Aistros dėl filmo „Volstrito vilkas“ persikėlė į teismą

Holivudo aktorius Leonardo DiCaprio liudys teisme dėl galimo

L.DiCaprio.<br>„Scanpix“ nuotr.
L.DiCaprio.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2016, 2:51 PM, atnaujinta May 21, 2017, 9:29 AM

2014 metais viename iš Niujorko valstijos teismų buvęs biržos maklerių bendrovės „Stratton Oakmont“ darbuotojas Andrew Greene'as iškėlė ieškinį teigdamas, kad tapo prototipu personažo Nicky Koskoffo, kurį filme suvaidino aktorius P.J. Byrne'as. A.Greene'as teigia, kad filmo autoriai jį parodė neigiamoje šviesoje ir sugadino reputaciją. Iš bendrovės „Paramount Pictures“ ieškovas reikalauja daugiau kaip 50 mln. JAV dolerių kompensacijos.

Bylą nagrinėjantis teisėjas Stevenas Locke'as nurodė, kad Leonardo, atlikęs filme pagrindinį biržos maklerio Jordano Belforto vaidmenį, turi stoti prieš teismą ir paliudyti. A.Greene'as buvo J.Belforto vaikystės draugas – pastarasis įkūrė „Stratton Oakmont“, o jo parašyti memuarai ir tapo filmo scenarijaus pagrindu.

Kaltinamiesiems atstovaujantys advokatai nurodo, kad kviesti į teismą L.DiCaprio nėra jokios prasmės, nes ne jis rašė filmo scenarijų ir nesprendė, ar bus naudojami vienokie ar kitokie neva A.Greene'ą šmeižiantys faktai. Tiesa, pastarojo advokatai nurodo, kad filmo režisierius M.Scorsese ir scenaristas Terence'as Winteris, ruošdamiesi filmavimui, nuolat susitikdavo su L.DiCaprio ir tardavosi dėl būsimojo filmo siužeto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.