A. Jolie - sveikata besirūpinanti moteris ar dėmesio siekianti žvaigždė?

Šią savaitę pasaulį apskriejo žinia: garsi aktorė Angelina Jolie, norėdama išvengti savo motinos, mirusios nuo vėžio, lemties, atsigulė po peiliu – jai amputuotos abi krūtys. Tiesa, paskui paaiškėjo, jog kino žvaigždės grožis dėl to nenukentės. Išpjovę pieno liaukas, chirurgai krūtis pripildė silikonu.

A. Jolie niekada nebuvo romi it avelė.<br>AP
A. Jolie niekada nebuvo romi it avelė.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Angelė Digaitytė

May 17, 2013, 7:14 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:38 PM

Dar neatsigavusius po šoko savo gerbėjus šešis vaikus auginanti Holivudo gražuolė toliau stebina – neva dabar jos laukia kiaušidžių amputacija. Kas yra Angelina Jolie? Drąsuolė, išmintinga, itin savo sveikata besirūpinanti moteris ar bet kokia kaina siekianti dėmesio ir pinigų kino žvaigždė? Dar 2012 metų rugsėjį internete mirgėjo pranešimai, jog A. Jolie, spėjama, 1990-aisiais užsikrėtusi hepatitu C, kai įsipjovusi virusu užkrėstu peiliu. Per daugiau nei 20 metų kepenys esančios labai pažeistos – neva todėl aktorę kamuoja stiprūs galvos skausmai, ji netekusi apetito ir smarkiai sulysusi. Tiesa, Brado Pitto ir Angelinos Jolie atstovai spaudai šių pranešimų nei patvirtino, nei paneigė. Jei tie gandai apie hepatitą C yra pagrįsti, ar žmogus su per tiek laiko smarkiai pažeistomis kepenimis ryžtųsi profilaktinei operacijai? Užsikrėsti hepatitu C gali bet kas. Sunkiai pagydomą kepenų ligą – kepenų uždegimą, neretai išsivystantį į kepenų cirozę ar net kepenų vėžį – sukeliantis virusas perduodamas per kraują, rečiau per organizmo skysčius. Tik 1989 metais atrastas virusas C medikų vadinamas tyliuoju žudiku, nes gali kelis dešimtmečius itin neišsiduodamas tūnoti žmogaus organizme. Juo dažniausiai užsikrečia narkomanai bei žmonės, nesaugiai – namų salygomis, taip pat egzotiškose šalyse – pasidarę tatuiruotes, pedikiurą ar manikiurą. Lietuvoje kiekvienas gali būti hepatito C viruso nešiotoju, ypač jei iki 1993-ųjų, kol nebuvo diagnostinių metodų hepatito C virusui nustatyti, atliktos operacijos, perpiltas kraujas, taip pat jei patys buvo kraujo, o ypač plazmos donorai. A. Jolie niekada nebuvo romi it avelė. Holivude ji garsėjo kaip aistringa, temperamentinga, pametusi galvą dėl durklų, juodos spalvos ir tatuiruočių, turinti polinkį į sadomazochizmą. Aktorės kūną įvairiomis progomis paženklino virš dvidešimt tatuiruočių. Vieną jų, vaizduojanti drakoną, A. Jolie išsitatuiravo pilvo apačioje, būdama Amsterdame. Aktorė vėliau prisipažino tą naktį buvusi girta ir rytą, pamačiusi, ką padarė, suprato suklydusi. Netrukus drakoną pridengė didelis kryžius. Pati A. Jolie, matyt, labiau nori, kad pasaulis prisimintų šviesiąją jos charakterio pusę: ji yra ambasadorė Jungtinių Tautų Geros valios Pabėgėlių agentūroje, su B. Pittu tris bendrus vaikus auginanti moteris įsivaikino dar 3 mažylius iš Kombodžos, Vietnamo ir Etiopijos. Holivudo garsenybės poelgis tapo pretekstu vėl kalbėti apie vėžio prevenciją. Viešai paskelbusi apie savo pasiryžimą užbėgti vėžiui už akių, A. Jolie tapo pavyzdžiu kitoms moterims. Dar daugiau. Tuo pačiu primenama ir vyrams apie jų gretas retinantį prostatos vėžį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.