Charlie Sheenui tyla dėl ŽIV kainavo 10 mln. dolerių

Holivudo maištininkas Charlie Sheenas, kurį ne mažiau nei jo darbai didžiajame ekrane garsina audringas gyvenimo būdas, persunktas alkoholio, narkotikų ir linksmybių su prostitutėmis, antradienį atskleidė, kad jam diagnozuotas žmogaus imunodeficito virusas (ŽIV) ir jis paklojo milijonus dolerių, kad tai neiškiltų į viešumą. 

Ch.Sheenas dalyvavo televizijos NBC rytinėje pokalbių laidoje „Today“.<br>AP nuotr.
Ch.Sheenas dalyvavo televizijos NBC rytinėje pokalbių laidoje „Today“.<br>AP nuotr.
Ch.Sheenas dalyvavo televizijos NBC rytinėje pokalbių laidoje „Today“.<br>AP nuotr.
Ch.Sheenas dalyvavo televizijos NBC rytinėje pokalbių laidoje „Today“.<br>AP nuotr.
Charlie Sheenas pripažino, jog serga ŽIV.<br>Scanpix nuotr.
Charlie Sheenas pripažino, jog serga ŽIV.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 18, 2015, 10:40 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 12:58 AM

„Esu čia, kad prisipažinčiau, jog iš tiesų turiu ŽIV“, – sakė 50-metis Ch.Sheenas televizijos NBC rytinėje pokalbių laidoje „Today“. 

„Sunku priimti šias tris raides, ar žinote?, – sakė aktorius. - Tai lūžio taškas gyvenime.“ 

Ch.Sheenas, kurį hedonisto viengungio vaidmuo didžiulio populiarumo sulaukusiame seriale „Du su puse vyro“ pavertė brangiausiai apmokamu televizijos aktoriumi, sakė, kad tai, jog yra AIDS sukeliančio viruso nešiotojas, jis sužinojo prieš maždaug ketverius metus, tačiau nežino, kaip juo užsikrėtė. 

Pasak aktoriaus, jis jau paklojo „daugiau nei 10 mln. JAV dolerių“ už tylą žmonėms, žinojusiems, kad jis yra infekuotas ŽIV, ir dabar nusprendė pats apie tai prabilti, kad išvengtų tolesnio „šantažo“.   

„Žmonės užmiršta, jog atima šiuos pinigus iš mano vaikų“, – sakė Ch.Sheenas, kuris buvo triskart vedęs ir turi penkis vaikus.   

Paklaustas, ar vis dar moka pinigus už tylą, aktorius atsakė:

 “Nuo šiandien – nebe. Manau, šiandien ištrūkau iš šio kalėjimo“. 

Ch.Sheenas sakė, kad kai pirmą kartą pasijuto blogai, jį ėmė varginti siaubinga migrena, jis taip smarkiai prakaituodavo, kad permirkdavo lovos čiužinys. Pasak aktoriaus, tuo metu jo savijauta buvo tokia prasta, kad jis galvojo turįs smegenų auglį ir esantis arti mirties. 

Atlikus tyrimus – „stuburo punkciją ir visa kitą“ – gydytojai nustatė, kad jis infekuotas ŽIV, kuris sukelia AIDS. 

Gelia širdį

Ch.Sheenas jau anksčiau ne kartą yra pripažinęs, jog įklimpo į alkoholio ir narkotikų liūną, be to, dažnai naudojasi prostitučių paslaugomis. 

Aktorius tikino, kad nuo tada, kai sužinojo diagnozę, jis apie tai, jog yra ŽIV nešiotojas, dar iki sueities informuodavo visas seksualines partneres. Be to, jis pabrėžė esąs tikras, jog neužkrėtė ŽIV nė vienos iš savo partnerių. 

Pokalbių laidoje taip pat dalyvavęs Ch.Sheeno gydytojas Robertas Huizenga sakė, kad aktorius geria antiretrovirusinius vaistus, kurie padėjo, ir dabar ŽIV koncentracija jo organizme yra tokia maža, kad jos laboratoriškai negalima aptikti. 

„Kalbant apie Charlie kaip apie pacientą, man kur kas labiau neramu dėl jo piktnaudžiavimo kvaišalais ir ligos provokuojamos depresijos, nei to, kaip ŽIV gali sutrumpinti jo gyvenimą, nes tai tiesiog nenutiks“, – sakė R.Huizenga. 

