Kiek kainuoja A. Pugačiovos ir M. Galkino pilies išlaikymas?

Jau kurį laiką Maksimas Galkinas ir Ala Pugačiova gyvena pagal specialų užsakymą pastatytoje pilyje. Ji pastatyta Pamaskvyje, Griazio kaime. M. Galkinas savo statė pilį daugiau nei šešerius metus ir įdėjo tiek pinigų, kad ir pats nepajėgė suskaičiuoti. Tačiau tai dar ne viskas – pilį išlaikyti kainuoja, rašo sobesednik.ru.

A. Pugačiovos ir M. Galkino pilies nuotraukas paviešino pastato architektai.<br>"LR" archyvas
A. Pugačiovos ir M. Galkino pilies nuotraukas paviešino pastato architektai.<br>"LR" archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 7, 2012, 12:46 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 7:34 PM

Pilies išlaikymas sutuoktiniams kainuoja apie 130 tūkst. rublių (apie 11 tūkst. litų) per mėnesį. Baseino išlaikymas kainuoja dar 105 tūkst. rublių (apie 9 tūkst. litų), o pilies eksploatacija ir techninis išlaikymas – 120 tūkst. rublių (apie 10 tūkst. litų).

Vien pilies apsaugai ir patarnautojams sumokama per 180 tūkst. rublių (apie 16 tūkst. litų). Taigi, iš viso pilies išlaikymas Rusijos įžymybėms kainuoja 655 tūkst. rublių per mėnesį. Tai būtų apie 56 tūkst. litų per mėnesį.

Prie M. Galkino ir A. Pugačiovos pilies įėjimo pasitinka mitiniai drakonų pavidalo padarai – gargulijos, kurių pašaukimas - užmušti visus nekviestus svečius. Beje, gargulijos sutinkamos prie daugelio senovinių Europos pilių.

Pilyje yra keturi svečių kambariai, Alos ir Maksimo miegamasis, salė, kur jie priima svečius, virtuvė su kambarėliu ir baseinas. Yra dar viršutinis aukštas, kuriame M. Galinas dirba ir ilsisi.

Prie įėjimo šeimininkus ir pilies svečius pasitinka riteris.

„Tai - antikvariatas, XIX amžius. Tais laikais buvo madinga gaminti riterių ginkluotės kopijas. Tai - ne kovinė, o dovanoms skirta ginkluotė“, – žurnalui „Tainy zviozd“ anksčiau pasakojo M. Galkinas.

Visas pirmojo aukšto holas įrengtas romaninės gotikos stiliumi. Grindys išklotos marmurinėmis plytelėmis šachmatų lentos principu. Ant sienų kabo antikvariniai paveikslai ir brangūs šilkiniai kilimai iš Centrinės Azijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.