Nusivylimai meile A. Rybaką išmokė pasitikėti tik savimi

2009-ųjų „Eurovizijos” konkurso laimėtojas Aleksandras Rybakas (26 m.) džiaugiasi, kad namuose jo nelaukia mylimoji ir kad tapo atsargesnis. „Pasitikėjau žmonėmis ir dėl to nusvilau. Dabar tikiu tik savimi”, – kalbėjo kompozitorius, smuikininkas ir atlikėjas.

„Būti kompozitoriumi yra privilegija ir dėl to, kad nebūtina nuolat keliauti ir koncertuoti. Tikiuosi, kad po kokių dešimties metų galėsiu sulėtinti tempą, gyventi su šeima ir dirbti ten, kur gyvenu”, - sakė A. Rybakas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
„Būti kompozitoriumi yra privilegija ir dėl to, kad nebūtina nuolat keliauti ir koncertuoti. Tikiuosi, kad po kokių dešimties metų galėsiu sulėtinti tempą, gyventi su šeima ir dirbti ten, kur gyvenu”, - sakė A. Rybakas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė („Lietuvos rytas”)

Mar 28, 2013, 1:00 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 4:41 AM

Norvegijoje gyvenantis iš Baltarusijos kilęs atlikėjas per viešnagę Lietuvoje negailėjo pagyrų mūsų šaliai. Koncertinė kelionė po Lietuvą svečią įkvėpė – automobilyje jis sukūrė tris melodijas. O Klaipėdoje po pasirodymo spėjo apsilankyti naktiniame klube.

„Merginos Lietuvoje labai natūralios, nesistengia pasirodyti kitokios, o tai – seksualu. Tik jos galėtų būti drąsesnės, nebijoti prieiti, pabendrauti. Man patinka, kai merginos svaigsta dėl manęs ir to neslepia!” – juokėsi svečias.

Aleksandro širdis šiandien nepriklauso jokiai merginai. Jo mintyse – ir gerbėjos, ir net buvusioji. Vyras, kalbėdamas apie praeities meilę, sąmoksliškai man merkia akį – būtų geriau, kad ji to nesužinotų.

„Šiandien neturiu merginos. Tačiau jei jūs paklausite tų merginų, ar aš – jų mylimasis, turbūt išgirsite ir kitokių atsakymų. Nenoriu nuvilti nė vienos”, – sakė pašnekovas.

Viena gerbėja iš Izraelio jį persekiojo trejus metus. Moteris Aleksandrui skambindavo po keliasdešimt kartų per dieną, kol galiausiai muzikantas sukūrė jai dainą „Leave Me Alone” („Palik mane ramybėje”).

Prieš kelerius metus sklido kalbos, kad Aleksandras ir vokietė Lena, laimėjusi „Euroviziją” 2010-aisiais, yra pora ir ketina tuoktis.

„Tai buvo geriausias gandas apie mane! Tačiau jei būtume susituokę, dabar aš Lietuvoje nekoncertuočiau. Juk vedę žmonės turėtų likti namuose su antrosiomis pusėmis, o ne nuolat keliauti vieni po pasaulį.

Atlikėjui reikia skandalų. Taip mano gerbėjai gali mane pažinti ne tik kaip gerąjį Aleksandrą, bet ir kaip blogiuką”, – šypsojosi atlikėjas.

Ateis laikas, kai Aleksandras ištars: „Pakanka koncertų!” ir galės daug laiko skirti meilei. Tačiau su muzika jis niekada neišsiskirs.

Atlikėjas kaskart mėgaujasi nuo scenos matydamas šėlstančią publiką ir klykiančias merginas, tačiau svajoja apie dienas, kai galės užsidaryti namuose ir atsiduoti tik muzikos kūrimui.

„Būti kompozitoriumi yra privilegija ir dėl to, kad nebūtina nuolat keliauti ir koncertuoti. Tikiuosi, kad po kokių dešimties metų galėsiu sulėtinti tempą, gyventi su šeima ir dirbti ten, kur gyvenu.

Todėl niekada neatsisakau duoti gerbėjams autografų – juk jie ir mano būsimų darbų vertintojai. Repetuoju su orkestrais, nenoriu visada būti tik komercinės muzikos atlikėjas.

Matau daug talentingų jaunų žmonių ir noriu prisidėti prie jų ateities”, – sakė Aleksandras.

Muzikantas labiau nei meilę vertina draugystę. Šis jausmas jam kur kas stipresnis nei romantiški ryšiai.

„Draugystė – ne toks ryškus jausmas kaip meilė, tačiau jis kur kas pastovesnis. Meilė labai greitai gali virsti neapykanta, gal todėl draugystė man yra svarbesnė”, – samprotavo „Eurovizijos” laimėtojas.

