Los Andžele nukrito H. Fordo lėktuvas, aktorius ligoninėje

Garsus Holivudo aktorius Harrisonas Fordas pateko į ligoninę po to, kai Los Andžele nukrito jo pilotuojamas lėktuvas. Sužeistas 72-ejų aktorius po nelaimės atsidūrė medikų rankose.

H.Fordo pilotuojamas lėktuvas nukrito golfo laukuose.<br>AP nuotr.
H.Fordo pilotuojamas lėktuvas nukrito golfo laukuose.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 6, 2015, 6:17 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 11:37 AM

H.Fordo pilotuojamas lėktuvas nukrito golfo laukuose netoli Santa Monikos oro uosto.

Atskubėję medikai nuvežė sužeistą aktorių į ligoninę. Pirminiais duomenimis, H.Fordas patyrė nesunkių sužalojimų – jam keliose vietose prakirsta galva, pranešė garsenybių pasaulio naujienų tinklalapis TMZ.

Netrukus po nelaimės aktoriaus sūnus Benas savo paskyroje „Twitter“ parašė, kad H.Fordas jaučiasi gerai.

„Esu ligoninėje. Tėčiui viskas gerai. Jis aplamdytas, bet jaučiasi gerai. Jis tikrai yra toks vyras, kokį galėtumėte įsivaizduoti. Jis – neįtikėtinai stiprus žmogus“, – savo „Twitter“ parašė H.Fordo sūnus Benas.

„Jis susitrenkė ir yra ligoninėje, jam medikai teikia pagalbą. Patirti sužeidimai nekelia grėsmės gyvybei, tikimasi, kad jis visiškai pasveiks“, – nurodė aktoriaus atstovė Ina Treciokas.

Sidabriniam lėktuvui su ryškiais geltonais sparnais per avariją smarkiai sulamdyta nosis. Jis rėžėsi į žemę, kai tik pakilo iš Santa Monikos oro uosto.

Pokalbio su oro dispečeriais įraše girdėti, kaip H.Fordas susirūpinusiu balsu ištaria: „Variklio gedimas“, ir paprašo leidimo nedelsiant grįžti į oro uostą.

Lėktuvas kliudė medžius vos keli metrai nuo namų ir nukrito ant vejos golfo aikštelėje, keli šimtai metrų nuo oro uosto tako, ant kurio jis stengėsi grįžti.

Vienas liudininkas golfo aikštyne pasakojo išgirdęs trūkčiojančius variklio garsus. Tada lėktuvas priekiu rėžėsi į pievą.   

„Esu tikras, kad pilotas džiaugėsi, jog ten buvo golfo aikštė“, – sakė Nacionalinės transporto saugumo valdybos (NATSB) pareigūnas Patrickas Jonesas.

Vienas Los Andželo ugniagesių departamento atstovų iš pradžių sakė, kad pilotas buvo stipriai sužeistas, bet vėliau patikslino, kad sužeidimai buvo vidutinio sunkumo.

H.Fordas skrido dviviečiu mokomuoju lėktuvu „Ryan PT-22“ atvira kabina. Šimtai tokių lėktuvų buvo pagaminta per Antrąjį pasaulinį karą JAV karo lakūnams mokyti.

1942 metas pagamintas monoplanas su 160 arklio jėgų žvaigždiniu varikliu, galintis skristi iki 211 km per valandą greičiu, po karo nebebuvo naudojamas kariuomenės ir buvo smarkiai apleistas, nurodoma 2008 metais aviacijos žurnale „AOPA Pilot“ paskelbtame straipsnyje.

1992 metais lėktuvą įsigijo vienas Ilinojaus inžinierius dizaineris, jį restauravo ir pelnė geriausio istorinio lėktuvo apdovanojimą per didžiausią pasaulyje Oškošo aviacijos šventę 1998 metais.

Po šventės lėktuvas buvo parduotas naujam savininkui, o šiuo metu jis registruotas vienos Delavero valstijoje įsikūrusios kompanijos vardu, rodo Federalinės aviacijos administracijos (FAA) duomenys.

H.Fordas mokytis skraidyti pradėjo dar studijuodamas koledže, bet nebaigė kursų dėl pinigų stygiaus. Vėliau, kai tapo pripažinimo sulaukusiu aktoriumi, jis įgijo piloto licenciją. Kino žvaigždė turėjo kelis orlaivius, pradedant dviviečiais lengvaisiais lėktuvėliais, baigiant verslo klasės reaktyviniais laineriais.

Lėktuvų savininkų ir pilotų asociacijos (AOPA) atstovas Tomas Hainesas yra skraidęs su H.Fordu. Televizijai CNN jis sakė, jog aktorius yra „labai gabus pilotas, daug dėmesio skiriantis saugumui“ ir pridūrė, kad jo skraidymo stilius yra „pedantiškas“.

Pernai birželį H.Fordui lūžo koja netoli Londono esančioje kino studijos „Pinewood Studios“ filmavimo aikštelėje, kurioje buvo kuriama nauja „Žvaigždžių karų“ dalis. Tą filmą pradėta kurti praėjusių metų gegužę vadovaujant režisierius J.J.Abramsui.

Tame filme H.Fordas vėl vaidina kontrabandininką Haną Solą, o aktorius Markas Hamillas vėl persikūnys į džedajų Liuką Skaivolkerį, 57 metų Carrie Fisher – princesę Lėją.

Aktorius veteranas lieka vienas svarbiausių veikėjų Holivude po dešimtmečius trukusios karjeros.

Be įsimintinų vaidmenų „Žvaigždžių karuose“ ir „Indianos Džonso“ filmuose, H.Fordas yra sukūręs tiek sėkmingų, tiek mažiau vykusių vaidmenų daugelyje kitų filmų, tokių kaip „Liudininkas“ (Witness), „Bėglys“ (The Fugitive), „Holivudo žmogžudysčių skyrius“ (Hollywood Homicide) ir „Paklydėlės širdys“ (Random Hearts).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.