Aktorius M.McConaughey apdovanojimus kloja žmonai prie kojų

Mano karalius. Taip savo vyrą Holivudo aktorių Matthew McConaughey (44 m.) vadina žmona Camila (32 m.). Jei kovo 2-ąją jis pelnys „Oskarą“, būtent jai, kaip ir visus kitus, šį trofėjų paklos prie kojų. Iš tiesų Holivude reta tokių tvirtų ir gražių sutuoktinių santykių.

Daugiau nuotraukų (1)

Ona Kacėnaitė

Feb 26, 2014, 12:54 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:14 PM

Per pastaruosius pusę metų M.McConaughey susižėrė daugybę apdovanojimų, net nominuotas „Oskarui“ kaip geriausias aktorius. Tokio įvertinimo sulaukė jo vaidmuo filme „Dalaso klubas“.

Matthew ilgą laiką asocijavosi su romantinėmis komedijomis ir nemažą pasisekimą turėjusiais trileriais, kuriuose jam buvo sunku atskleisti savo meistriškumą.

Vaidmuo „Dalaso klube“ aktorių M.McConaughey iškart pakylėjo į pirmąją Holivudo aktorių lygą, jį užgriuvo apdovanojimų lavina: JAV kino aktorių gildijos premija už geriausią vyrišką vaidmenį, Auksinis gaublys, Amerikos kritikų „Critics Choise Movie Awards“ ir „Oskaro“ nominacija.

Jei JAV kino meno akademija jo vaidmens filme „Dalaso klubas“ neįvertins „Oskaru“, jo kolegė Liza Minnelli (tai ji pasakė girdint liudininkams) atiduos jam savąjį „Oskarą“, kurį gavo 1973 metais už vaidmenį miuzikle „Kabaretas“.

Net jei M.McConaughey negaus „Oskaro“, jis jau įėjo į Holivudo istoriją kaip aktorius, kuriam dėl vaidmens teko numesti beveik dvidešimt kilogramų, ir ne dėl antsvorio.

Kaulai ir oda – štai kas liko iš buvusio gražuolio, pelniusio Gražiausio paplūdimio kūno titulą, kurį 2007-aisiais suteikė žurnalas „Parade“, ir seksualiausio iš visų dabar gyvenančių vyrų (pagal 2005 metų žurnalo „People“ duomenis).

„Draugai negalėjo manęs pažinti. Beje, retai išeidavau iš namų, kad nesusigundyčiau ir neužsukčiau į kokį nors restoraną. Beveik visą laiką leidau tarp keturių sienų: daug skaičiau, rašiau, domėjausi informacija. Ir be vakarėlių yra daugybė būdų praleisti laiką“, – pasakojo M.McConaughey.

Savęs kankinimas truko penkis mėnesius.

„Neslėpsiu, buvo nelengva. Kiekvieną savaitę numesdavau po daugiau nei tris kilogramus. Iš ryto gerdavau dietinę „Coca-Cola“ ir du kiaušinio baltymus, per pietus suvalgydavau vištienos gabalėlį, kurį vėl užsigerdavau dietine „Coca-Cola“. O paskui atradau pudingą iš maniokos. Jį valgiau mažu arbatiniu šaukšteliu, kurį įsigijau antikvariate. Tokiu šaukšteliu pudingą buvo galima valgyti valandą. Žinoma, visa tai buvo tik savęs apgaudinėjimas. Nuolat jutau alkį, buvau susierzinęs“, – neslėpė aktorius.

Nežinia, kuo būtų pasibaigęs M.McConaughey eksperimentai su sveikata, jei šalia nebūtų buvusios ištikimos žmonos Camilos.

„Ji rūpinosi viskuo, žinojo, ką man reikėjo daryti. Esu laimingas, kad šalia manęs toks žmogus“, – sakė M.McConaughey.

Praėjo ne tiek mažai metų, kol aktorius rado savo žmogų. Iki tol jis mezgė meilės romanus ir turėjo mergišiaus reputaciją. Matthew susitikinėjo su garsiomis aktorėmis – su Sandra Bullock, kuri žurnalistams ne kartą gyrėsi, kad „tarp jos ir Matthew nuostabi trauka“, ir Penelope Cruz, su kuria – sunku patikėti – romanas truko dvejus metus. Su abiem gražuolėmis santykiai užsimezgė filmavimo aikštelėse.

Su brazilų gražuole Camila Alves aktorius susipažino atsitiktinai 2007 metais viename Los Andželo barų, kuriame ji šventė savo gimtadienį. Ji iškart patraukė aktoriaus dėmesį, bet Matthew ilgai negalėjo prie jos prieiti.

Kai sukaupęs drąsą Matthew užkalbino Camilą, aplinkiniai traukė pečiais: tokia graži mergina, o bendrauja su vyriškiu, panašiu į benamį, ir dar gerokai už ją vyresniu. Bet apkalbos aktoriaus nė kiek nejaudino.

C.Alves dirbo modeliu. Jauna, graži, ugninga brazilė neturėjo ambicijų siekti svaiginamos karjeros, bet, kaip paaiškėjo, turėjo ketinimą sukurti tvirtą šeimą su kokia nors Holivudo įžymybe. Ranką iš širdį Matthew pasiūlė tik po kelerių metų. Pirmiausia Camila pagimdė sūnų Levi. Aktorius dalyvavo gimdyme ir beveik aštuonias valandas praleido su mylimąja, kurią drąsino brazilų muzika. Po to pora susilaukė dukrelės Vidos.

