Atlikėjas A.Rybakas nebedaužo smuikų ir ketina vesti

Scenoje jis galėjo sudaužyti smuiką į šipulius. Tokie pykčio priepuoliai ištikdavo Norvegijos Hario Poterio pravardę pelniusį dainininką Aleksandrą Rybaką (27 m.). „Bet aš pasikeičiau!“ -- dabar tikina jis.

Daugiau nuotraukų (1)

Ona Kacėnaitė

Feb 27, 2014, 2:39 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:21 PM

Per 2009 metais Maskvoje vykusį „Eurovizijos“ dainų konkursą A.Rybakas dideliu skirtumu įveikė visus konkurentus ir tapo nugalėtoju. Tuomet žurnalistų paklaustas, kodėl laimėjo, jis atsakė: „Rusijos žmonės linkę į nostalgiją ir melancholiją. Norvegai – laimingiausi žmonės visame pasaulyje. Jei tai sumaišai, sėkmė garantuota.“

„Aleksandras III“ – skelbė antraštė laikraščio „Aftenposten“ interneto svetainėje. Toks A.Rybakui suteiktas titulas buvo aliuzija į tai, kad šis kartas – jau trečioji norvegų pergalė „Eurovizijoje“.

Ką dabar veikia A.Rybakas? Kodėl retai užsuka į savo gimtąjį Minską?

– Kaip pasikeitė gyvenimas po garsiosios pergalės „Eurovizijos“ dainų konkurse, kurią nulėmė daina „Fairytale“ („Pasaka“)?

– Tą dieną mane išgirdo milijonai! Dabar jei noriu dirbti su kokiu nors atlikėju ar prodiuseriu, tereikia jam paskambinti!

– Įgijote daug gerbėjų. Ar nevargina jų dėmesys?

– Apie pusę milijono žmonių palaiko mane per asmeninį tinklalapį internete – šaunu! Vadinasi, mano atliekama muzika atrado savo klausytoją. Tiesa, pasitaiko ir ne itin malonių atvejų. Prieš dvejus metus parašiau dainą „Dostala“ – vienos labai jau įkyrios gerbėjos garbei. Ji užpylė mane laiškais, reikalavo, kad ją vesčiau. Niekas nepadėjo. Teko kreiptis į policiją, ir ji dar iki koncerto buvo sulaikyta.

– Vadinasi, vesti kol kas nesirengiate?

– Ne, mano širdis dabar visiškai laisva. Išsiskyriau su mergina, su kuria draugavau trejus metus. Bet kada nors, žinoma, vesiu geriausią pasaulyje merginą! Ir aš turėsiu šeimą.

– Išsiskyrėte dėl savo darbo ir nuolatinių kelionių?

– Šlovė gali sugriauti santykius. Juk net mano komandoje daugiau merginų nei vaikinų. Santykiai – nepaprastas dalykas: pavydas, o dar nuolatinės kelionės ir gastrolės – ne kiekviena atlaikys.

– Kokie dar šlovės minusai?

– Kai būnu prastai nusiteikęs, stengiuosi iš namų apskritai neišeiti. Vienu metu turėjau reputaciją vaikino, kuris gali netikėtai įsiplieksti ir scenoje net sudaužyti smuiką į šipulius. Bet aš pasikeičiau! Visam laikui atmintyje išliko akys vaiko, kuris norėjo autografo, o aš pavargęs praėjau pro šalį. Dabar taip nebesielgiu. Stengiuosi žmonėms dovanoti šypseną – nesvarbu, koks būčiau pavargęs.

– Kas palaiko sunkiomis minutėmis?

– Mane gelbėja muzika, tėvai, draugai ir aistruoliai. Kai sunku, prisimenu džiaugsmingas gerbėjų akis – ir viską kaip ranka nuima.

– Rusijoje esate populiarus, o į Minską užsukate gana retai.

– Koncertuoju ir Maskvoje, ir Baltarusijoje, bet dažniau Europoje ir JAV. Mano gastrolių grafikas labai intensyvus. Be to, ne tik dainuoju, bet ir kuriu dainas kitiems atlikėjams. Tad darbų – į valias. Mano namai visur, kur esu mylimas ir laukiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.