyvenimas — lyg pasaka.

Laimės kūdikiu vadinto T.Cruise’o jubiliejinis, 50-asis, gimtadienis (kurį jis šventė liepos 3-iąją) anaiptol nebuvo džiugus.<br>„Reuters“
Laimės kūdikiu vadinto T.Cruise’o jubiliejinis, 50-asis, gimtadienis (kurį jis šventė liepos 3-iąją) anaiptol nebuvo džiugus.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

"TV antena"

Jul 21, 2012, 1:57 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:26 PM

Tačiau laimės kūdikiu vadinto T.Cruise’o jubiliejinis, 50-asis, gimtadienis (kurį jis šventė liepos 3-iąją) anaiptol nebuvo džiugus. Jo trečioji žmona aktorė Katie Holmes (34 m.) pateikė nemalonią staigmeną — įteikė skyrybų pareiškimą.

Pasklidus šiai naujienai pasaulio žiniasklaida pažėrė daug kam dar nežinomų faktų apie T.Cruise’ą. Atrinkome 50 įdomiausių.

1 JAV karinių oro pajėgų pilotai už savo uniformą — stilingą odinę striukę turi būti dėkingi T.Cruise’ui. Tik po filmo “Asas” (1986 m.), kuriame jis vaidino, lakūnams buvo užsakytos tokios odinės striukės, kokią filme vilkėjo T.Cruise’o herojus. Iki tol JAV karinių oro pajėgų lakūnai buvo priversti nešioti pigios sintetinės medžiagos uniformą.

2 Dėl aktoriaus amerikiečiams būdinga anglų kalba praturtėjo idioma “jumping the couch” (“šokinėjantis ant sofos”). Oprah Winfrey televizijos pokalbių laidoje paklaustas apie santykius su K.Holmes, T.Cruise’as užšoko ant sofos norėdamas parodyti, kaip stipriai yra ją įsimylėjęs.

3 Po metų išdaiga O.Winfrey studijoje aktoriui kainavo milijonus — kino studija “Paramount Pictures” atsisakė pratęsti 52 milijonų eurų vertės sutartį. Priežastis — netinkamas Holivudo žvaigždės elgesys.

4 Nuo 2006 metų spalio 6-osios Japonijoje minima T.Cruise’o diena. Taip Tekančios Saulės šalies gyventojai išreiškia simpatiją ir dėkingumą — nė viena Holivudo žvaigždė nesilanko Japonijoje taip dažnai kaip jis.

5 T.Cruise’as — legendinės muzikos grupės “The Beatles” gerbėjas, groja mušamaisiais ir gitara.

6 Kai aktoriui buvo 7 metai, gydytojai nustatė legasteniją — sutrikimą, dėl kurio sunku skaityti ir rašyti. Aktorius iki šiol tvirtina, kad skaitymo ir rašymo sunkumus padėjo įveikti Scientologijos bažnyčia.

7 Norėdamas stebėti savo dar negimusio kūdikio vystymąsi T.Cruise’as įsigijo šiam tikslui skirtą 170 tūkstančių eurų vertės aparatą.

8 “Porsche 928”, kurį T.Cruise’as vairavo filme “Rizikingas verslas” (1983 m.), buvo parduotas aukcione už 49 tūkst. JAV dolerių (apie 138 tūkst. litų). Šio 1979 m. pagaminto automobilio rinkos kaina — 7800 JAV dolerių (maždaug 22 tūkst. litų).

9 Dėl to, kad tėvai nuolat kėlėsi iš vietos į vietą, Tomas pakeitė net 15 mokyklų.

10 T.Cruise’as įsitikinęs, kad jo 6 metų dukra Suri taps olimpine čempione. Dėl to savo namuose Niujorke aktorius įrengė tikrą treniruočių salę.

11 2002 m. T.Cruise’as skubiai paliko įpusėjusią “Oskarų” teikimo ceremoniją, nes turėjo prižiūrėti įvaikintus Connorą ir Isabellą. Aktorius tyliai išslinko pro galinį teatro “Kodak” išėjimą ir išvažiavo taksi. Ceremonijos pabaigą žvaigždė žiūrėjo namuose per televizorių.

