Mirė „Titaniko“ aktorius Lewas Palteris

Mirė 94-erių aktorius Lewas Palteris, geriausiai žinomas dėl 1997-ųjų filme „Titanikas“ atlikto vaidmens. Aktorius mirė praėjusį mėnesį, tačiau skaudi žinia atskleista tik dabar.

Filmas „Titanikas“.<br>Scanpix nuotr.
Filmas „Titanikas“.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2023, 1:52 PM, atnaujinta Jun 27, 2023, 2:09 PM

Paaiškėjo, kad tam tikri ryšiai aktorių Lewą Palterį sieja ir su vienu iš žuvusių povandeninio laivo „Titan“ katastrofoje. Filme „Titanikas“ L.Palter įkūnijo Isidorių Strausą – „Titan“ laivą pilotavusio Stocktono Rusho našlės Wendy Rush giminaitį.

L.Palteris mirė nuo plaučių vėžio gegužės 21 d., šią žinią pranešė jo dukra Catherine.

Vienas žinomesnių aktoriaus vaidmenų po filmo „Titanikas“ buvo Aukščiausiojo Teismo teisėjo 1981 m. komedijoje-dramoje „First Monday In October“ (liet. „Pirmas spalio pirmadienis“), kurioje pagrindinius vaidmenis atliko Walteris Matthau ir Jill Clayburgh.

Jis taip pat buvo „CalArts“ teatro mokyklos profesorius.

Viena iš jo buvusių studenčių Cecily Strong socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje paskelbė įraša pagerbti L.Palterį.

„Lewas man yra sakęs, kad visuomet manė, jog turėčiau lankyti pamokas „Groundlings“. Aš tuomet jam atsakiau, kad nesu tokia rimta ir gera aktorė. Pasirodo, Lewas žinojo geriau. Vėliau aš lankiau vaidybos pamokas „Groundlings“, jos mane ir sugrąžino į Čikagą studijuoti improvizacijos. Po to praėjau ir Lorne Michaels atranką. Ačiū, Lewai“, – dalinosi C.Strong.

Įsimintinoje scenoje iš filmo „Titanikas“ Lewo Palterio įkūnytas personažas guli kartu su žmona lovoje, o ne bando pasprukti iš skęstančio laivo, kol į jų kambarį teka vanduo.

„Tiek metų turėjau galimybę girtis, kad mano mokytojas buvo tas senas „Titaniko“ vyrukas, kuris nusprendė likti lovoje su žmona. Lewas žinojo, kaip gerai gyventi, kaip išmokyti mokinius būti ne tik geresniais aktoriais, bet ir geresniais žmonėmis“, – rašė C.Strong.

Lewo Palterio žmona Nancy Vawter mirė 2020 m.

„Lewas mėgo aktorystės amatą ir mokė to daryti savo mokinius. Jis ugdė smalsumą, rūpestingumą, intelektą ir humorą“, – sakė „CalArts“ teatro mokyklos dekanas Travisas Prestonas.

„Jis labai gerbė savo mokinius ir skatino visus rasti teisingumą savo darbe ir gyvenime. Mūsų „CalArts“ kolektyvo mintys yra su jo šeima, draugais ir teatro bendruomene, kuri jį taip mylėjo“, – sakė T.Prestonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.