Po Verkos Serdiučkos kauke – jautri asmenybė: vaikystė skurde, nelaiminga meilė ir šlovės kaina

Po Andrijaus Danylkos vardu ir pavarde slepiasi daugeliui puikiai žinomas, populiarus ne tik Ukrainoje ar Rusijoje, bet ir visoje Europoje scenos personažas – Verka Serdiučka. Bėgant metams žymus atlikėjas vis labiau nepatenkintas tuo, jog daugeliui jis asocijuojasi su šiuo personažu.

Verka Serdiučka<br> Scanpix nuotr.
Verka Serdiučka<br> Scanpix nuotr.
Verka Serdiučka<br> Scanpix nuotr.
Verka Serdiučka<br> Scanpix nuotr.
 Po Verkos Serdiučkos besislepiantis Andrejus Danilko.<br> Instagramo nuotr.
 Po Verkos Serdiučkos besislepiantis Andrejus Danilko.<br> Instagramo nuotr.
Verka Serdiučka.<br>Soc. tinklo nuotr.
Verka Serdiučka.<br>Soc. tinklo nuotr.
Verka Serdiučka<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Verka Serdiučka<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Verka Serdiučka<br> Scanpix nuotr.
Verka Serdiučka<br> Scanpix nuotr.
Verka Serdiučka<br> Scanpix nuotr.
Verka Serdiučka<br> Scanpix nuotr.
Verka Serdiučka<br> Scanpix nuotr.
Verka Serdiučka<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

2019-10-06 14:42, atnaujinta 2019-10-06 17:12

Būtent dėl šio sceninio personažo mažai kam žinomas artistas Andrijus tapo labai populiarus, dažnai buvo vadinamas publikos numylėtiniu. Jis buvo ir vienas geriausiai apmokamų Rusijos estrados artistų. Vienu metu jo filmavimosi diena atsieidavo per 110–200 tūkstančių JAV dolerių (100–183 eurus). Tai tapo rekordu posovietinėse šalyse.

Tačiau ne viskas, kaip atrodė iš šalies, buvo gražu. Po pasirodymo „Eurovizijoje“ Andrijus atsidūrė skandalo sukūryje dėl dainoje minimų žodžių. Atkurti reputaciją jam buvo labai sunku. Tai, pasak užsienio spaudos, jam kainavo daug jėgų ir nervų.

Nuo to laiko, kai Andrijus žiūrovams prisistatė kaip Verka Serdiučka, praėjo 26-eri metai. Pavargęs nuo savo sukurto sceninio personažo ir slėgusių rūpesčių praėjusiais metais atlikėjas nusprendė baigti karjerą ir surengė atsisveikinimo turą.

Bet ar iš tiesų jis pasirengęs atsisveikinti su šiuo personažu? Ir ką jam teko paaukoti dėl garbės?

Būsimas artistas gimė Poltavoje, darbininkų šeimoje. Mama dirbo dažytoja, o tėvas – vairuotoju. Andrijaus tėvai gyveno nepasiturimai, namuose nebuvo nei vonios, nei dušo, todėl kartą per savaitę tekdavo eiti maudytis pas kaimynus.

Vaikystė buvo sunki dar ir dėl to, jog Andrijaus tėvas piktnaudžiavo alkoholiu ir sukeldavo įvairiausių rūpesčių ne tik mamai, bet ir sūnui.

Ant Andrijaus mamos pečių gulė visi šeimos džiaugsmai ir vargai. Moteriai, pasak Andrijaus, buvo ypač sunku, kai tėtis sunkiai susirgo. Jo gyvybę pasiglemžė vėžys, kai Andrijui buvo vos 10 metų. Nepaisant įtemptų santykių su tėčiu, Andrijus sunkiai išgyveno jo netektį.

„Jis buvo labai geras žmogus, bet kai išgerdavo – nelabai. Vaikystėje aš pasakiau, kad niekada negersiu, matydamas to pasekmes. Neišsipildė, bet man taip neveikia, ačiū Dievui“, – teigė artistas.