12 Interneto aukcione “eBay” už 135,5 JAV dolerio (maždaug 380 litų) parduota stiklinė vandens neva iš T.Cruise’o baseino.

13 Prieš juostos “Paskutinis samurajus” (2003 m.) filmavimą aktorius metus mokėsi japonų kalbos.

14 Nors gali pasigirti įspūdinga filmografija ir daugybe nominacijų, T.Cruise’as apdovanotas tik trimis Auksiniais gaubliais.

15 T.Cruise’as — rekordininkas pagal įrašų skaičių Guinnesso knygoje. Jų turi net aštuonis!

16 Aktorius kreipėsi į teismą, kai vienas Amerikos leidinys parašė, kad jo ir Nicole Kidman meilės scenos juostoje “Plačiai užmerktos akys” buvo filmuojamos konsultuojant seksologui.

17 Kiekviena nauja aktoriaus žmona 11 metų jaunesnė už buvusiąją. Iš viso jų turėjo tris: Mimi Rogers (g. 1956 01 27), Nicole Kidman (g. 1967 06 20) ir Katie Holmes (g. 1978 12 18).

18 14-metis Tomas visus metus gyveno pranciškonų vienuolyne, nes norėjo tapti katalikų dvasininku.

19 T.Cruise’o turtas vertinamas apie 250 milijonų JAV dolerių (apie 705 mln. litų).

20 Prieš trejus metus vienas Zalcburgo (Austrija) gyventojas šiukšlyne rado komedijos “Kaip diena ir naktis” scenarijų su aktorių (T.Cruise’o — taip pat) telefonų numeriais.

21 2005 metais T.Cruise’as atleido iš darbo savo seserį Lee Anne De Vette, kuri buvo atsakinga už jo ryšius su visuomene. Vis dėlto po trejų metų ją vėl priėmė į darbą.

22 Aktorius — 7 milijonų kv. m žemės sklypo Mėnulyje savininkas.

23 Mokykloje T.Cruise’as buvo žeminamas dėl mažo ūgio. “Širdis pašėlusiai plakdavo, išpildavo prakaitas, buvau pasirengęs skradžiai žemės prasmegti. Kaip nekenčiau tų patyčių!” — prisipažino aktorius viename interviu.

24 T.Cruise’o karjeros pradžioje buvo teigiama, kad jo ūgis — 169 cm, paskui — 175 cm, o 2000-aisiais aktorius “išaugo” iki 178 cm. Priežastis — “batų dopingas”: 4 cm storio įdėklai ir 3 cm aukščio batų pakulnė.

25 Praėjusiais metais T.Cruise’o duktė Suri buvo pripažinta įtakingiausiu garsenybių vaiku.

26 Kadaise T.Cruise’as buvo pašalintas iš koledžo futbolo komandos, nes buvo užtiktas prieš rungtynes gurkšnojantis alų. Dabar jis visai nevartoja alkoholio.

27 Vienuolika Berlyno (Vokietija) statistų mėgino prisiteisti iš T.Cruise’o ir kompanijos “United Artists” 7,4 milijono eurų (maždaug 25,5 mln. litų) dėl to, kad per juostos “Valkirija” filmavimą iškrito iš sunkvežimio. Teismas galiausiai pripažino, kad dėl nelaimingo atsitikimo kalti jie patys.

28 2005 metų lapkritį pasirodė animacinio filmo “Pietų parkas” serija, kurios herojumi tapo Tomas Cruise’as. Aktorius pagrasino filmo kūrėjus paduoti į teismą. Po penkerių metų jis vėl tapo jubiliejinės, 200-osios, serijos herojumi.

29 1990 metais žurnalas “People” suteikė aktoriui “Visų laikų seksualiausio vyro” titulą.

