Paviešinta Meghan Markle ir princo Harry griežta vedybų sutartis

Sasekso kunigaikštienę Meghan Markle (36 m.) prie karališkųjų tradicijų ir elgesio normų asmeniškai pratina karalienė Elizabeth II (92 m.). Bet dar iki jungtuvių su princu Harry buvusiai televizijos serialo „Kostiumuotieji“ žvaigždei teko pasirašyti vedybų sutartį.

Iki jungtuvių su princu Harry buvusiai televizijos serialo „Kostiumuotieji“ žvaigždei teko pasirašyti vedybų sutartį.<br> Scanpix nuotr.
Iki jungtuvių su princu Harry buvusiai televizijos serialo „Kostiumuotieji“ žvaigždei teko pasirašyti vedybų sutartį.<br> Scanpix nuotr.
Sasekso kunigaikštienei Meghan monarchės Elizabeth II širdyje palikta išskirtinė vieta.<br> Scanpix nuotr.
Sasekso kunigaikštienei Meghan monarchės Elizabeth II širdyje palikta išskirtinė vieta.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 30, 2018, 9:08 AM, atnaujinta Jul 30, 2018, 9:36 AM

Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II ir Meghan yra geriausios draugės. Bent tokia išvada peršasi iš pastarojo meto nuotraukų, pažirusių po pasaulio žiniasklaidą.

Sasekso kunigaikštienės Meghan elgesys ir manieros viešumoje stebimos pro didinamąjį stiklą. Ir dėl to jai taip svarbu žinoti britų monarchijos tradicijas ir elgesio normas.

Karališkosios šeimos naujokės ugdymui vadovauja pati karalienė Elizabeth II. Dėl šios priežasties ji į pagalbą Sasekso kunigaikštienei iš savo asmeninio štabo nusiuntė protokolo žinovę Samanthą Cohen (49 m.).

O pati monarchė pakvietė Sasekso kunigaikštienę keliauti su ja traukiniu į Češyro grafystę, kad galėtų artimiau pabendrauti su naująja karališkosios šeimos nare.

Karalienė asmeniškai rūpinasi, kad būtų pataisyta mažumėlę duobėta amerikietės gyvenimo karališkuosiuose rūmuose pradžia.

Nemalonumai prasidėjo dėl M.Markle šeimos – pirmiausia jos tėvo.

Pasak karališkiesiems rūmams artimo Richardo Kay (62 m.), po kelionės traukiniu karalienei Elizabeth II susidarė įspūdis, kad amerikietei M.Markle reikia daugiau globos ir pagalbos, nei kadaise reikėjo britei C.Middleton.

Nepaisant to, nekilmingo kraujo nuotaka buvo labai šiltai sutikta Windsorų – to dar niekada nėra buvę.

M.Markle ir karalienės numylėtinio anūko Harry – tai vieša paslaptis – laimė labai rūpi monarchei. Už tai, kad buvusi amerikiečių aktorė išvadavo iš minčių, kankinusių jį po jo motinos Dianos mirties, karališkoji senelė liks jai amžinai dėkinga.

M.Markle iškart patiko ir abiem karalienės Elizabeth II keturkojams. Monarchės korgiai, kurie griebia bet ką, kas jiems nepatinka, būsimąją Sasekso kunigaikštienę pasitiko vizgindami uodegas.

Neseniai karalienei teko užmigdyti savo paskutinį korgį, 15 metų Willow. Užjausdama monarchę Sasekso kunigaikštienė M.Markle jai padovanojo savo šunį – biglį Guy.

Nuo šios akimirkos Sasekso kunigaikštienei monarchės Elizabeth II širdyje palikta išskirtinė vieta.

Nepaisant simpatijų tarp abiejų damų, dėl vedybų sutarties karalienė liko tvirta. Kaip tapo žinoma, M.Markle dar iki vestuvių britų karališkosios šeimos narius aptarnaujančiame advokatų „Harbottle and Lewis“ biure pasirašė griežtą vedybų sutartį.

Karalienei Elizabeth II visada yra svarbiausia monarchija – turi būti pašalinti visi galimi pavojai. Ir dėl to Jos Didenybė primygtinai reikalavo, kad M.Markle pasirašytų vedybų sutartį.

Netradicinę vedybų sutartį, nors tai karališkajai šeimai nėra būdinga. Šis dokumentas turėjo garantuoti, kad skyrybų atveju būsimieji poros vaikai liktų Windsorų globai.

Sutartis numato, kad skyrybų atveju visi papuošalai grąžinami karališkajai šeimai. Sasekso kunigaikštienė gali pasilikti tik asmenines dovanas, pavyzdžiui, karalienės Elizabeth II dovanotus perlus.

Po skyrybų ji netektų titulo „Jos karališkoji Didenybė“. Tol, kol vėl neištekėtų, M.Markle turėtų teisę į nuolatines finansines pajamas. Bet apie jų dydį nieko nežinoma.

Kai kurių šaltinių tvirtinimu, susitarta, kad M.Markle negaus nė cento iš savo sutuoktinio, Sasekso kunigaikščio Harry turto. Tai apie 12 mln. eurų, kuriuos jam paliko jo motina, Velso princesė Diana, tragiškai žuvusi 1997 m. Paryžiuje. Šiuos pinigus Sasekso kunigaikštis protingai investavo.

Savo ruožtu jis neturi teisės į savo žmonos, buvusios aktorės, pajamas. Teigiama, kad už vieną „Kostiumuotųjų“ seriją M.Markle uždirbusi 42 tūkst. eurų. Už 108 serijas susidarė 4,5 mln. eurų.

Dar reikia pridurti pajamas iš reklamos, kitų televizijos ir kino vaidmenų. Holivudo ekspertai teigia, kad visas M.Markle turtas vertinamas maždaug 8 mln. eurų.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.