Į Lietuvą atvykstantis J.C. Van Damme'as nenori matyti alkoholio

Jeanas Claude’as Van Damme’as Lietuvoje nesifilmuos kine – bent jau kol kas. Bet žymus belgų aktorius, šiandien atvykstantis į Vilnių, turės ką veikti. „Raumenimis iš Briuselio“ vadinamas belgų aktorius, pagarsėjęs vaidmenimis koviniuose filmuose, į Lietuvą atvyksta šiandien prasidedančio renginio „Forum One“ kvietimu.

Kino įžymybė J.C.Van Damme’as pirmąsyk lankysis Lietuvoje – susitiks ir su verslininkais, ir su žinomu režisieriumi.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Kino įžymybė J.C.Van Damme’as pirmąsyk lankysis Lietuvoje – susitiks ir su verslininkais, ir su žinomu režisieriumi.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Oct 23, 2014, 2:13 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 11:05 PM

Kartu su būriu žinomų verslininkų ir konsultantų iš užsienio aktorius dalinsis savo patirtimi.

Pokalbis su juo, pavadintas „Mano kova kelyje į viršūnę“, bus surengtas penktadienio vakarą.

Praėjusią savaitę 54-ąjį gimtadienį šventęs aktorius į Lietuvą atvyksta nešdamas tarptautinės labdaros organizacijos „OperationSmile“ vėliavą. Šios organizacijos tikslas – dovanoti šypsenas ir paremti vaikų, kurie dėl įgimto veido defekto negali šypsotis, operacijas.

Iš sporto – į kino pasaulį

Juodą karatė diržą turintis J.C.Van Damme’as – ir puikus kikboksininkas, besidomintis keliomis skirtingomis Rytų kovos menų kryptimis.

Įspūdingą sportininko karjerą padaręs belgas devintajame dešimtmetyje persikraustė į JAV ir čia išgarsėjo kaip puikus aktorius. „Dvigubas smūgis“, „Kikboksininkas“, „Karatė tigras“ – tai tik keletas žymių filmų, kuriuose yra vaidinęs belgas. Iš viso jis sukūrė kelias dešimtis vaidmenų kine.

Gimtinėje aktorius toks populiarus, kad prieš dvejus metus Briuselyje net atidengta jį vaizduojanti skulptūra.

Tiesa, 2011-aisiais jo įvaizdį gerokai apgadino vizitas į Čečėniją – čia aktorius kartu su kolege Hillary Swank dalyvavo prezidento, Rusijos statytiniu laikomo Ramzano Kadyrovo gimtadienyje.

Žmoną vedė du kartus

Aktoriaus gyvenimas – visada po didinamuoju stiklu.

J.C.Van Damme’as nė neslepia, kad turėjo romanų su daugybe moterų, tarp jų – kitą savaitę Lietuvoje viešėsiančia dainininke Kylie Minogue, su kuria filmavosi 1994-aisiais.

Jis buvo vedęs penkis kartus. Du sykius – tą pačią moterį. Su kultūriste Gladys Portugues aktorius gyveno iki 1992-ųjų, tada išsiskyrė, vedė aktorę Darcy LaPier.

Šiai santuokai iširus, 1999-aisiais Jeanas Claude’as vėl susituokė su G.Portugues. Pora turi du vaikus.

Patinka Rytų Europos moterys

Gal todėl, kad gerbėjus domina kiekvienas jo žingsnis, aktorius stengiasi kiek įmanoma slėptis nuo smalsių akių.

Taip bus ir Vilniuje. „Jis nenori atskleisti savo dienotvarkės. Viskas, kas yra žinoma, – kad penktadienį jis skaitys paskaitą“, – sakė „Forum One“ atstovas spaudai Mantas Katinas.

Į Vilnių šiandien atvykti ketinantis aktorius apsigyvens prabangiame viešbutyje sostinės centre.

Į Lietuvą jis atvyks ne vienas – kartu su bičiuliu, kuris atliks ir padėjėjo, ir, esant reikalui, apsaugininko pareigas.

Pora aktoriaus pageidavimų – išties įdomūs. Pavyzdžiui, jis nori viešnagės metu būti lydimas gido, kuris gerai išmanytų Rytų kovos menus.

Kitas griežtas nurodymas – tiek viešbutyje, tiek renginio metu J.C.Van Damme’o akiratyje neturi būti alkoholinių gėrimų.

„Kiti pageidavimai – įprasti. Normalus viešbučio kambarys, prabangus automobilis, bet ne toks prabangus, kokio Lietuvoje nebūtų.

Maistui – irgi jokių ypatingų reikalavimų, savo virėjo kartu nesivežioja.

Nėra tokio jausmo, kad labai pabrėžtų savo išskirtinumą.

Svarbiausias jo noras – nepaversti jo vizito šou, kad galėtų tiesiog ramiai pasivaikščioti po miestą, pasidairyti, išgerti kavos. Jis atvažiuoja keletui dienų, nes jam įdomu pamatyti Lietuvą“, – „Lietuvos rytui“ sakė M.Katinas.

Prieš viešnagę renginio organizatoriams aktorius paminėjo ir dar vieną priežastį, dėl kurios mėgsta lankytis Rytų Europoje.

„Sakė, kad šių kraštų moterys – labai gražios, nuoširdžios ir draugiškos“, – nusijuokė „Forum One“ atstovas.

Susitiks su režisieriumi

Be paskaitos, aktorius Vilniuje surengs keletą susitikimų, kurių vietos ir laiko irgi nepageidauja atskleisti.

Treniruotėms ir kovoms jaunystėje ne vienus metus paskyręs aktorius susitiks su būreliu vaikų ir paauglių, besimokančių karatė, ir galbūt surengs jiems trumpą meistriškumo pamoką.

Aktorius taip pat priėmė vieno populiariausių Lietuvos kino režisierių Emilio Vėlyvio kvietimą susitikti.

Akivaizdu, kad garsų aktorių Vinnie Jonesą filmuotis jo juostoje prikalbinęs lietuvis pabandys susitarti ir su J.C.Van Damme’u.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.