Anapilin iškeliavęs M. C. Duncanas - geraširdis milžinas

Kino pasaulyje — netektis. Pirmadienį mirė 54 m. aktorius Michaelas Clarke’as Duncanas, žiūrovams bene labiausiai įsiminęs vaidmeniu fantastinėje dramoje “Žalioji mylia” (1999 m.), už kurį buvo nominuotas “Oskarui”. Holivudas jį vadino Didžiuoju Maiku (Big Mike).

Daugiau nuotraukų (1)

"TV antena"

2012-09-08 22:00, atnaujinta 2018-03-16 21:18

Apie aktoriaus mirtį pranešė jo vadybininkas Danas Spilo. „Jis buvo puikus žmogus didžiule širdimi, buvo garbė jam atstovauti“, – sakė jis.

M. C. Duncanas gimė 1957 metų gruodžio 10 dieną Čikagoje. Jį augino vieniša motina. Norėdamas siekti aktoriaus karjeros Michealas persikraustė į Los Andželą. Susirgus motinai mokslus teko mesti. Įspūdingo stoto 196 cm ūgio aktorius dirbo kolegų Willo Smitho, Martino Lawrence’o ir Jamie Foxxo asmens sargybiniu, o kartais gaudavo nedidelių vaidmenų.

Karjeros lūžis įvyko, kai jis buvo atrinktas vaidinti mirti nuteistą Džoną Kofį režisieriaus Franko Darabonto fantastinėje kriminalinėje dramoje pagal Stepheno Kingo romaną „Žalioji mylia“.

Filme M. C. Duncanas įkūnijo antgamtinių galių turintį geraširdį milžiną, per klaidą apkaltintą dviejų mergaičių išžaginimu bei nužudymu. Už šį vaidmenį M.C.Duncanas buvo nominuotas „Oskarui“, Auksiniam gaubliui bei Aktorių gildijos (SAG) apdovanojimui.

Per savo karjerą aktorius vaidino maždaug 50 filmų, tarp jų – „Armagedone“ (1998 m.), kuris padėjo jam gauti vaidmenį ir „Žaliojoje mylioje“. Aktorių matėme ir Lietuvos kino teatruose rodytose juostose „Čempiono pusryčiai“ (1999 m.), „Devyni jardai“ (2000 m.), kur jis vaidino su kita Holivudo žvaigžde Bruce’u Willisu, „Skorpionų karalius“ (2002 m.), „Drąsiaširdis“ (2003 m.), „Nuodėmių miestas“ (2005 m.), populiariuose TV serialuose.

„Jis buvo vienas geriausių žmonių, su kuriais man teko dirbti. Michaelas buvo labai kilnios sielos“, – sakė filmo „Žalioji mylia“ režisierius F. Darabontas.

Užuojautą pareiškė ir aktorius T. Hanksas: „Esu labai nuliūdęs, kad pasaulis prarado Didįjį Miką. Jis buvo lobis, kurį mes visi atradome „Žaliosios mylios“ filmavimo aikštelėje.“

Juodaodis milžinas buvo jautrios sielos ir gyvenime. Jis augino penkias kates ir šinšilą. M. C. Duncanas buvo nevedęs. Gyvenimo draugė Omarosa Manigault-Stallworth miokardo infarkto ištiktą ant žemės gulintį aktorių aptiko liepos 13-ąją. Moteris atliko širdies masažą ir taip išgelbėjo jam gyvybę. Vis dėlto aktorius taip ir neatsigavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.