Toronto kino festivalis prasidėjo R. Downey jaunesniojo drama

39-asis Toronto tarptautinis kino festivalis ketvirtadienį prasidėjo lydimas kritikos dėl naujų taisyklių, kuriomis siekiama įtvirtinti šio renginio, kaip „Oskarų“ pranašo, reputaciją. Didžiausią Šiaurės Amerikoje kino festivalį, kuris tęsis iki rugsėjo 14 dienos, pradėjo teisinė drama „Teisėjas“, kurioje tėvą ir sūnų vaidina Robertas Duvallas ir Robertas Downey jaunesnysis.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-09-05 12:54, atnaujinta 2018-01-05 09:41

R.Downey jame vaidina apsukrų Čikagos advokatą, kuris grįžta į gimtąjį miestelį Indianoje ir turi ginti dėl žmogžudystės teisiamą savo tėvą, nors jų santykiai toli gražu nėra sklandūs.

Interviu Kanados visuomeniniam transliuotojui CBC R.Downey sakė, kad įsijautė į dinamiką.

„Man tiesiog patinka, kad yra tiek daug suaugusių žmonių, kurie vis tiek elgiasi kaip vaikai, – sakė jis. –Yra tam tikra tų santykių dalis, kuri buvo sustabdyta arba yra tam tikras neatlygintas jų aspektas ir tikrai galiu su tuo susisieti“.

R.Downey, R.Duvallas ir kiti filmo aktoriai, tarp jų – Vera Farmiga, Daxas Shepardas ir Vincentas D'Onofrio, buvo sutikti sveikinimo šūksniais, kai atvyko į iškilmingą pristatymą.

Tačiau reakcija per ankstesnę peržiūrą spaudai ir kino industrijos atstovams buvo prislopinta.

Per ateinančias keturias dienas organizatoriai pirmą kartą demonstruos tik pasaulines premjeras, tarp jų – tokių režisierių kaip Noah Baumbachas, Susanne Bier, Francois Ozonas, Lone Scherfig ir Chrisas Rockas.

Naujoji politika buvo įvesta festivaliams varžantis dėl didelį dėmesį pritraukiančių filmų debiutų, paaiškino vienas Toronto festivalio direktorių Piersas Handlingas.

„Tai visai neveikia filmų atrinkimo – tai paveikia tik tvarkaraštį“, – sakė jis.

Tačiau kritikai kaltina Toronto festivalio organizatorius naudojantis savo nemaža įtaka, kad pritrauktų didelio dėmesio sulaukiančius filmus, pakenkiant mažesniems renginiams, tokiems kaip Teljuraido festivalis JAV Kolorado valstijoje.

Aktoriai paprastai pagal kontraktą būna įsipareigoję pasirodyti per premjeras, o garsūs vardai traukia žiniasklaidos ir kritikų dėmesį. Todėl kiti festivaliai gali labai nukentėti, jei žvaigždės nuspręs dalyvauti tik Toronto festivalyje.

Platintojai jau reiškė nuogąstavimus, kad naujosios taisyklės gali sumažinti kritikų dėmesį jų filmams.

Toronto festivalio organizatoriai sako, jog reikia išaiškinti, kas iš tikrųjų laikytina pasauline premjera, nes pastaraisiais metais buvo skundų, kad kai kurie filmai iš pradžių buvo parodyti per Venecijos ar Teljuraido festivalius, kurie persikloja su kanadiečių festivaliu.

Ant kortos taip pat pastatyta ir galimybė girtis dėl to, kad parodomi filmai, kurie vėliau laimi apdovanojimus, pirmiausia – „Oskarus“.

Kelios pastarųjų metų juostos, kurių premjeros, kaip teigiama, įvyko Toronte, laimėjo geriausio filmo „Oskarus“. Tarp jų yra „12 vergovės metų“ (12 Years a Slave), „Operacija „Argo“ (Argo), „Artistas“ (The Artist), „Karaliaus kalba“ (The King's Speech) ir „Lūšnynų milijonierius“ (Slumdog Millionaire).

Tačiau visi tie filmai iš pradžių tyliai buvo parodyti kino industrijos atstovams Teljuraide.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.