Skirtingos akys ir suaugę pirštai – ne kliūtis tapti žvaigžde

Žvelgdami į Holivudo aktorius ir kitas įžymybes esame įsitikinę, kad tai tikri laimės kūdikiai – turtingi, gražūs, sveiki.

K.Kurkova (kairėje) neturi bambos. M.Fox (viduryje) nykščiai yra trumpi ir stori. P.Hilton kairė akis yra mažesnė nei dešinė.
K.Kurkova (kairėje) neturi bambos. M.Fox (viduryje) nykščiai yra trumpi ir stori. P.Hilton kairė akis yra mažesnė nei dešinė.
Kate Bosworth.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Kate Bosworth.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Karolina Kurkova.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Karolina Kurkova.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Denzelas Washingtonas.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Denzelas Washingtonas.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Markas Wahlbergas.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Markas Wahlbergas.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Megan Fox.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Megan Fox.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Kate Hudson.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Kate Hudson.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Sealas.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Sealas.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Kesha.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Kesha.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Paris Hilton.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Paris Hilton.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Ashtonas Kutcheris.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Ashtonas Kutcheris.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Elizabeth Taylor.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Elizabeth Taylor.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Joaquinas Phoenixas.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Joaquinas Phoenixas.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Jennifer Garner.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Jennifer Garner.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Halle Berry.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Halle Berry.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Matthew Perry.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Matthew Perry.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (16)

„Lietuvos rytas“

Jun 29, 2016, 8:33 AM, atnaujinta May 20, 2017, 9:41 AM

Tačiau iš tiesų kai kurios žvaigždės turi tokių fizinių trūkumų, dėl kurių daug kas pasijustų nelaimingiausiais žmonėmis pasaulyje, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Modelis – be bambos

Vienas gražiausių pasaulio modelių čekė Karolina Kurkova (32 m.) neturi bambos, bet tai netrukdo jai ant podiumo demonstruoti apatinių drabužių ar apsinuoginti prieš filmavimo kameras. Vaikystėje Karolina patyrė nesėkmingą operaciją – dėl to ir neteko šios kūno dalies. Prieš žengiant podiumu grimuotojai nupiešia Karolinai bambą, o jos fotografijos kruopščiai koreguojamos.

Skirtingų spalvų akys

Heterochromija – nevienoda vienos arba abiejų akių rainelės spalva. Tarp žvaigždžių šis reiškinys yra paplitęs. Štai aktorės Kate Bosworth (33 m.) viena akis žydra, o kita – ruda. Dėl to moteris visai nekompleksuoja, priešingai, vertina savo išskirtinumą.

Pasipuikuoti skirtingų spalvų akimis gali ir daugiau aktorių: Auksinio gaublio laureatai Jane Seymour (65 m.) ir Kieferis Sutherlandas (49 m.), „Oskaro“ laimėtojas Christopheris Walkenas (73 m.) ir „Juodosios gulbės“ žvaigždė Mila Kunis (32 m.).

Traumos pasekmės

Dviejų „Oskarų“ ir dviejų Auksinių gaublių laimėtojas Denzelas Washingtonas (61 m.) jaunystėje žaisdamas krepšinį susilaužė dešinės rankos mažąjį pirštą. Vaikinas laiku nesikreipė pagalbos ir pirštas suaugo kreivai – jis pakrypęs net 45 laipsnių kampu. Akivaizdu, kad šis trūkumas nesutrukdė D.Washingtonui siekti karjeros aukštumų.

Trečias spenelis

Medikai tvirtina, kad vienas iš 80 žmonių turi tris spenelius, iš kurių vienas kartais palaikomas apgamu.

Dainininkė Lily Allen (31 m.) savo išskirtinumą noriai demonstruoja įvairiuose TV šou. Tokią išdaigą gamta iškrėtė ir Markui Wahlbergui (45 m.). Aktorius, kuriam dažnai tenka vaidinti apsinuoginusiam, jau įprato, kad visi mato ne tik jo sportišką kūną, bet ir trečią spenelį.

Tris spenelius taip pat turi aktorė Tilda Swinton (55 m.), o dainininkė Keri Andervud (33 m.) neseniai atsikratė šio įgimto trūkumo.

Trumpi nykščiai

Žiūrint į „Transformerių“ žvaigždę Megan Fox (30 m.) nekiltų minčių, kad tamsiaplaukė gražuolė gali turėti trūkumų. Bet pažvelkite į jos rankas. Aktorės įgimtas trūkumas, kurį gydytojai vadina brachidaktilija, – trumpapirštystė. Megan nykščiai atrodo tarsi ištinę, nes jų kaulai trumpesni ir storesni, nei turėtų būti, o nagai kreivi – tai dar vadinama žudiko pirštais.

Didelės ir atlėpusios ausys

Gėdijatės atlėpusių ausų? Nesigraužkite. Pažvelkite, kaip puikiai su tokiomis ausimis jaučiasi kai kurios Holivudo žvaigždės. Štai Auksinio gaublio laureatė Kate Hudson (37 m.) neslepia jų po plaukais. Priešingai – drąsiai pakelia plaukus į viršų arba juos suriša į uodegą.

Dėl atlėpusių ausų nė kiek nesijaudina ir žavingasis Willas Smithas (47 m.), aktorė bei dainininkė Selena Gomez (23 m.), „Saulėlydžio“ sagos žvaigždė Kristen Stewart (26 m.).