Jis pabrėžė, kad Ch.Sheenas neserga AIDS. 

Socialiniame tinkle „Twitter“ ėmė sparčiai plisti grotažymė #CharlieSheen, o daug žmonių rašė buvę sukrėsti žinios apie aktoriaus ligą. Tuo tarpu kiti piktinosi, kad jis sumokėjo 10 mln. dolerių, siekdamas, kad nebūtų atskleista jo paslaptis. 

Užuojautos Ch.Sheenas sulaukė iš kolegės Heather Locklear, su kuria drauge dirbo seriale „Spin City“, rodytame nuo 1996 iki 2002 metų. 

„Man gelia širdį. Meldžiuosi už Charlie ir jo šeimą“, - parašė H.Locklear socialiniame tinkle „Instagram“ ir įkėlė nuotrauką, kurioje matoma ji ir Ch.Sheenas. 

Laikinas, bet gilus nugrimzdimas

2011-aisiais Ch.Sheenas buvo atleistas iš serialo „Du su puse vyro“ po didžiulio žiniasklaidos dėmesio sulaukusio kivirčo su jo prodiuseriu Chucku Lorre'u  bei kino studija „Warner Bros.“, prarasdamas svarbų pajamų šaltinį, nes tuo laikotarpiu už kiekvieną šio serialo seriją jis gaudavo po 2 mln. JAV dolerių. 

Atleidus pagrindinį aktorių, serialo aštuntojo sezono filmavimo  darbai buvo sustabdyti. Devintajame sezone Ch.Sheeno herojaus nebeliko, o jį pakeitė Ashtono Kutcherio įkūnijamas personažas. 

Tuo metu prasidėjo ne vieną mėnesį trukęs Ch.Sheeno nuosmukio laikotarpis, per kurį jis davė virtinę kliedesius primenančių interviu, per kuriuos atrodė smarkiai apsvaigęs nuo narkotikų ar alkoholio. 

Tų interviu metu jis kalbėjo keisčiausius dalykus, pavyzdžiui, kad jo gyslomis teka tigro kraujas ir jis turi vyriškojo grožio simboliu laikomo graikų mitologijos veikėjo Adonio DNR. 

Per kelis interviu Ch.Sheenas atrodė labai pasitikintis savimi bei pasipūtęs ir tvirtino esąs „nugalėtojas“. 

Regis būtent 2011 metais jis išgirdo ŽIV diagnozę. Laidoje “Today“ aktoriaus nebuvo klausiama, ar būta kokio nors ryšio tarp šios baisios žinios ir jo nuopuolio. 

Tačiau po interviu paskelbtame atvirame laiške Ch.Sheenas rašė, kad po to, kai buvo pradėtas jo gydymas ir jis pajuto “spardąs šiai ligai užpakalį“, dėl jaučiamo pykčio, gėdos ir netikėjimo jis ėmė sparčiai ristis žemyn. 

Jis tai apibūdino kaip „laikiną, tačiau gilų nugrimzdimą į smarkų piktnaudžiavimą kvaišalais ir besaikį gėrimą“. 

„Tai buvo savižudiška“, – sakė jis. 

Antradienį Ch.Sheenas sakė, kad nebevartoja jokių pramoginių kvaišalų, bet kartais „šiek tiek išgeria“. 

Į televiziją Ch.Sheenas sugrįžo 2012-aisiais, pradėjęs filmuotis „Psichoterapijoje“, tačiau pernai šis serialas baigtas rodyti. 

Aktorius sakė, kad dabar, kai atsivėrė visuomenei ir jaučiasi išsivadavęs iš šantažuotojų gniaužtų, jis „priima tai ne kaip prakeiksmą ar bausmę, o veikiau kaip galimybę ir iššūkį“. 

„Galimybę padėti kitiems. Iššūkį tapti geresniu“, - sakė jis. 

Primename, jog  kino žvaigždės Martino Sheeno sūnų išgarsino vaidmenys virtinėje didžiulio populiarumo sulaukusių filmų, tarp jų juostose „Būrys“ ir „Ferio Biulerio poilsio diena“, kurios abi pasirodė 1986 metais, taip pat “Volstrite“, kur vaidino kartu su Michaelu Douglasu. 

Vėliau jis ėmė filmuotis televizijoje ir čia geriausiai žinomas dėl savo vaidmenų serialuose „Spin City“, „Du su puse vyro“ ir „Psichoterapija“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.