Pavogtas pirmasis Charlie Chaplino „Oskaras“

Pirmasis iš trijų Charlie

Charlie Chaplinas.
Charlie Chaplinas.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 10, 2015, 12:24 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 3:05 PM

Nebyliojo kino žvaigždės laimėta statulėlė, vertinama daugiau kaip 1 mln. dolerių, buvo pavogta iš kompanijos „Chaplin Association“, kuri saugo aktoriaus vardą ir įvaizdį, biuro.

Šaltinis policijoje prancūzų laikraščiui „Le Parisien“ sakė, kad vagystę tikriausiai įvykdė gerai nusimanantys vagys, kurie taip pat pavogė aktoriui priklausiusį rašiklių rinkinį, vertą maždaug 90 tūkst. dolerių.

„Šio įsilaužimo vykdytojai taikėsi tik į tuos daiktus ir į nieką daugiau. Jie buvo idealiai informuoti“, – sakė šaltinis.

Paryžiaus prokuratūra pradėjo oficialų tyrimą, kuriam vadovauja policijos specialus meno vagysčių skyrius.

Pavogtas „Oskaras“ Ch.Chaplinui buvo įteiktas per patį pirmąjį apdovanojimų įteikimą 1929 metais. Tai buvo garbės apdovanojimas pripažįstant jo „įvairiapusiškumą ir genijų vaidybos, scenarijų rašymo, režisavimo ir prodiusavimo“ srityse kuriant filmą „Cirkas“ (The Circus).

Antras garbės „Oskaras“ Ch.Chaplinui buvo įteiktas 1972 metais, o trečias, už jo filmo „Rampos ugnys“ (Limelight) muziką, – 1973-iaisiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.