Holivudo žvaigždė J. C. Van Damme'as ruošiasi kelionei į Lietuvą

Neseniai Lietuvoje viešėjo veiksmo filmų žvaigždė Stevenas Seagalas, kuris sulaukė dėmesio ne tik dėl meilės bliuzui - Rytų kovos menų asas neslepia simpatijų Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui. Trečiadienį Lietuva sužinojo, kad sulauks kito Holivudo mušeikos - Jeano Claude’o van Damme’o. Nors šis 53 metų belgų aktorius negeria arbatos su V.Putinu, jis yra Čečėnijos lyderio Ramzano Kadyrovo draugas.

J. C. Van Damme'as mielai bendrauja su Kremliaus vasalu R.Kadyrovu, kuriam V.Putinas patikėjo valdyti Čečėniją.<br>AOP nuotr.
J. C. Van Damme'as mielai bendrauja su Kremliaus vasalu R.Kadyrovu, kuriam V.Putinas patikėjo valdyti Čečėniją.<br>AOP nuotr.
„Man patinka iššūkiai. Kai jų nebelieka, ko gero, ateina laikas mirti“, – sako J.C.Van Damme'as.<br>Scanpix nuotr.
„Man patinka iššūkiai. Kai jų nebelieka, ko gero, ateina laikas mirti“, – sako J.C.Van Damme'as.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Sep 3, 2014, 2:02 PM, atnaujinta Apr 5, 2017, 1:50 PM

Kaukazo banditų vadu neretai pavadinamas R.Kadyrovas kovinių filmų žvaigždę sugebėjo suvilioti pinigais. Prieš porą metų kilo skandalas, kai J.C.Van Damme’as ir Holivudo žvaigždė Hilary Swank dalyvavo R.Kadyrovo gimtadienio šventėje Grozne.

Patekusi į keblią padėtį „Oskaro“ laureatė H.Swank visą savo pyktį nukreipė į vadybininką, kurį atleido, o iš čečėnų gautus pinigus paaukojo labdarai. Tuo tarpu J.C.Van Damme’as pernelyg nesikrimto dėl reputacijos ir tarptautinės žmogaus teisių gynimo organizacijos „Human Rights Watch“ pažertos kritikos.

Anot Rusijos žiniasklaidos, po to aktorius dar ne kartą bendravo su R.Kadyrovu ir lankėsi Grozne.

„Aš pajaučiau, kad Groznas įsikūrė mano širdyje. Ponas Kadyrovas pažadėjo sugrąžinti taiką į šią respubliką ir jis pasiekė šio tikslo. Nežinau, kas vyko prieš tai. Tik aiškiai žinau, kad Grozne gyvena laimingi žmonės. Matau ligonines, mokyklas, našlaičius, kurie mokyklose mokosi kovos menų. Man malonu tai matyti“, - tikino J.C.Van Damme'as.

Aktorius spalio mėnesį atvyks į lyderių forumą „Forum One“. „Muscles from Brussels“ pravardžiuojamo aktoriaus išpažintis – apie atkaklumą, šlovę, godumą, nuopolį bei apie tai, kaip gavus dvigubą smūgį, rasti jėgų vėl ir vėl atsikelti.

„Man patinka iššūkiai. Kai jų nebelieka, ko gero, ateina laikas mirti“, – sako J.C.Van Damme'as.

Savo karjerą Holivude aktorius pradėjo ten nieko nepažinodamas ir nė nemokėdamas anglų kalbos. Pirmojo savo vaidmens filme „Kruvinasis sportas“ („Bloodsport“, 1988) J.C.Van Damme’as turėjo maldaute išmaldauti. „Kruvinasis sportas“ uždirbo nepadoriai daug pinigų ir tapo tramplinu į svaiginančią pasaulinę sėkmę.

1995 m. J.C.Van Damme'as debiutavo kaip režisierius („The Quest“). Tais pačiais metais turėjo problemų dėl kokaino vartojimo, perėjo reabilitacijos programą. Nuo 2000 m. filmų su J.C.Van Damme'u kino teatruose pasirodė nedaug, dauguma jų buvo išleidžiami iš karto DVD formatu.

Po ilgų nuopuolio metų, į sėkmės olimpą aktorius grįžo su apnuoginančiu biografiniu filmu „JCVD“ (2008). Jo sugrįžimą įvertino ne tik kovinių filmų gerbėjai, bet ir žurnalas „Time“, pasiūlęs už šį vaidmenį Van Damme‘ui skirti Oskarą.

Už gyvenimo nuopelnus Briuselio savivaldybė J.C.Van Damme‘ui pastatė bronzinę aktoriaus skulptūrą. O pernai jam plojo visas pasaulis – specialioje „Volvo“ reklamoje J.C.Van Damme'as pademonstravo vieną įspūdingiausių savo triukų – špagatą, stovėdamas ant dviejų atbuline eiga važiuojančių sunkvežimių veidrodžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.