Dar vienas smūgis A. Jolie: su krūties vėžiu kovoja ir jos teta

Holivudo aktorė Angelina Jolie turėjo dar vieną priežastį pasirinkti abipusę mastektomiją ir sumažinti riziką susirgti krūties vėžiu - su šia liga dabar kovoja jos teta.

A. Jolie teta kovoja su krūties vėžiu.<br>AP
A. Jolie teta kovoja su krūties vėžiu.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 23, 2013, 4:27 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:00 AM

Juostos „Druska“ žvaigždei vasario mėnesį buvo atlikta prevencinė abiejų krūtų pašalinimo operacija po to, kai jai genetiškai buvo nustatytas BRCA1 genas, didinantis riziką susirgti krūties arba kiaušidžių vėžiu.

Be to, nuo kiaušidžių vėžio 2007 metais mirė jos motina Marcheline Bertrand.

Neseniai A. Jolie prisipažino, kad operacijai ryžosi baimindamasi, jog gali susirgti jos motinos gyvybę atėmusia liga, o dabar jaunesnioji M. Bertrand sesuo Debra Martin taip pat atskleidė, jog paskatino aktorę imtis veiksmų po to, kai jai pačiai antrą kartą buvo nustatytas krūties vėžys.

61-erių metų moteriai 2004 metais buvo diagnozuotas ketvirtos stadijos krūties vėžys ir atlikta krūties auglio pašalinimo operacija, bet praėjusiais metais liga sugrįžo ir kirto su dar didesne jėga.

Dabar D. Martin atliekami klinikiniai tyrimai, siekiant padidinti jos išgyvenimo galimybes, todėl ji džiaugiasi dukterėčia, kad ši taip rūpinasi savo sveikata.

„Manau, kad ji pasielgė tinkamai. Galvoju, kad tai smarkiai sumažino krūties vėžio riziką. Jeigu būčiau geriau informuota prieš tai, kai susirgau krūties vėžiu, būčiau priėmusi tokį patį sprendimą“, - interviu „National Enquirer“ sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.