Žuvusio aktoriaus P.Walkerio gyvenime - meilės romanai su garsenybėmis

„Jeigu žūsiu lėkdamas automobiliu dideliu greičiu, žinokite, kad miriau šypsodamasis”, – bičiuliams yra sakęs filmo „Greiti ir įsiutę” žvaigždė Paulas Walkeris (1973–2013). Aktorius ir tikrame gyvenime dievino greitį.

Iš Kalifornijos kilęs išvaizdus 188 cm ūgio šviesių plaukų aktorius nebuvo laikomas mergišiumi, tačiau turėjo ne vieną meilės romaną.
Iš Kalifornijos kilęs išvaizdus 188 cm ūgio šviesių plaukų aktorius nebuvo laikomas mergišiumi, tačiau turėjo ne vieną meilės romaną.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-07 14:29, atnaujinta 2018-02-19 22:41

Automobilio katastrofa, per kurią praėjusį šeštadienį žuvo 40-metis P.Walkeris, priminė jį išgarsinusio veiksmo trilerio „Greiti ir įsiutę” epizodą – prabangus raudonas sportinis „Porsche Carrera GT”, didelis greitis, smūgis į žibinto stulpą.

Sumaitotame automobilyje užgeso aktoriaus ir prie vairo sėdėjusio jo bičiulio buvusio lenktynininko Rogerio Rodo (38 m.) gyvybė, rašo žurnalas „TV antena".

Meilės romanai

Netikėta aktoriaus žūtis daug skausmo suteikė ne tik jo 15-metei dukrai Meadow Rain, kurios jis susilaukė su buvusia mylimąja Rebecca McBrain, bet ir koledžo studentei 23 metų Jasmine Pilchard-Gosnell.

Paulas ir Jasmine draugavo septynerius metus. Jie susipažino, kai Paului buvo 33-eji, o Jesmine – vos 16-a. Poros bičiuliai tvirtina, kad jie planavo vestuves.

Iš Kalifornijos kilęs išvaizdus 188 cm ūgio šviesių plaukų aktorius nebuvo laikomas mergišiumi, tačiau turėjo ne vieną meilės romaną.

1998-aisiais juostos „Universiteto komandos” filmavimo aikštelėje P.Walkeris susipažino su Bliss Elis, kuri dalyvavo masinėse scenose. Jie bendravo kelerius metus.

2002-aisiais prasidėjęs romanas su aktore Jaime King truko maždaug metus.

P.Walkeris taip pat susitikinėjo su kolege Denise Richards. Kalbėta, kad jis buvo užmezgęs romaną ir su filmo „Pavojai gelmėse” (2005 m.) partnere Jessica Alba.

Dievino dukterį

Po P.Walkerio ir R.McBrain skyrybų jų duktė Meadow Rain iš pradžių gyveno su motina Havajuose, o prieš dvejus metus persikėlė į Santa Barbarą, kad būtų arčiau tėvo.

„Mes vienas kitam esame atviri, ir tai šaunu. Meadow man pasako, ko jai reikia, ir kartais bando būti „kietesnė”, nei norėčiau”, – sakė aktorius ir prisipažino dievinantis paauglę dukterį.

P.Walkeris ne kartą teigė norintis kuo daugiau laiko praleisti su Meadow ir laukiantis, kada ji paprašys tiek daug nedirbti ir dažniau pabūti drauge. Šio prašymo aktorius taip ir nesulaukė – duktė ragino tėvą kopti karjeros laiptais.

Vaidino nuo kūdikystės

P.Walkeris gimė Glendeilio mieste (Kalifornijos valstija). Darbininkų rajone įsikūrusioje šeimoje, be Paulo, dar augo du broliai ir dvi seserys.

Tėvas dirbo komunalininku, o motina buvo modelis.

Vaikai buvo auklėjami mormonų dvasia. Paulas aktoriaus karjerą pradėjo dar kūdikystėje – televizijos žiūrovai jį išvydo sauskelnių „Pampers” reklamoje.