Ir tik 2011-aisiais M.McConaughey pasipiršo gražiajai brazilei. Po pusės metų pora iškėlė vestuves Ostino miestelyje, gimtojoje Matthew Teksaso valstijoje. Praėjus pusei metų po vestuvių Camila pagimdė trečią vaiką, berniuką, kuriam davė Livingstono vardą, bet tėvas jį vadina misteriu Stounu.

„Visada svajojau turėti didelę šeimą ir esu labai lamingas, kad turiu tris vaikus“, – sakė aktorius.

Jau po pirmojo M.McConaughey sūnaus Levi gimimo aktoriaus draugas, kino juostos „Banglentininkas dabita“ prodiuseris Markas Gustawesas sakė: „Galiu tik tikėtis, kad kada nors taip stipriai mylėsiu moterį, nešiojančią mano kūdikį, kaip Matthew ir Camila myli vienas kitą. Jų vaikas gaus tiek meilės, kad nežinos, ką su ja daryti.“

„Noriu padėkoti savo žmonai Camilai, kuri palaikė ir tiesiogine šio žodžio prasme, apdovanodama spyriais į užpakalį, sakydavo: „Eik ir gauk tai, M.McConaughey, mano vyre, mano karaliau!“ – sakė aktorius per Auksinių gaublių ceremoniją atsiimdamas apdovanojimą.

Išties, ar daug žmonų gali pasigirti tokia įtaka vyrams?

M.McConaughey gaus „Oskarą“ ir viską, ko prašo C.Alves savo vyro ir karaliaus. Jei ne dabar, kitą kartą – galimybių aktorius tikriausiai turės dar daug.

„Manęs dažnai klausia, ar nesibaiminu, kad viskas staiga baigsis ir šis laiko tarpsnis liks geriausias mano gyvenime? Nebijau. Jei žiūrėsi tik į galinio vaizdo veidrodėlį – toli nenuvažiuosi“, – prisipažino M.McConaughey.

Kolegės atsisakydavo bučiuotis

Matthew Davidas McConaughey buvo trečias mokytojos Mary Kathleen ir nedidelės degalinės savininko Jameso Donaldo sūnus.

Sutuoktinių šeimos lizdelį sunku buvo pavadinti ramiu: M.Kathleen ir J.Donaldas mylėjo vienas kitą, bet jų charakteriai buvo labai skirtingi. Rietenas lydėjo ne mažiau audringi poros susitaikymai, po skyrybų – eilinės vestuvės, ir taip daugelį kartų!

M.McConaughey buvo pirmasis kandidatas pagrindiniam vaidmeniui „Titanike“, bet buvo pasirinktas „saldainiukas“ Leonardo DiCaprio.

Jis tapo „Dolce & Gabbana“ kvepalų „The One Gentleman“ veidu.

Aktorius yra pareiškęs, jog norėtų numirti kaip jo tėvas, o kitame gyvenime persikūnyti į jaguarą.

„Tėvas mirė tuoj po sekso su savo žmona. Man atrodo, kad tai geriausias būdas išeiti iš gyvenimo. Tėvas nuolat kartojo, kad iš šio pasaulio iškeliaus mylėdamasis su mano motina. Noriu pratęsti šią tradiciją ir numirti iškart po sekso su mylima moterimi“, – sakė aktorius.

Aktorius dievina gyvūnus: įsteigė pagalbos jiems fondą. Beje, M.McConaughey priglaudė keletą šunų, netekusių savo šeimininkų per uraganą „Katrina“.

Daug moteriškosios lyties partnerių, dirbusių su M.McConaughey filmavimo aikštelėje, atsisakydavo su juo bučiuotis, ir dėl to kaltas teksasietiškas aktoriaus įprotis kramtyti tabaką.

Jis – vienas sportiškiausių Holivudo aktorių. M.McConaughey daro jogos pratimus, žaidžia golfą, važinėja riedlente, dviračiu ir puikiai laikosi ant banglentės.

Aktorius niekada nenusimena, bent taip jis pats sako: „Neleisk, kad padėtis taptų tavo šeimininke. Ne žmogui reikia prie jos derintis, o jai – prie žmogaus. Bet ir negalima nusispjauti į viską, kas vyksta.“

M.McConaughey gyvena Malibu, Kalifornijoje, kur dažni žemės drebėjimai, bet jis nesirengia bėgti nuo šios gamtos stichijos.

M.McConaughey, priešingai nei daugelis jo kolegų, neapsimeta, kad šlovė ir žvaigždės statusas jį slegia: „Garsenybės statusas dažnai būna naudingas: nereikia stovėti eilėje registruojantis į lėktuvą, muzikantai, į kurių koncertus ateinu, pavaišina viena kita viskio taure, turtingi gerbėjai ir gerbėjos skolina savo asmeninius lėktuvus. Svarbiausia: gerai atlikti savo vaidmenis, o ne vaizduoti žvaigždę ant raudonojo kilimo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.