Keira Knightley nori vaidinti Rusijos imperatorę Jekateriną II

Britų aktorė Keira Knightley veda derybas dėl Rusijos imperatorės Jekaterinos II vaidmens Barbros Streisand statomoje juostoje.

Keira Knightley.<br>Scanpix nuotr.
Keira Knightley.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2016, 6:07 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 11:02 AM

Filmas pasakos apie jaunos moters kovas imperatoriškoje šeimoje ir išgyventus sunkumus jos santuokoje su Rusijos sosto paveldėtoju.

Juosta kuriama pagal Kristinos Lauren Anderson scenarijų, kuris 2014 metais buvo pripažintas geriausiu Juodajame nepanaudotų geriausių scenarijų sąraše (Blacklist for Best Unproduced Screenplay).

Su šia juosta B.Streisand grįžta į filmavimo aikštelę po dviejų dešimtmečių pertraukos. Tai bus pirmas jos režisūrinis darbas po 1996 metais pasirodžiusios romantinės komedijos „Veidrodis turi du veidus“ (The Mirror Has Two Faces).

Ji taip pat yra filmų „Potvynių princas“ (Prince of Tides) (1991) ir „Yentl“ (1983) režisierė.

Naujajame filme K.Knightley pretenduoja į pagrindinį vaidmenį. Tačiau šis B.Streisand projektas yra ne vienintelis būsimas filmas apie garsiąją Rusijos valdovę. Angelina Jolie taip pat įsigijo teises juostai pagal Simono Sebag Montefiore knygą „Jekaterina Didžioji ir Potiomkinas. Imperatoriškoji meilės istorija“ (Catherine The Great and Potemkin: The Imperial Love Affair), kuri pasakoja apie imperatorės santuoką su kilmingu rusų kariuomenės vadu Grigorijumi Potiomkinu.

Pora susituokė 1762 metais, kai buvo nužudytas Jekaterinos vyras, caras Petras III, ir nuo tada bendrai valdė Rusijos imperiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.