Ch. Chaplino skrybėlė ir lazda parduotos už daugiau kaip 173 tūkst. litų

Garsusis Charlie Chaplino katiliukas ir lazdelė šį savaitgalį aukcione Los Andžele buvo parduoti už 62,5 tūkst. dolerių (apie 173 tūkst. litų), be to, buvo pirkėjams buvo pasiūlytas Johno Lennono piešinys, vaizduojantis jį ir Yoko Ono nuogus.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 20, 2012, 10:26 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:13 AM

Skrybėlė ir lazda, kurios buvo neatsiejamos Ch. Chaplino sukurto veikėjo Mažojo Valkatos įvaizdžio dalys, yra „puikios būklės“, ir už jas „Bonhams“ prieš sekmadienio aukcioną tikėjosi gauti 40-60 tūkst. dolerių, tačiau prasidėjus statymams kaina pasiekė 62,5 tūkstančius.

Legenda sako, kad Ch. Chaplinas valkatos personažą ir jo aprangą sugalvojo spontaniškai, vieną lietingą popietę 1914 metų vasarį, Holivudo studijos bendrame vyrų persirengimo kambaryje, kai pasičiupo įvairius aprangos elementus.

Tarp tų elementų buvo apsmukusios aktoriaus Fatty Arbuckle'o kelnės, 14 dydžio batai, kuriuos jis turėjo nešioti ne ant tų pėdų, kad jie nuolat kristų, F. Arbuckle'o uošvio skrybėlė ir visai kitam aktoriui skirti ūsiukai.

Ant 81 cm ilgio bambukinės lazdelės juodu rašalu yra užrašyta „CCLT 36“ - tai nuoroda į Mažąjį Valkatą.

Tarp kitų sekmadienį parduotų daiktų buvo ranka rašytas J. Lennono laiškas su nuogų jo paties ir Y. Ono piešiniu, nusiųstas vieno avangardinio žurnalo leidėjui dėl prieštaringai vertinamo 1968 metų albumo „Two Virgins“ viršelio. Laiškas buvo nupirktas už 25 tūkst. dolerių.

Aukcionas taip pat pardavė originalių Marilyn Monroe fotografijų kolekciją - už 21 250 dolerių - ir tris pasirašytus abstrakčius dainininko Franko Sinatros paveikslus, kurių vertingiausias buvo parduotas už 10 625 dolerius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.