Hario Poterio autorė J. K. Rowling parašė detektyvą prisidengusi pseudonimu

Balandį Anglijoje išleista nauja Hario Poterio autorės J. K. Rowling knyga, tačiau iki šiol niekas nežinojo, kas ją parašė. Detektyvas „The Cuckoo's Calling“ pasirodė Roberto Galbraitho pseudonimu.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-07-14 16:25, atnaujinta 2018-03-03 01:39

Kad tai J. K. Rowling kūrinys, atskleidė „Sunday Times“. „Aš vyliausi, kad savo paslaptį išlaikysiu šiek tiek ilgiau, - laikraščiui sakė autorė. - Tai buvo tokia išlaisvinanti patirtis. Buvo nuostabu kažką išleisti be to viso triukšmo ir lūkesčių. Buvo tikras malonumas sulaukti kritikos ir atsakomojo ryšio kitu vardu“.

„Sunday Times“ kilo įtarimų dėl autorystės, nes knyga, kaip debiutinis romanas, buvo pernelyg nudailinta. Joje pasakojama apie karo veteraną, kuris tampa privačiu detektyvu. Tariamas autorius R. Galbraithas nurodė pats buvęs karys. Laikraščio duomenimis, iki šiol parduota 1 500 knygos egzempliorių.

2012 metų rugsėjį didžiulio žiniasklaidos dėmesio sulaukė pirmoji J. K. Rowling knyga suaugusiesiems „Laisvoji vieta“ („Casual Vacancy“).

J. K. Rowling visame pasaulyje išgarsėjo knygomis apie jaunąjį burtininką Harį Poterį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.