Randuotas veidas

Britų dainininkas Sealas (53 m.) karjeros pradžioje pasakodavo, kad randai ant veido atsirado per gentainių surengtą ritualą.

Vėliau įžymybė prisipažino, kad veidą subjaurojo raudonoji vilkligė. Ši reta liga palietė ir atlikėjus Michaelą Jacksoną (1958–2009), Toni Braxton (48 m.), Tricką Daddy (42 m.). O džiazo žvaigždė Teddi King (1929–1977) nuo jos mirė.

Gimė su uodega?

Amerikiečių atlikėja Kesha (29 m.) yra pasakojusi, kad gimė su uodega. Tokių keistenybių iš tiesų pasitaiko, bet itin retai. Kesha teigė liūdinti, kad dviejų centimetrų uodegytė buvo pašalinta vos jai gimus.

Tingi akis

Ar pastebėjote, kad vakarėlius mėgstanti turtuolė Paris Hilton (35 m.) pozuodama fotografams į kameras pasisuka dešine veido puse ir tarsi primerkia kairę akį?

O viskas todėl, kad jai ambliopija – blogas vienos arba abiejų akių regėjimas nesant struktūrinių akies pakitimų. Liaudiškai šis sutrikimas vadinamas tingios akies sindromu. Dėl susilpnėjusių voko raumenų kairė P.Hilton akis yra mažesnė nei dešinė. Kalbama, kad bėdos merginai prasidėjo po nesėkmingos operacijos.

Holivudo aktorei Demi Moore (53 m.) dar vaikystėje buvo nustatyta tokia pati diagnozė ir operuota dešinė akis. Nuo to laiko ji turi nešioti akinius arba kontaktinius lęšius.

Koją demonstravo per TV šou

Merginų dievinamas Holivudo aktorius Ashtonas Kutcheris (38 m.) turi du suaugusius kojos pirštus. Į tai aktorius žiūri su humoru – kartą savo išskirtinę koją demonstravo televizijos šou „Penktadienio vakaras su Jonathanu Rossu“.

Suaugę kojų pirštai – ne retenybė. Tuo išsiskiria aktoriai Danas Aykroydas (63 m.) ir Danielle Panabaker (28 m.), dainininkė Rachel Stevens (38 m.), modelis Tricia Helfer (42 m.).

Dvi eilės blakstienų

Dviejų „Oskarų“ ir dviejų Auksinių gaublių laureatė Elizabeth Taylor (1932–2011) didžiavosi vešliomis ir tankiomis blakstienomis. Pasirodo, aktorė gimė turėdama po dvi eiles blakstienų. Tai labai reta. Kuriant filmą „Lesė grįžta namo“ (1946 m.) režisierius, pažvelgęs į veidą tada dar paauglei E.Taylor, pareikalavo, kad ji nuo akių nusivalytų makiažą. Nesunku įsivaizduoti, kaip jis nustebo, kai paaiškėjo, kad tai ne makiažas.

Kiškio lūpa

Ar pastebėjote dramos „Mokytojas“ ir komedijos „Žmogiška silpnybė“ žvaigždės Joaquino Phoenixo (41 m.) veide randą tarp viršutinės lūpos ir nosies? Jis gimė su vadinamąja kiškio lūpa.

Su tokiu trūkumu gimsta vienas kūdikis iš 600. Vis dėlto šis randas netrukdo vienam populiariausių Holivudo aktorių.

Kalta avalynė

Auksinio gaublio laureatė Jennifer Garner (44 m.) kenčia nuo brachymetatarsijos – sutrikimo, kai dėl neišsivysčiusių pėdos kaulų keli pirštai būna trumpesni arba auga kreivai. Dažniausiai taip nutinka dėl nepatogios avalynės. Mažasis Jennifer dešinės kojos pirštas guli ant gretimo piršto. Moteris dėl to nesikremta – avi atvirus sandalus, ryškiai lakuojasi nagus.

Šeši pirštai

Vienas iš penkių tūkstančių kūdikių gimsta su šešiais pirštais. Dažniausiai nereikalingas pirštas tuoj pat pašalinamas. Tačiau šeši kojos pirštai negadina gyvenimo „Oskaro“ ir Auksinio gaublio laureatei Halle Berry (49 m.) – moteris dažnai avi atviras basutes.

Šeši kojos pirštai taip pat netrikdo serialo „Grėj anatomija“ žvaigždės Ellen Pompeo (46 m.) ir TV pokalbių laidų vedėjos Oprah Winfrey (62 m.).

Filmų „007 Paguodos kvantas“ ir „Persijos princas: laiko smiltys“ žvaigždė Gemma Arterton (30 m.) gimė su šešiais rankos pirštais, bet nereikalingas pirštas iškart buvo pašalintas.

Ranką slepia kišenėje

TV serialo „Draugai“ žvaigždė Matthew Perry (46 m.) nuo vaikystės neturi dalies dešinės rankos vidurinio piršto. Dėl šios priežasties aktorius ranką dažnai slepia kišenėje arba mūvi pirštines.

Aktorius Vince’as Vaughnas (46 m.) dešinę ranką taip pat dažnai laiko kišenėje, mat būdamas 17-os per automobilio avariją prarado dalį nykščio.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?