Mila Kunis su vyru Ashtonu Kutcheriu paaukojo solidžią sumą ir surinko jau 16 milijonų eurų savo gimtinei

Aktoriai Mila Kunis (38 m.) ir Ashtonas Kutcheris (44 m.) karo draskomos Ukrainos žmonėms surinko jau daugiau nei 18 mln. dolerių (15,8 mln eurų).

Ukrainoje gimusi Mila Kunis ir Ashtonas Kutcheris.<br>lrytas.lt koliažas.
Ukrainoje gimusi Mila Kunis ir Ashtonas Kutcheris.<br>lrytas.lt koliažas.
Mila Kunis ir Ashtonas Kutcheris.<br>Scanpix/FP nuotr.
Mila Kunis ir Ashtonas Kutcheris.<br>Scanpix/FP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-03-09 23:53

Praėjusį ketvirtadienį pora užsibrėžė finansinį tikslą – surinkti 30 000 000 dolerių ir visus juos skirti nukentėjusiems Ukrainos civiliams. Jie įkūrė „GoFundMe“ puslapį, kuriame ir ragina aukoti. Patys sutuoktiniai šiam fondui paaukojo 3 mln. dolerių (2,6 mln. eurų).

„Pasaulyje yra tam tikrų problemų, kurias išspręsti reikia savo kieme ir yra kitų problemų, kurias išspręsti turi padėti visas pasaulis. Tai viena iš tų problemų“, – kalbėjo A.Kutcheris.

Aktorius džiaugėsi, kad per penkias dienas surinko daugiau nei pusę užsibrėžtos sumos.

„Mes tai padarysime“, – garantavo jis.

Surinktus pinigus Mila ir Ashtonas ketina panaudoti per Flexport.org ir Airbnb.org organizacijas, tad pora viešai vaizdo įraše diskutavo su „Flexport“ kūrėju Ryanu Petersenu ir „Airbnb“ generaliniu direktoriumi Brianu Chesky kaip ir kur bus išleisti pinigai.

Didžioji dalis bus skirta būtiniausioms būsto ir pragyvenimo išlaidoms padengti tiems, kurie bėga iš šalies ir kurių namai buvo sugriauti per vykstančią Rusijos invaziją.

Jungtinių Tautų duomenimis, iš Ukrainos pabėgo jau daugiau nei du milijonai žmonių.

Praėjusį ketvirtadienį paleidusi „GoFundMe“ puslapį, M.Kunis pasirodė kartu su A.Kutcheriu vaizdo įraše, kuris buvo pasidalytas jo „Instagram“ paskyroje, kur ji pirmą kartą viešai prabilo apie karą jos gimtojoje šalyje.

Pasidalinusi trumpu vaizdo įrašu su sekėjais, aktorė kalbėjo: „Visada laikiau save amerikiete, išdidžia amerikiete. Man patinka viskas, ką ši šalis padarė dėl manęs ir mano šeimos, bet šiandien dar niekada taip nesididžiavau, kad esu ukrainietė“.

„O aš niekada labiau nesididžiavau vedęs ukrainietę“, – pridūrė A.Kutcheris.

Ukrainoje gimusi aktorė pabrėžė, jog veiksmai, kurie atliekami Ukrainoje, yra niokojantys. Ji pabrėžė, jog pasaulyje nėra vietos tokiam neteisingam išpuoliui prieš žmoniją.

„Nors matome ukrainiečių drąsą, mes taip pat liudijame neįsivaizduojamą naštą tų, kurie pasirinko saugumą“, – kalbėjo aktoriai.

M.Kunis, kuri yra gimusi Černivcuose, Ukrainoje, į JAV persikėlė kai jai buvo septyneri metai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.