Daug keliaujančiam Aleksandrui sunku ilgai išsaugoti meilę. Jam tai pavykdavo vos du ar tris mėnesius.

„Mes visada tikimės amžinos meilės. Tačiau aš manau, kad žmonės būtų kur kas laimingesni, jei iš galvos išmestų šią mintį. Nereikia savintis kito žmogaus.

Žinoma, aš svajoju apie šeimą. Man būtų labai gera žinoti, kad gyvenu ne vienas, kad namuose manęs laukia artimas žmogus. Po penkerių ar dešimties metų norėčiau išsikelti toli nuo miesto šurmulio ir būti su ta vienintele.

Kai laimėjau „Eurovizijos” konkursą, jaučiuosi ne tiek norvegas, kiek europietis. Todėl tikrai neatmetu, kad mano žmona galėtų būti užsienietė. Gal net lietuvė!” – susimąstė pašnekovas.

Vis dėlto dabar atlikėjas nekuria iliuzijų ir nenešioja rožinių akinių. Juk jo nuolat nėra namie, todėl jis net nežinotų, ar mergina tuo pačiu metu nesusitikinėja su kitu vaikinu.

Kaip vieną iš savo blogų savybių Aleksandras įvardija nepasitikėjimą žmonėmis. Besąlygiškas pasitikėjimas jam – trumpiausias kelias išdavystės, net priešų atsiradimo link.

„Kalbu iš asmeninės patirties. Praeityje buvau stipriai nuviltas, nes tikėjau žmonėmis. Buvau kaip mažas šuniukas, kuriam atrodo, kad jo šeimininkas geriausias pasaulyje ir niekada nepaliks jo gatvėje. Dabar pasitikiu tik savimi ir neturiu jokių problemų!” – kalbėjo žvaigždė iš Norvegijos.

Žodžiai „Aš tavimi tikiu” atlikėjui atrodo blogiausi, kuriuos galima ištarti. Be to, toks teiginys kitą žmogų tarsi uždaro į kalėjimą – jis negali sutrypti to pasitikėjimo, kartais perdėtai stengiasi įtikti.

Daugelis Aleksandro draugų – iš vaikystės. Vienintelis žmogus, kurį jis gali pavadinti nauju bičiuliu, – norvegų dainininkas Didrikas Solli-Tangenas, taip pat dalyvavęs „Eurovizijos” konkurse.

Tačiau muzikantas nesuka sau galvos, kad kam nors jis gali būti įdomus tik dėl to, jog yra garsus. Jis įsitikinęs, kad yra smagus, todėl ir yra įdomus kitiems.

„Tokių žmonių, kurie iš manęs nori naudos – prašo supažindinti su prodiuseriais ar kitokių paslaugų, net nevadinu draugais. Tokius atskirti labai lengva”, – sakė Aleksandras.

Jaunas vyras gauna glėbius gerbėjų laiškų ir elektroniniu paštu, ir „Facebook” tinkle. Čia jo gerbėjų skaičius jau perkopė pusę milijono.

„Nenoriu įvardyti skaičiaus, kiek gaunu laiškų, – tegu kiekvienas mano gerbėjas jaučiasi vienintelis, išskirtinis.

Mes esame svetimi, tačiau iš jų girdžiu daug gražių žodžių, dėl jų irgi pasijuntu išskirtinis. Kiekvienas gerbėjo laiškas, autografo prašymas gatvėje – geros nuotaikos užtaisas man”, – kalbėjo A.Rybakas.

Aleksandras niekada nesvarsto, ar norėtų būti niekam nežinomas ir galėtų neatpažįstamas vaikščioti gatvėmis. Todėl ir gerbėjų būriai jo netrikdo.

Jis džiaugsis kiekvienu gerbėju tol, kol muzika bus jo gyvenime. Kūryba – jo didysis gyvenimo džiaugsmas.

„Pirmiausia esu kompozitorius, tik paskui – smuikininkas ir popatlikėjas. Muzika visada skamba mano galvoje! Nuolat kuriu klasikinę, džiazo muziką ir mano publika geriausia pasaulyje.

Tai yra mano gyvenimas. Dabar sunkiai įsivaizduoju, kad būtų kitaip. Tikiuosi, kad visada turėsiu gerbėjų, kurie gatvėje prašys mano autografų!” – sakė jis.

Būdamas Klaipėdoje dainininkas apsilankė prekybos centre. Tai buvo viena tų dienų, kai jam norėjosi atpažinimo, norėjosi matyti žmones ir su jais pabendrauti.

„Mėgstu eiti į kiną, apsipirkti – tuomet atsigaunu. Man patinka pastebėti, kaip žmonės mane atpažįsta. Juk nuolat kuriu naujus muzikos projektus. Autografas – tik pradžia, vėliau tie žmonės pirks mano albumus”, – vadybos paslaptis atskleidė dainininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.