Andrijaus mama buvo priversta dirbti dviem pamainomis, jo vyresnė sesuo tuomet išėjo gyventi savarankiškai, todėl vaikystėje jis dažnai laiką leisdavo namuose vienas. Liūdna jam buvo ir mokykloje.

Tačiau vieną dieną Andrijus ten sutiko mergaitę, vardu Ania, o pavarde – Serdiuk. Mokslo pirmūnė iš inteligentų šeimos pakerėjo Andrijų. Jis susižavėjo mergina, tačiau, pasak Andrijaus, visuomet jautė didelę socialinę atskirtį. Jis nesitikėjo, jog vieną dieną Ania atsakys jam tuo pačiu.

Norėdamas kuo greičiau užmiršti nelaimingą meilę, Andrijus ėmėsi kitos veiklos. Paauglys pradėjo rengti mėgėjiškus pasirodymus. Ir nors Andrijaus ir Anios keliai išsiskyrė, jis jai pažadėjo, kad vieną dieną jis išgarsins jos vardą.

Graži legenda ar tiesa, tačiau 1993-iaisiais artistas pirmą kartą pristatė visuomenei naują, dar negirdėtą personažą – Verką Serdiučką. Odesoje vykusiame tradiciniame juoko ir humoro festivalyje „Humorina“ Andrijus, įkūnydamas heroję, pajuokiančią moterų kompleksus, užėmė antąją vietą, o kitais metais gavo pagrindinį prizą. Tuomet pasipylė kvietimai į radijo, televizijos laidas ir koncertus.

1997-aisiais Ukrainoje surengtame šou pagrindinis vaidmuo buvo paskirtas scenos personažui Verkai Serdiučkai. Tuomet Andrijus norėjo tęsti estrados artisto studijas, tačiau buvo greitai pašalintas iš artistų mokyklos. Tai buvo padaryta dėl prasto lankomumo ir sudėtingo charakterio. Jau nuo pat studijų pradžios paskaitoms trūko laiko, o vėliau – dar labiau, kai jo programą Ukrainoje nupirko Rusijos televizija.

Į Verkos Serdiučkos programą atvykdavo garbingi svečiai – Liudmila Gurčenko, Ilja Oleinikovas, Filipas Kirkorovas ir daugelis kitų. Pamažu šis personažas tapo bene populiariausias šalyje.

Įvairūs miuziklai, pasirodymai ir dainos, tapusios hitais, – Verka buvo visur. Herojė tapo tokia populiari, jog 2007-aisiais atstovavo Ukrainai „Eurovizijoje“, kur užėmė antrąją vietą. Tačiau daugeliui ne taip išgirstos nuo scenos skambėjusios frazės labai apsunkino atlikėjo santykius su gerbėjais Rusijoje.

Andrijus ne kartą bandė atsisakyti scenos personažo Verkos Serdiučkos, keisdamas jį policininku, kazoku ir kareiviu. Tačiau pačius didžiausias honorarus vyras gavo dėl Verkos Serdiučkos personažo. Prieš 10 metų jis pateko į turtingiausių Ukrainos artistų sąrašą, o 2013-aisiais buvo apdovanotas „Už ypatingus muzikinius pasiekimus“.

Bėgant metams, Andrijų ėmė erzinti tai, jog gerbėjai jį nuolat tapatina su Verka Serdiučka. Aktorius vaidino daugiau kaip 20 filmų, tačiau kiekvieną kartą jo herojai kopijavo Verkos charakterį.

Andrijus išbandė save ne tik kaip atlikėjas, bet ir kaip mokytojas. 2016-aisiais jis buvo pakviestas į Ukrainos šou „X faktorius“ komisiją. Artistas ten išbuvo tris sezonus, o vienas jo mokinių konkurse užėmė 3 vietą. Andrijus tapo vienos iš grupių prodiuseriu ir džiaugėsi save galėdamas realizuoti kitoje srityje.

„Labai sudėtinga atsikratyti įvaizdžio, todėl mane traukia darbas užkulisiuose. Aš suprantu, kad netrukus jau nebegalėsiu parodyti Serdiučkos – suaugęs dėdulė nesidės juk žvaigždės ant galvos. Bet mes nusprendėme suorganizuoti atsisveikinimo turą, viską, kaip turi būti“, – praėjusiais metais pranešė Andrijus.

