Brunėjaus sultono sūnaus vestuvės pribloškė prabanga

Brunėjaus sultono Hassanalo Bolkiaho, vieno turtingiausų pasaulio žmonių, sūnus Abdulas Malikas vedė savo išrinktąją Dayangku Raabi'atul 'Adawiyyah Pengiran Haji Bolkiah.

Princas Abdulas Malikas vedė savo išrinktąją Dayangku Raabi'atul 'Adawiyyah Pengiran Haji Bolkiah.<br>„Scanpix“ („Reuters“) nuotr.
Princas Abdulas Malikas vedė savo išrinktąją Dayangku Raabi'atul 'Adawiyyah Pengiran Haji Bolkiah.<br>„Scanpix“ („Reuters“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-12 19:19, atnaujinta 2018-01-07 00:21

Princas Abdulas Malikas (31 m.) ir Dayangku Raabi'atul 'Adawiyyah Pengiran Haji Bolkiah (22 m.) įžadus vienas kitam davė stebint miniai draugų, giminaičių, garbingus postus užimančių žmonių.

Abu janavedžiai vilkėjo auksu ir deimantais siuvinėtais drabužiais, o jaunosios puokštė buvo padaryta ne iš gėlių, o iš brangakmenių. Moteris avėjo „Christian Louboutin“ batelius.

Princas yra jauniausias sultono H.Bolkiaho sūnus. Jaunoji – IT specialistė.

Tuoktuvių ceremonija vyko 1788 kambarius turinčiuose rūmuose Brunėjaus sostinėje Bandar Seri Begavane. Rūmuose yra penki baseinai, 257 vonios kambariai ir 110 garažų.

Vestuvių puota prasidėjo balandžio 5 dieną. Tuomet vyko oficialus pasipiršimo vakarėlis. Vestuvės iš viso truks vienuolika dienų – baigsis balandžio 15-ąją padėkos maldomis.

Iš viso sultonas turi 12 vaikų – penkis sūnus ir septynias dukteris. Jų jis susilaukė su trimis žmonomis. Pastarąją savo žmoną karalienę Salehą jis vedė 1965-aisiais.

Po oficialios ceremonijos dalies svečiai linksminosi rūmų pokylių salėje. Puotoje dalyvavo apie 5000 svečių.

29-asis Brunėjaus sultonas nelinkęs kuklintis, kitaip negu Europos milijardieriai. Jis nesivaržydamas maudosi prabangoje, kuria jam leidžia mėgautis už naftą ir gamtines dujas gaunami doleriai.

67 metų sultono H.Bolkiaho kelionės po pasaulį primena gerai surežisuotą spektaklį. Bet kokiame viešbutyje už savaitę viešnagės jis palieka apie 200 tūkstančių dolerių arbatpinigių.

Paprastai per šitokias keliones Brunėjaus sultoną lydi ne mažiau kaip 400 asmenų.

H.Bolkiahas, kurio šeima valdo jau 600 metų, turtas vertinamas 20 milijardų JAV dolerių. Sultonato, užimančio 5770 kvadratinių kilometro plotą, gyventojai (2006 m. duomenimis, – 379 444) neturi mažiausio supratimo apie mokesčius, nes jų nėra.

Brunėjaus gyventojai turi teisę į nemokamą hadžą (musulmonų piligrimų kelionė į Meką) ir nemokamą mokslą: už jį bus sumokėta net ir kam nors nusprendus mokytis Harvardo ar Kembridžo universitetuose.

Medicininės paslaugos taip pat nemokamos, už Brunėjaus pilietį sumokama bet kurioje pasaulio medicinos klinikoje, į kurią tik jis kreiptųsi. Padengiamos ne tiktai paciento, bet ir jį lydinčių – ne daugiau kaip dviejų asmenų išlaidos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.