Būdamas mokyklinio amžiaus P.Walkeris pradėjo filmuotis įvairiose televizijos laidose ir reklamos klipuose.

Pirmą vaidmenį kine jis atliko būdamas 13 metų – nusifilmavo siaubo komedijoje „Pabaisa spintoje”. Vėliau P.Walkeris vaidino televizijos situacijų komedijoje „Virpėjimas”.

„Tėvai mano vaidybos niekada nelaikė karjera. Jiems tai buvo būdas užsidirbti pinigų, kurių reikia norint pragyventi”, – sakė P.Walkeris.

Užplūdo pasiūlymai

Jaunystėje būsimoji filmo „Greiti ir įsiutę” žvaigždė mieliau nei į aktorystę pasinerdavo į tikrąją savo aistrą – banglenčių sportą.

1991-aisiais P.Walkeris nusprendė studijuoti jūrų biologiją ir įstojo į Kalifornijos koledžą, tačiau jį vis labiau traukė aktorystė. 1994-aisiais Paulas nusifilmavo kino juostoje „Tamis ir T-reksas”, kur vaidino su tuo metu dar negarsia D.Richards.

1998-aisiais po vaidmens filme „Broliukai Didlai” jaunasis aktorius buvo pakviestas atlikti antraplanio vaidmens „Maloniame miestelyje”. Fantastinėje dramoje jo partneriai buvo aktoriai Tobey Maguire’as ir Reese Witherspoon. Būtent po šio kritikų puikiai įvertinto filmo P.Walkerį užplūdo režisierių pasiūlymai.

Patyrė ir nesėkmių

Policininko Brajano O’Konerio vaidmuo pirmojoje veiksmo trilerio „Greiti ir įsiutę” (2001 m.) dalyje P.Walkerį išgarsino ne tik JAV, bet ir visame pasaulyje.

Šią vasarą į kino teatrus atkeliavusi jau šeštoji filmo dalis sulaukė didžiausios sėkmės. Šiuo metu kaip tik vyksta septintosios dalies parengiamieji darbai.

Įdomu tai, kad P.Walkerio bandymas filmuotis kino juostoje, nesusijusioje su automobiliais, baigėsi nesėkme – Richardo Donnerio režisuotas filmas „Laiko įkaitai” (2003 m.) padengė tik pusę kino studijos išlaidų.

Ne tokie ambicingi, bet žiūrovų pamėgti filmai kaip „Pavojai gelmėse” (2005 m.), „Bėk neatsigręždamas” (2006 m.), „Palikti sniegynuose” (2006 m.) patvirtino Holivudo režisierių nuomonę, kad P.Walkeris geriausiai atsiskleidžia trileriuose ir sportinėse juostose.

Per savo trumpą gyvenimą P.Walkeris yra gavęs dvi premijas – „Jaunojo Holivudo” (2000 ir 2001 metais) ir Holivudo kino festivalio prizą.

Rūpinosi stichijų aukomis

P.Walkerio darbų grafikas nebuvo labai įtemptas. Tai leido aktoriui skirti laiko kitiems pomėgiams ir 2010 metais savo įkurtos labdaros organizacijos „Reach Out Worldwide” veiklai. Ši organizacija rūpinasi gamtos stichijų aukomis.

P.Walkeris ir žuvo vykdamas į „Reach Out Worldwide” renginį Santa Klaritoje (Kalifornija).

Kolega – lietuvių kilmės

Tarp P.Walkerio kolegų, vaidinusių veiksmo trileryje „Greiti ir įsiutę”, yra ir lietuvių kilmės aktorius Vytas Ruginis (57 m.).

Jis įkūnijo automobilių detalių parduotuvės savininką Harį.

V.Ruginis yra gimęs Anglijoje karo metais iš Lietuvos pasitraukusių emigrantų šeimoje.

Jis taip pat yra vaidinęs filmuose „Stiklo namai”, „Informatorius”, „Velnio advokatas” ir kituose.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?