Pusnuogei kunigaikštienei - daugybė žurnalo puslapių

Karalienė nuoga! Su tokia antrašte pirmadienį pasirodė italų žurnalas „Chi“, kuriame publikuojamos pusnuogės Kembridžo kunigaikštienės Kate Middleton nuotraukos. Britų karališkosios šeimos įspėjimai ir teisiniai veiksmai žurnalo leidėjų planų nesustabdė.

Žinia apie nuotraukas Kembridžo kunigaikštienę K. Middleton ir jos vyrą princą Williamą pasiekė per devynių dienų kelionę po Pietryčių Aziją ir pietinį Ramiojo vandenyno regioną. Ji surengta karalienės Elizabeth II valdymo 60 metų jubiliejaus proga.<br>AP
Žinia apie nuotraukas Kembridžo kunigaikštienę K. Middleton ir jos vyrą princą Williamą pasiekė per devynių dienų kelionę po Pietryčių Aziją ir pietinį Ramiojo vandenyno regioną. Ji surengta karalienės Elizabeth II valdymo 60 metų jubiliejaus proga.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 17, 2012, 7:03 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:38 PM

Buvusio Italijos premjero Silvio Berlusconi žiniasklaidos imperijai priklausančiame žurnale išspausdinta daugybė neryškių be liemenėlės Pietų Prancūzijoje besideginančios K. Middleton nuotraukų.

„Chi“ redaktorius Alfonso Signorini savaitgalį pareiškė, kad „netgi tiesioginis karalienės skambutis“ neužkirstų kelio nuotraukų publikavimui.

„Pirmą kartą būsimoji Anglijos karalienė pasirodė natūrali, be etiketo suvaržymų“, - tikino A. Signorini.

Apie specialų žurnalo numerio pasirodymą buvo pranešta dar savaitgalį. Leidinio redaktoriai jau tada atviravo turintys 200 pusnuogės Kembridžo kunigaikštienės nuotraukų, tačiau iš jų publikuosiantys 50.

Praėjusią savaitę keletą tokių nuotraukų išspausdino tai pačiai S. Berlusconi žiniasklaidos imperijai „Mondadori“ priklausantis prancūzų žurnalas „Closer“ ir vienas airių leidinys.

Fotografijas publikuoti žada ir JAV, Vokietijos, Australijos leidiniai. Britų žurnalistai, savo ruožtu, pirkti ir paviešinti prieštaringai vertinamas nuotraukas esą atsisakė.

Skandalingam žingsniui ryžęsis „Chi“ redaktorius savo veiksmuose nemato nieko bloga.

„Tai, ką matote, daro milijonai jaunų žmonių – jauna moteris, kaip ir milijonai kitų moterų viso pasaulio paplūdimiuose, deginasi be liemenėlės. Pagaliau turime būsimą karalienę, kuri yra moderni“, - britų laikraščiui „The Sunday Times“ prieš žurnalo pasirodymą kalbėjo A. Signorini. Jis teigia, kad neseniai pasaulio žiniasklaidą apskriejusių nuogo princo Harry nuotraukų nespausdino ir niekada nespausdintų, nes jos buvo padarytos jo viešbučio kambaryje, privačioje aplinkoje.

Tačiau Kembridžo kunigaikštienės situacija kitokia. Ji nufotografuota pusnuogė terasoje – tai atvira ir kitų žmonių matoma vieta.

Anot A. Signorini, leidinys turi poros atostogų nuotraukas, užfiksuotas šešiose arba septyniose skirtingose situacijose. „Turime sceną terasoje: Kate ateina su suknele, padeda rankšluosčius ant gulto ir atsigula vilkėdama bikinį. Šios nuotraukos yra labai gražios. Tada ateina marškinėlius ir maudymosi šortus dėvintis Williamas (Kembridžo kunigaikštienės vyras princas Williamas. – Red.) ir jie pradeda teptis saulės kremą. Kate nusiima liemenėlę. Ji nepersirengia, pasirenka degintis be jos“, - apie užfiksuotas nuotraukas pasakojo A. Signorini.

Redaktorius pabrėžė, kad leidinys neturi nuotraukų, kuriose pora bučiuotųsi. Jie išspausdino tik vieną intymų princo Williamo gestą – jis uždeda savo ranką žmonai ant galvos. Užfiksuota ir tai, kaip K. Middleton vėliau užsisega liemenėlę, padaro keletą fizinių pratimų ir nueina į namo vidų.

„Nutariau nepublikuoti nuotraukos, kurioje Kate yra pakėlusi sėdmenis į viršų: tai truputį vulgaru. Ji yra atsiklaupusi ant kelių, jeigu tiksliai prisimenu“, - pasakojo „Chi“ redaktorius.

Jis tikina nelaikantis K. Middleton paparacų ir žiniasklaidos auka. Esą jeigu deginiesi be liemenėlės, žinai, kad rizikuoji.

Nuotraukos buvo padarytos su didelio priartinimo objektyvu, kai 30-mečiai Williamas ir Catherine atostogavo prabangioje Anglijos karalienės Elizabeth II sūnėno pilyje Pietų Prancūzijoje.

Sprendimas publikuoti paparacų darytas nuotraukas įsiutino britų karališkąją šeimą, kurios advokatai Paryžiuje siekia civilinio uždraudimo platinti nuotraukas ir kriminalinių kaltinimų.

Karališkoji šeima siekia ir kompensacijos iš Prancūzijos paskalų žurnalo „Closer“.

Skandalas dėl pusnuogės K. Middleton nuotraukų priminė skaudžias velionės princesės Dianos mirties akimirkas.

2006 metais tas pats žurnalas „Chi“ sukėlė britų spaudos pasipiktinimą išspausdinęs nuotrauką, kurioje matyti, kaip mirtinai sužeistai princesei 1997 metų automobilio katastrofos vietoje Paryžiuje duodama kvėpuoti deguonies. Leidinys paskelbė ir moters skrodimo detales.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.