30 Vyriausia įsivaikinta T.Cruise’o duktė 19-metė Isabella su savo draugu muzikantu persikėlė gyventi į Los Andželo rajoną, kur kas vakarą verda gatvių gaujų mūšiai, o 40 procentų žmonių gyvena žemiau skurdo ribos.

31 Aktorius taupo pinigus skrydžiui į kosmosą. “Nuo svajonės mane skiria tik 25 milijonai dolerių”, — sakė jis interviu žurnalui “Vogue”.

32 T.Cruise’as — ne tik lėktuvų, jachtų, automobilių savininkas. Jis turi 49 tūkstančius eurų (apie 169 tūkst. litų) kainuojantį motociklą “Ducati”, kuris gali skrieti iki 322 kilometrų per valandą greičiu.

33 Būdamas 39-erių T.Cruise’as šešis mėnesius nešiojo plastikinį dantų įtvarą, nes įsūnis Connoras atsitiktinai jam per veidą sudavė plieniniu virbalu. Dėl to vyro sąkandis tapo netaisyklingas.

34 Prieš aštuonerius metus Tomas dalyvavo nešant olimpinę ugnį.

35 T.Cruise’as vokiečių kalbą tik supranta, o jo duktė ja kalba. “Jos pirmasis žodis buvo “danke” (ačiū)”, — pasakojo aktorius.

36 “Saulėlydžio” žvaigždė Tayloras Lautneris sakė, kad vaidindamas lygiavosi į savo dievaitį T.Cruise’ą, puikiai pasirodžiusį filme “Interviu su vampyru”.

37 Amerikos televizijos kanalui FOX teko atverti piniginę, kad gautų galimybę pro kaimyninio namo langą nufilmuoti T.Cruise’o ir K.Holmes vestuves.

38 2001 metais aktorius mokėsi vairavimo iš “Formulės 1” lenktynininko Davido Coulthardo.

39 Remiantis 1983-iaisiais surengta namų šeimininkių apklausa, T.Cruise’as atsidūrė geidžiamiausių vyrų sąrašo viršuje. Visos prisiminė dramos “Begalinė meilė” (1981 m.) sceną, kur aktorius apnuogino krūtinę.

40 Už savo dukters Suri batus jis paklojo 150 tūkst. JAV dolerių (apie 420 tūkst. Lt).

41 Aktorius yra kairiarankis, bet autografus dalija tik dešine ranka.

42 T.Cruise’as garsėja tarnybiniais romanais. Visos jo širdies draugės buvo aktorės: Rebecca De Mornay, Mimi Rogers, Heather Locklear, Nicole Kidman, Penélope Cruz, Sophia Vergara. Trečia žmona K.Holmes — taip pat ne išimtis.

43 Kaip ir daugelio paauglių namuose, 16-metės K.Holmes kambaryje ant sienos kabėjo plakatas su T.Cruise’o atvaizdu.

44 Nuo 1994 metų aktorius turi piloto licenciją. Santa Monikos (JAV) oro uoste stovi keturi jo lėktuvai.

45 Futbolininkas Davidas Beckhamas padėjo savo draugui T.Cruise’ui per šešias savaites numesti 5 kilogramus, kai aktoriui reikėjo susigrąžinti sportinę formą.

46 “Nuleiskite jį iš ten, po velnių!” — frazė, kurią filmavimo aikštelėje dažnai sako režisieriai alpinizmo mėgėjui T.Cruise’ui.

47 Socialiniame tinkle “Twitter” aktorius turi 3 milijonus gerbėjų.

48 Neseniai T.Cruise’as pareiškė, kad filmuojasi daug triukšmo sukėlusio filmas “Asas” tęsinyje. Maverikas vėl sės prie šturvalo!

49 Aktorė Kate Hudson prisipažino, kad jos mėgstamiausias užsiėmimas — žiūrėti filmus su T.Cruise’u.

50 Aktorius tvirtina, kad nesisieloja peržengęs 50 metų ribą. “Metams bėgant viskas tik gerėja”, — teigia T.Cruise’as savo tinklaraštyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.