65-ąjį gimtadienį atšventęs Richardas Gere'as mėgaujasi meile

Atsidavęs budistas ir du kartus išsiskyręs bei su nauja drauge susitikinėjantis sekso simbolis. Visa tai puikiai dera neseniai 65-ąjį gimtadienį atšventusio Richardo Gere’o asmenyje.

R.Gere’as visą gyvenimą nesėkmingai bando atsikratyti sekso simbolio etiketės.<br>„Reuters“ nuotr.
R.Gere’as visą gyvenimą nesėkmingai bando atsikratyti sekso simbolio etiketės.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 16, 2014, 7:39 AM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:15 PM

Kai kurie R.Gere’o bičiuliai buvo įsitikinę – kai įpusės septintą dešimtmetį, aktorius išvyks į Tibetą, galbūt net užsidarys vienuolyne.

65 metai R.Gere’ui sukako rugpjūčio 31-ąją, tačiau užsidaryti nuo pasaulio jam nė į galvą nešauna. Priešingai – du kartus išsiskyręs žilaplaukis susitikinėja su indų kilmės amerikiečių TV laidų vedėja Padma Lakshmi, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Kalbama, kad jų santykiai rimti. Egzotiškos išvaizdos 43 metų moteris niekada neslėpė savo simpatijų R.Gere’ui.

„Dar nepasiekiau nušvitimo, dar esu kupinas troškimų“, – prisipažino Holivudo žvaigždė.

Subyrėjo dvi santuokos

Manoma, kad abi R.Gere’o santuokos iširo dėl per didelio jo religinio uolumo.

Pirmoji santuoka su 17 metų jaunesniu supermodeliu Cindy Crawford truko ketverius metus (1991–1995 m.).

Kalbama, kad sparčiai karjeros laiptais kylanti gražuolė, kuriai tuo metu buvo 25-eri, negalėjo susitaikyti su faktu, kad vyras dažnai vyksta į Tibetą ir ten praleidžia begalę laiko.

Santuokos griūtį veikiausiai paspartino ir solidus Richardo ir Cindy amžiaus skirtumas. Praėjus keleriems metams po skyrybų supermodelis vėl ištekėjo, o R.Gere’as paguodos ėmė ieškoti daugybės aktorių ir modelių draugijoje.

Antrąja aktoriaus žmona tapo du kartus išsiskyrusi ir dukterį Hanną auginanti modelis bei aktorė Carey Lowell. Praėjusių metų rugsėjį subyrėjo ir ši santuoka.

Pasinėrė į religiją

Tik būdamas 51 metų R.Gere’as tapo tėvu – C.Lowell jam pagimdė sūnų. Pora berniukui davė Homero Jameso Jigme’o vardą. Homeras – Richardo tėvas, Jamesas – Carey tėvas, o Jigme’as – tibetietiškai reiškia „bebaimis“.

Savo sūnų aktorius auklėja pagal budistų tradicijas. „Mokyti – ne mano stilius. Būti šalia, kartu leisti laiką – štai kas svarbu“, – įsitikinęs R.Gere’as.

R.Gere’as ir C.Lowell kartu gyveno 18 metų. O oficialiai susituokę – 11 metų.

Poros bičiuliai teigia, kad skirtis nutarė C.Lowell. Mat R.Gere’as vis labiau niro į budizmą, kol tapo beveik atsiskyrėliu.

O Carey niekuomet neslėpė mėgstanti aktyvų gyvenimą ir būti dėmesio centre.

Apkūlė išduotas vyras

Ne vieną meilės nuotykį patyrusį R.Gere’ą visą gyvenimą erzino sekso simbolio etiketė.

Holivude gerai žinoma istorija apie vieną aktoriaus jaunystės išsišokimą. Konservatyvaus moterų leidinio „Ladies Home“ žurnalistė paklausė: „Kaip reaguojate, kai jus vadina sekso simboliu?“

„Norite pažiūrėti į tikrą sekso simbolį?“ – suriaumojo R.Gere’as ir atsisegė kelnių užtrauktuką.

Sekso simbolio įvaizdis R.Gere’ui prilipo po filmo „Amerikietiškas žigolas“, kuriame jis įkūnijo vaikiną, patenkinantį moteris už pinigus.

Prie to prisidėjo ir jo atstovė spaudai – pasistengė, kad ant žurnalo „People“ viršelio atsidurtų iki pusės nuogo R.Gere’o nuotrauka. Dėl to įpykusi Holivudo žvaigždė atleido savo pagalbininkę.

Dėl savo įvaizdžio aktoriui yra tekę ir nukentėti. Kartą gatvėje jį smarkiai apkūlė žmonos paliktas tolimųjų reisų vairuotojas. Pasirodo, moteris buvo taip įsimylėjusi R.Gere’ą, kad susirado vyriškį, taip pat tolimųjų reisų vairuotoją, kaip du vandens lašai panašų į aktorių.

Kapanojosi iš skolų

R.Gere’as per beveik 40 metų nusifilmavo bemaž 40 juostų – nuo romantiškų komedijų iki kriminalinių ir socialinių dramų.

Aktorius nepakeičiamas, kai reikia jausmingo herojaus, kerinčio išraiškingu žvilgsniu. Toks jis juostose „Amerikietiškas žigolas“, „Karininkas ir džentelmenas“, „Ruduo Niujorke“, „Neištikimoji“, „Pašoksime?“.