Paskutinį savo pasirodymą kaip Verka Serdiučka Andrijus atliko 2018-aisiais Odesoje, o po to pradėjo galingą atsisveikinimo turą.

Teigiama, jog Andrijus paskubėjo įtikinėdamas ištikimus gerbėjus: gandai apie Verkos Serdiučkos karjeros pabaigą perdėti.

„Verka Serdiučka – žvaigždė. Ji gali paskelbti atsisveikinimo turą, o po to vėl grįžti. Tai žvaigždės stilius. Dabar mes atsisveikiname, bet dar susitiksime“, – apie galimą išeitį užsiminė artistas.

Be to, Andrijus neslėpė esantis pavargęs nuo savo personažo koncertų ir ketina šiek tiek pristabdyti savo darbus. Ypač sunkūs buvo koncertiniai turai.

„Visą laiką jaučiausi blogai. Mano veidas nerviniu pagrindu buvo išbertas. Norėjosi pasislėpti nuo žmonių. Esant tokiai būsenai, tu negali atsipalaiduoti, todėl nuolat reikėjo gerti. Aš kai kurių metų visiškai neprisimenu, nuo 1998 iki 2010 metų – beveik nieko“, – atvirai kalbėjo artistas.

Kadangi didžiųjų solinių koncertų epocha baigėsi, Andrijus nenustojo koncertuoti privačiuose vakarėliuose ar renginiuose. Išimtis – šių metų „Eurovizija“, kur jis tapo kviestine šou žvaigžde, tolygia Madonnai. Jiedu su Madonna dalijosi tuo pačiu persirengimo kambariu.

„Mudu prasilenkėme tik vieną kartą, kai ji atvyko. Mes dirbome Euroklube, o ji paprašė būtent mūsų persirengimo kambario. Jai ten susuko mėlynas lemputes, kad šviesa būtų ne tokia ryški. Tuo užsiėmė organizatoriai ir, žiūrint į juos, buvo pastebima, kad jie nejautė didelio džiaugsmo dėl Madonnos atvykimo, vien tik problemos“, – prisiminė vyras.

Ryški ir įžūli Verka Serdiučka mažai ką turėjo bendro su tikruoju Andrijaus Danylkos charakteriu. Skirtingai nuo personažo, menininkas – neiškalbingas ir ramus. Andrijus neatvirauja apie savo asmeninį gyvenimą.

Pasak vyro, jis yra per daug užsiėmęs ir neranda laiko santykiams. Kartą menininkas prasitarė, jog scenoje užmezgė santykius su mergina, tačiau neatskleidė jos vardo. Ne kartą jis buvo poruojamas su kolegėmis – Olga Lickevič, Radmila Ščegoleva ir ypač su Ina Belokon.

Serdiučkos mamos vaidmens atlikėją jis laiko artima drauge – juodu pažįstami nuo 1980-ųjų, kartu lankosi viešuose renginiuose, atostogauja. Visa tai paskatino gandus, jog Ina paliko vyrą dėl Andrijaus. Tačiau skyrybos neįvyko, o I.Belokon su vyru laimingai gyvena iki šiol ir augina dukrelę.

Skandalų epicentre aktorius buvo ne tik dėl santykių su kolegėmis. 2013-aisiais Ukrainos žiniasklaida tiesiog mirgėjo nuo antraščių, skelbiančių, kad Andrijus turi du sūnus – Vanią ir Mišą, kuriuos slepia nuo visuomenės.

Taip pat pasirodė informacija, kad rudenį surogatinė motina Andrijui pagimdys dar vieną atžalą.

„Iš kur visa tai atsiranda, aš nežinau. Aš apskritai su niekuo nebendrauju. Aš gyvenu labai uždarą gyvenimą. Yra tik scena. Kam man vaikai? Tai ne televizorių nusipirkti. Turi būti kažkokie santykiai“, – tuomet piktinosi Andrijus.

Daug kartų Andrijus teigė, kad geriausiai jaučiasi būdamas vienas, tačiau užsienio žiniasklaidai pernai atviravo – šeimos sukūrimas įeina į jo tolesnius planus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.