Kita vertus, intelektualių, išdidžių ir išpuikusių niekšų vaidmenys R.Gere’ui tinka taip pat puikiai, kaip „Armani“ kostiumas jo herojui Edvardui Liujisui iš populiarios romantinės komedijos „Graži moteris“.

Nesudėtinga istorija apie sėkmės lydimą verslininką ir aukštuomenės liūtą, įsimylėjusį gatvės prostitutę (Julia Roberts), buvo tikras praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio hitas.

„Gražios moters“ filmavimo aikštelėje aktorius paprastai būdavo prastos nuotaikos, nes netikėjo šio filmo sėkme. Vaidinti jame jis sutiko po ilgų įkalbinėjimų ir tik už solidų honorarą.

R.Gere’as savo partnerę J.Roberts laikė simpatiška, bet ne daugiau. O ši tuomet dar tik pradedanti karjerą aktorė bergždžiai siekė pelnyti jo palankumą.

„Buvau iki ausų įklimpęs į skolas. Mano agentas kone ant kelių maldavo atlikti šį vaidmenį. Ir aš sutikau. Likimo ironija, bet savo populiariausiame filme vaidinau tik dėl honoraro“, – prisiminė R.Gere’as.

Neturtingoje penkių vaikų šeimoje, įsikūrusioje kaime, užaugęs Richardas savo darbą visada vertino kaip galimybę užsidirbti.

Filmą dėjo į šuns dienas

R.Gere’as nekvaršina galvos dėl to, ar filmas, kuriame vaidina, bus populiarus.

Paklaustas, ką mano apie pernai pasirodžiusią nevykusią komediją „Kietašikniai“, kurioje, be jo, nusifilmavo daugybė Holivudo žvaigždžių, aktorius nerinko žodžių.

„Šis filmas – mėšlas. Nemačiau jo sumontuoto ir nesirengiu žiūrėti. Kodėl jame vaidinau? „Kietašiknių“ prodiuseris – mano draugas. Jis paprašė padirbėti pusę dienos ir aš sutikau“, – išrėžė R.Gere’as.

Galbūt dėl tokio atsainaus požiūrio R.Gere’as iki šiol nėra pelnęs „Oskaro“.

Didžiausias jo karjeros laimėjimas – Auksinis gaublys už vaidmenį miuzikle „Čikaga“ (2002 m.).

Aktoriaus neįsileidžia Kinija

Filmavimasis populiariose juostose R.Gere’ui padėjo uždirbti pakankamai pinigų.

„Kinas jau neužima pagrindinės mano gyvenimo dalies. Turiu ir kitų svarbių reikalų“, – sakė finansinių bėdų neturintis aktorius.

Tie „kiti svarbūs reikalai“ – budizmas. Į jį Holivudo veteranas pasinėrė dar aštuntojo dešimtmečio pabaigoje.

Į budizmą R.Gere’ą pastūmėjo tuometė mylimoji, iš Brazilijos kilusi dailininkė Sylvia Martens. Tai ji pakvietė nuvykti į Nepalą ir domėtis tibetiečių problemomis.

Nuo to laiko R.Gere’as daug laiko skiria meditacijai ir dažnai vyksta į svečius pas savo dvasinį mokytoją Dalai Lamą.

Jaunystėje R.Gere’as studijavo filosofiją ir nepaleisdavo iš rankų Jeano Paulio Sartre’o veikalo „Būtis ir nebūtis“. Vis dėlto aktorius prisipažino, kad būtent budizmas jam padėjo įveikti abejones ir suvokti save.

Jis daug metų palaiko tibetiečių kovą dėl nepriklausomybės, todėl tapo nepageidaujamas Kinijoje.

1987 metais R.Gere’as Niujorke atidarė kultūros centrą „Tibeto namai“ ir tapo pirmuoju jo prezidentu.

Septintą dešimtį įpusėjęs R.Gere’as susitaikė su savo amžiumi ir nebesivaiko karšto meilužio vaidmens. Neseniai Niujorke buvo baigta filmuoti juosta (nuotraukoje – kadras iš filmo „Time Out of Mind“), kurioje aktorius įkūnijo benamį.

R.Gere’ui pavyko taip puikiai persikūnyti, kad vietos vargetos jį palaikė savu. Kalbama, kad kartą, kai aktorius po filmavimo prisėdo pailsėti ant šaligatvio, viena jo nepažinusi moteris pasiūlė picos.

Per artimiausius metus į kino teatrus atkeliaus net trys filmai, kuriuose vaidina R.Gere’as.

Praeivė palaikė vargeta

Septintą dešimtį įpusėjęs R.Gere’as susitaikė su savo amžiumi ir nebesivaiko karšto meilužio vaidmens. Neseniai Niujorke buvo baigta filmuoti juosta (nuotraukoje – kadras iš filmo „Time Out of Mind“), kurioje aktorius įkūnijo benamį.

R.Gere’ui pavyko taip puikiai persikūnyti, kad vietos vargetos jį palaikė savu. Kalbama, kad kartą, kai aktorius po filmavimo prisėdo pailsėti ant šaligatvio, viena jo nepažinusi moteris pasiūlė picos.

Per artimiausius metus į kino teatrus atkeliaus net trys filmai, kuriuose vaidina R.Gere’as.

Parengė Ona Kacėnaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.